Navštíveno 1450x

18.10.2012, 20:58 |
DaNNy Ahoj, prosím o radu. Potřebuji vyndat rezervní kolo z kufru z důvodů instalace nového zesilovače. Četl jsem silniční zákon, kde je napsáno, že pokud mám sadu na opravu pneumatik, tak náhradní kolo mít nemusím, avšak za předpokladu, že rezerva není součástí deformačních zón a u starších vozidel pouze s povolením automobilky. Tzn. pokud chci používat sprej a nevozit rezervu, musím jít do VW a požádat o povolení? Můžete mi to někdo prosím vysvětlit.
Děkuji
Dá se to tak říct... VW ti řekne, zda tvoje auto lze provozovat bez rezervy, tedy že není součástí deformační zony

18.10.2012, 21:09 |
DaNNy To mi automobilka napíše nějaké potvrzení, které musím vozit s sebou, abych toto doložil?

18.10.2012, 21:29 |
Cenda už se tě (nebo někoho tady z fóra) na to někdy kontrola ptala? Mě teda ne ...

18.10.2012, 21:36 |
AR Jedna věc je zda se tě na to někdo ptal a druhá věc je pak narazit na orgána co to bude chtít, asi těžko mu pak namluvíš že všichni na ahc na to dlabou že se na to přece nikdo neptá

18.10.2012, 21:53 |
Cenda v zákonech je spousta věcí, co bys měl ... a nikdo je neřeší. A naopak když kontrola chce, vždy si něco najde, třeba i olej pod autem, co není tvůj.
Nicméně vždycky je dobré něco na dojetí mít.

19.10.2012, 11:47 |
DaNNy Tak importér VW (Jan Žáček), kterému jsem volal, vydal prohlášení ke stažení na MD, kde udává, že starší modely VW nemusí vozit náhradní kolo. Rezerva není součástí u žádných VW deformačních zón, je tedy možné bez problémů použít opravnou sadu a rezervu vyhodit. To jenom kdyby někdo řešil stejnou věc jako já:-)
jj na opravny sade kdyz prorves gumu nekde ve vidlakove daleko dojedes