Navštíveno 3915x

Mam problem u Panasonica G30 s tim že když je na obrazovce ciste cerna, je videt vypalene obrazce od log televizi, ruzne radky z prehravacu atp.
Nevite jak se toho zbavit, jestli tedy vubec.
Diky
No co vím, tak se tu stále psalo, že TV společnosti mění polohy log, že netřeba se právě u plazmy tohoto bát, právě aby se nevypálili u plazmovek, ale jak tak koukám, pohádky? Loga se ty nezbavíš :-(
Jako ono je to videt jen na staticke cerne, ale nerad bych aby se mi to stalo i u ST65, to bych byl asi nasranej :)
pokud to není nikterak výrazný, pust na nějakou dobu (nejlépe pár hodin) čistě bílí obraz, tím by se to mělo zredukovat. Tuším, že myslím samsung to měl dokonce i jako funkci "obnova obrazovky" nebo tak nějak a není to nic jinýho než čistě bílej obraz
Zkusim tam nahrat nejakou bilou fotku, diky za tip.
JJ přepálit jasně bílou, LG měl takový pruh co přeběhnul, ale popravdě nevím co s tou TV děláš a zda běží 24 hodin, ale u tchánů máme plazmu 4 roky a teď jsem si tam schválně došel dát AVčko bez signálu a ani stopa po vypálení. Nepoužíváš dynamický režim obrazu s kontrastem na plno?
Zkusim se mrknout, ale dynamika je tusim vypnuta. TV hraje v podstate jen vecer ca max dve hodky denne. Mam tam vypaleny radky z Xtreamera kde mam sosnuty Simsny. Nechapu jak, mozna jsem u toho usnul. Vsimnul jsem si toho az dnes kdy TV najizdi, na cernym podkladu byly ty vypaleny mista prosviceny.
A TV je stara asi 21 mesicu. A nahrala prd :)
jinak samo ne pár hodin ale pár minut, píšu rychleji než myslím :-D

23.10.2012, 23:13 |
Pajk No ono existuje přímo nějakej ten režim přece ne? G30 to nemá?
Nechápu, jak může vůbec k vypalování dojít, my mívali pravěkou plazmu Panasonic, běžela furt a nikdy se tam nic nevypálilo, navíc ta TV loga nejsou na stejném místě, ale rotujou, jak někdo poznamenal...
myslím že 2-3minuty v poho stačí ...
Taky se mi obcas stane na panasonic plazme, ze se vypali staticky obraz, ale po case pouzivani to zase zmizne.
Ono to neni na normalnim barevnem obraze videt, pouze na staticke cerne, takze to nijak obraz nekazi.
Pajk: v zakladnim nastaveni nic takoveho neni, jestli to ma jeste nejaky nastaveni spesl pro servisy netusim
žádná novinka, má to každá plazma at chcete nebo ne, mrkněte se z blízka lehce pod různýma úhlama, Sharp, Panasonic,LG prostě všichni, jen málokdo si to přizná

24.10.2012, 09:26 |
Ravo G30tka má v menu myslím funkci "pixel orbiter" a to jezdí přes černý obraz bílý pruh a "vygumuje" to.
Nejde tak ani o to, že by tam něco zůstalo vypáleno, spíš mě připadá že tam kde delší dobu byl nějáký světlý obraz tak si ty pixly to něják "pamatují" a chvíli se jim nechce do úplně černé. Ale po čase to zmizí

24.10.2012, 09:37 |
Pajk Ne ne, nic pro servis, kámoš to pouští normálně doma. Možná je to ale tím, že má vyšší řadu - ST.
[ Link ] Každopádně i on je z toho na prášky. Ten soft běží třeba 4 hodiny i víc. Zbytečná energie navíc. :/
Logo z BR přehrávače se mu tam vypálilo snad během pár minut, když přehrávač nabíhá. Bílý podklad, černé logo - trochu nešťastné zrovna. Plasmu si už nekoupí říkal. :D

24.10.2012, 09:47 |
Sau Pokud mu vadí něco, co během pár minut zmizí tak je to jeho boj :)
Mně to ináč dělá plazma, samozřejmě, taky. Stačí třeba dat na pár minut pauzu u závěrečných titulků filmu a mám je tam dokonale obtisklé. Ale ne natrvalo, během dalšího používání zmizí.
Přesně jak psal Mr. Scully. Tohle není trvalé vypálení, běžným obrazem, který bude mít světlá místa se to bez problémů přemaže a neznám nikoho kdo by to viděl při reálném obrazu. Jinak Panasonic má právě zhášení bodů vyřešené asi nejlépe ze všech a opravdu v tom nevidím reálný problém.
tak nejak, mam Pana a zadny logo a nic podobneho jsem nikdy nevidel, a to jsem paril GTurismo X hodin v kuse :-)
U Gecka jsem zkousel projit vcera kompletni nastaveni a zadnej plug in jsem nenasel. Jinak jak rikam, u normlaniho sledovani to clovek nepostrehne.
U GT30 je to tady: Menu-Obraz-Rozšíření nastavení-Rolující pruh. A hned nad tím je Pixel orbiter proti vypalování obrazu při sledování.
teda tohle znám pouze z práce, kde to má každé druhé LCDéčko na provozech, kde je nepřetržitý provoz, tak přesně vidím, na který soft čuměj celej rok
ale jinak mám už třetí Plazmu a nic takového jsem nikdy nezaregistroval
JJ taky mám v práci na LCD vidět KASA a řádky programu i když je LCD monitor bez signálu :)) Myslím, že tohle je opravdu to poslední proč si nekoupit plazmu...

24.10.2012, 22:05 |
clown bezte se nekdo kouknout do tesca v novym smichove .., jsou ta vypaleny dve .. i kdyz jsou vypnuty :((
tak to je extrem, tam bych to chápal, ale doma to člověk zapne po 20h. a vypne ve 23h
PETR: u G30 prave nic takoveho neni