Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > WIFI kamera se záznamem?

o Navštíveno 4198x o
o 23.10.2012, 16:15 | J-T.
Vyzná se / má tady někdo nějakou venkovní WIFI kameru, která přenáší signál do záznamového zařízení?

Něco jako je toto:
[ Link ]

nebo toto:
[ Link ]

Potřebuji sledovat prostor terasy - nic extra, jen pro svůj vnitřní klid... Zase nechci koupit něco co je k ničemu.

Poradí někdo?

díky

foto k příspěvku  od J-T.

o 23.10.2012, 16:19 | HIGHTOWER
Ghofig, Ravo ;-)
o 23.10.2012, 20:53 | HIGHTOWER
Jinak jsem řešil právě něco viz. bys to tady našel. Kamer je plno, za pakatel, vnitřní, venkovní, ovladatelný nebo pevný, dají se ovládat i přes mobil, mají detekci pohybu v obraze apod. vychytávky, i u těch kamer za 1.500,- :-)

Dá se k tobě na terasu nějak dobře dostat? Pokud ne a nebojíš se toho, že by ti jí někdo mohl snadno ukrást, volil bych kameru, která má slot přímo pro SD kartu, záznam by byl jen při detekci pohybu v obraze, bylo by to nejjednodušší řešení za pár korun
Pokud by ti jí mohl někdo lehce ukrást, tak tam už záznam přes kabel/wifi a buď samostatné záznamové zařízení někde v baráku a nebo nějaký starší PC pro záznam do něj. A nebo zase přes detekci na nějaký server, ale dat bude asi hodně, takže to bys měl další náklady.

Záleží, na co konkrétně to chceš, sledování terasy, děje se tam něco a nebo kdyby se tam něco dělo, co se tam může dít, je potřeba hnedka řešit situaci a nebo stačí jen pak zkouknout záznam?

Sledování terasy v noci/ve dne/24 hodin? Kdyby den, uvažoval bych o nějaké kameře dovnitř na okno, jednak nebude hnedka vidět a tím se eliminuje krádež a taky bude fungovat v pohodě a vzal bych ovladatelnou (otáčení + naklápění).

Poradit jednoduše jde, ale chce to fakt promyslet, co od toho čekáš, požaduješ a vzít i něco navíc, nároky se po chvíli zvýší a nebo více funkcí hodí :-) - z vlastní zkušenosti :-D
o 24.10.2012, 09:19 | Ravo | Upraveno: 2012-10-24 09:21:39
Přesně jak píše VysokáVěž ;-)

Nejdřív si ujasni, co od toho očekáváš a kolik do toho chceš dát (největší problém jsou nerealistické požadavky obvzlášť v konfrotaci s penězi).
Podle toho se pak dá začít něco vymýšlet.

A k wifi...podle mě zbytečná věc, stejně ke kameře povedeš minimálně kabel napájení = doveď k ní jen datový kabel a napájej ji přes PoE (pokud to kamera neumí, tak jsou jednoduché pasivní PoE injektory/splittery, které na krátké vzdálenosti fungují spolehlivě - doma tak mám všechny kamery :)
Ale chápu, že pokud doma není žádná síť a jen wifi router za dveřma, tak je asi nemyslitelný táhnout datový kabel přes celý barák - stejně nechápu jak v dnešní době někdo nemá doma alespoň základní metalickou síť (min. jedna zásuvka v místnosti). Problém je že wifi řešení není spolehlivý (zarušení, datový tok a jeho dropouty - jitter v obraze a zvuku atd.) a navíc zbytečně zatěžuje domácí wifinu velkým provozem, ostatní wireless věci (NTB,smartphony,ta-ble-ty atd.) pak zbytečně brzdí
o 24.10.2012, 12:02 | tappaja
Ravo, mas tip na nejakou konkretni kameru? Muzu ji jeste ted pohodlne umistit na podbiti strechy(mam leseni na baraku), do rohu, nebylo by neco nejlip v HD, venkovni provedeni a bud sirokej uhel nebo tilt? Na fasadu jsem to nechtel davat.
o 24.10.2012, 12:31 | J-T.
Díky chlapy.

Představu mám už jasně vymezenu. Proto myslím, jsem položil i konkrétní požadavek. Potřebuji venkovní bezdrátovou kameru, která svůj záznam vysílá do svého záznamového zařízení umístěného uvnitř bytu.

Detaily rozmístění viz plánek - jde o sledování vstupu na terasy přes sousedy a ze střechy.

El. mám už na plánované místa rozvedenu. Teoreticky u kamery č. 1 by to šlo natáhnout jak říká Ravo (PoE), nicméně u plánované kamery do budoucna č. 2 je to nemožné :-/

To co jsem našel - viz. první post stojí okolo 5 tis (s jednou kamerou, jdou připojit až 3 další). Každopádně si ale nechám poradit a jsem ochotný si i o dost připlatit, když budu vědět že to bude funkční a v případě potřeby šmejda dokážu ze záznamu identifikovat...

Komunikace WIFI by byla jen mezi kamerou a záznamovým zařízením = bez připojení na net.

foto k příspěvku  od J-T.

o 24.10.2012, 12:41 | J-T.
Jo ještě k těm odpovědím na dotazy od HIGHTOWER....

Na terasu se dá "pohodlně" dostat přes střechu domu a od sousedů.

Okamžitá akce proti narušiteli, není potřeba - jde jen o případnou budoucí identifikaci. Okamžitou akci mě zajišťuje alarm napojenej na PCO.

Kamera uvnitř bytu být nemůže, na oknech jsou venkovní žaluzie, které se automaticky zatahují.

Terasu potřebuji sledovat 24 hod. denně, představa je spuštění záznamu při pohybu + v nějakých nastavených intervalech.

Naklápění, otáčení není třeba - sledovací úhel je dle mě OK a jednou pevnou kamerou dle mě pokrývající v pohodě.
o 24.10.2012, 12:58 | Ravo | Upraveno: 2012-10-24 12:59:24
To Tappaja:
celkem dobré zkušenosti jsou s kamerami Vivotek, pro tebe jako venkovní široký úhel bych vybíral některé z těchto:
[ Link ]
velikost čipu v palcích tam uvedenou máš, ohniskovou vzdálenost taky, takže si můžeš napočítat (aplikace pomáhající při výpočtu ke stažení zde [ Link ] ), jaký úhel to dokáže zabrat a aplikovat to na svoje podmínky. Jinak k rozlišení platí to, že čím větší úhel, tím menší detail při stejném rozlišení = u širokoúhlých kamer může nastat problém s nepoužitelností záznamu - poznáš že tam někdo je, ale už ne kdo to je. Takže na širokoúhlý buď vyšší rozlišení (cena kamery poleze nahoru), nebo prostor vykrýt dvěma kamerami (mnohdy levnější řešení).
o 24.10.2012, 13:09 | Ravo | Upraveno: 2012-10-24 13:15:39
To J-T:
Pokud chceš mít možnost identifikace, tak co nejvyšší rozlišení aby jsi měl detail. Pokud natáčení den/noc, tak s IR přísvitem a mechanickým IRcut filtrem. A když se dívám na BUDOUCÍ KAMERU 2 (terasa?) tak ten úhel je už hodně velký = platí to co jsem psal pro Tappa a navíc bude problém s IR přísvitem - na širokoúhlý kamery se nedělá. Radši bych nasadil dvě kamery každou na jedno rameno té terasy, dal je na oba konce (ne do středu jednu).

A ještě poslední info k wifi - jde celkem bezproblémově zarušit, kamery nic nenatočí :-/

Asi bych na tu terasu použil tyto kamery:
[ Link ]
záznam dělat na IPcorder (klidně ten nejmenší KNR-090):
[ Link ]
a rozhodně bych to připojil na konektivitu ven - jinak IP kamery trošku ztrácí svoje kouzlo a můžeš tam nasadit analog řešení (i když rozlišení co vytáhneš z IP analog nedá)
o 24.10.2012, 14:15 | J-T.
Ravo: Díky za obsáhlý komentář, určitě to zvážím. Trošku jsem doufal, že mě tu druhou terasu pokryje jedna kamera ... ale co říkáš zní dost rozumně a asi je to jediné řešení mít tam 2 kamery...

Koukám, že tvá averze proti wifi je dosti silná :-) Nicméně v rámci mého klidu, že jsem zkusil všechny varianty (fakt se mě nechce sekat do nového :-() se zkusím zeptat co by jsi mě ze segmentu kamer s WIFI doporučil?

díky díky
o 24.10.2012, 14:23 | Ravo
To je těžký, venkovní s wifi ti neporadím, protože nemám zkušenosti, většina výrobců co to s IP kamerami na zabezpečovačky myslí vážně tohle nedělá - venkovní kamera musí být robustní a vyšším IP = většinou kovový kryt/tělo kamery = nutnost externí antény, integrované uvnitř by nic nechytily/nevysílaly ven.
o 24.10.2012, 14:33 | J-T.
To jsi mě moc nepotěšil :-/ kuwa a já si myslel že jsem si to už vyřešil ...

Ještě asi blbej dotaz - to víš tonoucí se stébla chytá :-)

Ten set z druhého odkazu: ELRO C960DVR myslíš že bude fakt k ničemu a vyhozený peníze?
Jediné co mě odrazuje je rozlišení 640 x 480, nebo mě uniká ještě něco?
o 24.10.2012, 14:49 | Ravo | Upraveno: 2012-10-24 14:49:19
podle mě je ten set k ničemu, VGA rozlišení 640x480 je jen náhledový, žádný zázračný detaily od toho nečekej...poznáš že tam šel chlap a ne ženská, ale to je asi tak vše, k identifikaci a odhalení pachatele to stačit nebude. A pokud se natáčí v noci s IR přísvitem tak vlivem posunu vln.délek a výsledné neostrosti se říká, že efektivní rozlišení klesá až o 1/3.

Wifi anténka tam bude asi natvrdo na RSMA konektoru - chtěl bych vidět jak bude vypadat po jedné zimě, pokud to něják nezaizoluješ atd.
o 24.10.2012, 15:56 | J-T.
Ravo: díky moc, zkusit jsem to musel :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3607 sekund.