Navštíveno 2035x

Ahoj, poraďte mi ze zkušenosti firmu v Praze na plastová okna? Potřebuju nechat udělat balkonové dveře a co sem pročítal nějaké diskuze, tak z toho moudrý fakt nejsem. Zítra bych to chtěl pořešit osobně, nechat si rovnou ukázat rozdíly a zjistit ceny. Díky
jde o to jake chces, ale myslim ze kdyz budes brat jen jeden kus, tak nikde moc velkej rozdil nebude, zalezi na profilu,sklu, kovani atd, je toho moc muzes mit balkonovky za 8 a taky za 40 :-) ale kdyaz si reknes pozadavky co chces tak bude vsude cca stejne :-)
Požadavky jsou, aby to fungovalo za nějakou rozumnou cenu. Pokud by se dalo pohybovat do 16tis. bylo by to ideální.Stačí mi otevírací jen dveře, pokud by se dalo celé, bral bych to jako bonus. Barva mi stačí bílá zvenku i zevnitř. Žaluzky nepotřebuju, časem půjde asi venkovní roleta. Rozměr díry kam se dá okno usadit je výška 212cm, šířka 235cm. Foto jak to je teď-

myslim ze by ses mohl dostat do tech 15tis, koukni se na net vytypuj mista a jed, rozdili dle me budou minimalni ale kazda koruna dobra...
[ Link ]
hodim ti nabídku do mailu
Honza

29.10.2012, 21:41 |
PK Když už se tu řeší okna, tak má cenu řešit nějaký termo izolační folie na skla? Ušetří to něco? Nebo spíš vyplatí se to tam vůbec dávat?
Ja rikam ze ano. Daval jsem kvuli odrazu tepla, prehrival se mi interier a cca 1-2 stupne to sundalo.

29.10.2012, 22:09 |
PK A jak to funguje v zimě, ušetříš něco na topení?
Fordiku, varuju te pred MazliGem, skoncis vymenou vsech oken, dostanes k tomu parapety a na cestu nafasujes rolety :o)))
Ten clovek je dabel:o))
tapiku: až tak? :o) No další na řadě budou okna v koupelně, v kuchyni, na půdě,v mezipatře a během příštího roku i vchodové dveře :o)
MazliG: mrkni do mailu, ještě jsem ti tam psal potom co jsme spolu mluvili.
Ohledně folii sem taky už něco pročítal a spíš sem si říkal dát nějaké jako se dávají na auta. Dovnitř neni tolik vidět a zároveň to v létě nepustí tolik teplo. Jestli se díky nim ušetří na topení já netuším, ale takový rozdíl to podle mě zase nebude. Když už máš třeba trojsklo, tak nějaká folie nehraje roli.
No o tom mluvim, dalsi budou okna tady, okna tam, udelej to zajednou, pri jednom bordelu, uklidu...
Pocet skel neni az tak kritickej, samoze trojsklo bude lepsi, ale stejne teplo leti hlavne ramem. Takze kdyz mas debilni ram, nezachani te ani 5 skel.
O vikendu, kdyz bylo venku pod nulou, jsem mel kolem ramu 19-20 stupnu a na skle uprostred 23.

30.10.2012, 10:23 |
MazliG | Upraveno: 2012-10-30 10:24:04
za mě jsou dvojskla hodně přežitek - tappajo - kdybys měl u sebe doma třeba jedno dvojsklo - viděl bys, že by bylo měřeno laserem nechladnější právě dvojsklo.
rám je samože dobrý mít hlubší a 6ti komor - ale poměr ploch sklo- rám je asi 75ku25 v průměru - a tak trojsklo podle mě má velký smysl.
Další je, že prochládají krapet zdi, a ty jsou u rámů a křídel - sklo je "napojeno" přes pvc podložky v křídle a to tomu pomáhá.
kdybys měl pevné zasklení a změřil teplotu skla hnedky u rámu, taky byti nevyšlo 23° - ale to laborujem .o)
- každopádně já doma měl asi 27m2 skla - a bál jsem se u dvojkřídlejch terasovek váhy skla - osadil jsem dvojskla - podotýkám že v roce 2007 jsem chtěl 2 x foukaný argon a 2 x kovený - příplatek na domek byl asi 22 tis. .o) dneska je to asi čtvrtina - a tak jsem tam ty dvojskla měl jednu zimu, než jsem vyhodil 3ku a koupil nový trojskla i tam - potilo se to jak stará kurva, studený jak psí čumák - mám 74 mm 6ti komor gealan co děláme, - ale podle mě fakt to gro dělá Učko skla - a když to není staticky nutné kvůli velkým křídlům, nedal bych si dvojsklo ani do garáže.
Aha vidis to, to sem netusil. Musim rict, ze nemam problemy s pocenim skel, cehoz sem se bal, protoze topenar byl pi*a a "zapomnel" osadit fancoily pred francouzsky okna.
tam jde o to že řekněme "rosný bod" jestli se to tak dá nazvat, zkrátka rozdíl teplot exter-inter jak se to potká na skle, tak při stejné vlhkosti doma, se začnou ty trojskla potit o dost později, a když je dvojsklo opocené 10 cm, trojsklo má růžky a dole cenťák max !
to vlhko si vždy na to zkondenzování najde to nejstudenější místo, což je sklo a ikdyž sklo nejstudenější nebude - ale bude to rám, na tom plastu ti to nikdy nezkondenzuje - to by už musel být nějakej extrém - při běžných podmínkách ne
fancoil - já to nepoužil, páč tom TČ, ale po obvodu cimer jsou hadice od podlahovky řekněme na rozteč jednoho špuntu - a pak dál už tušim po 2 špuntech na systémovce - takže jsou po obvodu hustěji - a nezlobí to - pak max. když zatahuješ interierové žaluzie, což je výborně vodicí hliník .o) tak to má tendenci se rosit víc - ale tappajo - když máš venku rolety, inter. žaluzie nikdy nebudeš používat - uvidíš .o)
asi takhle

Jo rolety, to je super vec;)
se sem trochu vtirnu, existuje nejaky reseni plast oken napr na zachod? okno sou tam je malicky cca 30x50cm jestli se pro to dela nejakej uzssi ram, aby tam nebylo moc jako strilna?
PK: to nevím, zimu ještě folie nezažily a já to měl primárně na horko z venku
semysak: to už je tak uzoučký, že my ze 74 mm stavební hloubky profilu to už ani nesvaříme - sklo tam může vycházet např. 8 cm - nesvaříš - neokoveš - nesesmilníš .o)
jedině sehnat někde staré např. 3komorové profily, kde byla stavební hloubka profilu 58 mm a byly i pohledově subtilnější - ale to musí ta firma mít starý příložky na svářejdu, výztuže, profily a kování, páč jsou rámové díly profilově závislé - tzn. křídla se okovou u všech systému podobně, ale na rámu jsou specifické protikusy - kameny apod.
MazliG: diky za info, sice me to moc nepotesilo, ale aspon vim co hledat