Navštíveno 1457x

Zdar mam problém nebo spíš dotaz ohledně topení/kotle
Máme starší rodinný dům 2 patroví a rozhodli jsme se udělat plynový rozvod na topení a ohřev vody...Dle rozpočtáře by byl kondenzační kotel například baxus nesmysl protože by musel jet pořád naplno a musely by být obrovské radiátory tak mi tam navrhnul kotel vaillant VU 246 s tím že by se prý vyměnila základní deska a topil by prý snad na 85C...
Co Vy si o tom myslíte?A ještě by mě zajímalo dalo by se nějak nastavit aby když začnu topit v krbovkách aby to začalo ztlumovat popřípadě úplně vyplo v daných místnostech kde bylo teplo popřípadě topit v každé místnosti na jinou teplotu?nejlépe automaticky.....
předem díky za rady
Je pravda,ze na kondenzacni kotel museji byt radiatory vetsi. Ale neuvazujes do budoucna o zatepleni?
Mně tady poradil Radek 613 a nelituju. Kondenzační kotel, podlahovka a v patře radiátory- Pravda, o trochu větší, ale žádná tragédie.
Zkus mu napsat, pokud nenapíše sám....
případně link zde....
[ Link ]
cupra.165 mno do hodně vzdálené budoucnosti možná ale zatím na to nebudou peníze....
Feerider Jo už sem něco od něj čet na fóru tak mu zkusím napsat...Jinak nad podlahovkou jsem přemýšlel ale bohužel tady je už vše hotovo takže by to byla nesmyslná další investice....

22.10.2012, 23:34 |
clown hmm, mam drevoplyn a klasicker turbokotel Dakon v 2.p a system topim na 50 stupnu .. , aktualne je v baraku 25 celsia .., barak ma pres 70 let
nastavis to jednoduse, koupis si bezdratove ovladani kotle a thermo hlavice nastavis na oblibenou teplotu
hlavne nedelej picovinu, ze si ovladani nechas primontovat na druhou stranu steny, co mas kotel .. :)) kamaradce to takhle amontovali profici :)
jinak nech si to nacenit od v klidu 4 firem .. my meli rozpeti 80 az 170t na rekonstrukci prizemi .., pac nekdo rekl, ze trubky vyrezat, nekdo tak a tak .., ve finale puvodni trubky zustaly a je to jen dobre .. :) kor, kdyz o vikendu jel drevoplyn a vypadla elekrika .. za 20 minut mel kotel 95 stupnu, tak se jen otevrelo soupe aby sel samotizi mimo cerpadlo a diky vetsimu obsahu vody, to v klidu ustal
no to se tedy šetřilo na dost špatným místě, když u kotle chyběl záložní zdroj pro čerpadlo
Clown Me to vychazi na 9radiatoru cc 120m trubek a boiler ke kotly 150l a cenu napocitaly na 220 s tim ze by cca 30slevily a to se mi zda hrozne prepaleny.... Jinak diky za tip na ty hlavice....jinak mimochodem kolik cca protopis rocne???
tvl, to je i dost. To je včetně kotle nebo bez?
U mě 60m2 podlahovky, dva žebříky do koupelny, 7 velkých radiátorů, trubek cca 250 m, Kondenzační kotel Dakon a ohřívač vody 120 l Junkers, ekviterm, ventily, regulace podlahovky a bezdrátový termostat cca 145 tisíc.....
Jo s kotlem...
To je i s kotlem revizi,praci atd ta tva cena??od kid si??kdo to delal???