Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: pomoc s vyberem noutase

o Navštíveno 2285x o
o 17.10.2012, 08:04 | ACEMajky | Upraveno: 2012-10-17 08:04:35
Ahoj, vanoce se blizi a ja zvazuju napsat jeziskoj o novy noutas. Ted sedlam Toshiba satelita A660 CPU Intel i3 360M, problem je v integrovany grafice, ktera je v CPU, jinak bych nemenil, na tom se proste neda nic zahrat... - ne ze bych paril hry,a le kdyz jedu na vikend nekam pryc a neni co delat, tak bych asi neco zaparil...

Cili zvazuju, zdali nekoupit neco vykonejsiho a s cenou pocitam kolem 18-25 000,- v pripade, ze to bude stat za to, tak i do 30 000,- at to vydrzi nejaky patek (ale to jsou mozna uz vyhozeny penize)

Na jaky znacky se koukat, osobne sem referoval ASUS, TOSHIBA, LENOVO (vesmes ale nema num. klavesnici), pak asi DELL, a vic netusim, hlavne asi zalezi i na modelovy rade noutasu.

Chci to na praci, web, strih videa (full HD), a sem tam nejakou zavodni hru (s autama)

Rozliseni ted jedu 1366x... a sel bych asi o neco vys. Netusim, zdali se vyssi rozliseni na 15,6" displaych da, nebo zdali jit uz do 17" (bude to znamenat samo vetsi vahu, ale vetsinou noutas prenesu a polozim v terenu ho pouzivam tak z 1/4casu max - a samo pak vetsi novej bagl na noutase, ....

Jelikoz doma pouzivam SSD disk na OS a vim o problemu se zapisem na tento disk (po asi 3000-5000 zapisech do jednoho mista toto misto odejde), zvazuju koupi noutase s 2xHDD, kde prvni HDD bych vymenil za SSD a na druhej swapoval - zde by mozna byl lepsi SSH (hybridni disk), ale zde necvim jak to fachci, disk si ukladani na SSD cast ridi sam? pokud ano a bude tam swapovat, tak po jaky dobe je zhruba realne, ze SSD cast disku pude do kopru?

Dale preferuji ruzne utilitky, ktery odpoji HDD pri nejakem tukanci, ...

Diky za jakykoli info, zkusenosti

o 17.10.2012, 08:34 | Tendr
Měl jsem tuhle Toshibu [ Link ] a celkem v pohodě.. Na nejnovější hry to ale na max. detaily nebylo..

Teď bych bral asi tohle Lenovo [ Link ] výborná grafika, SSD na systém a vysoký rozlišení..

V 17,3" nevypadá zle tohle IBM [ Link ] grafiku má ale o poznání slabší.. Záleží na prioritách nu.
o 17.10.2012, 09:11 | ACEMajky
Tendr - s tim IBM, neni IBM = Lenovo?

Jak je to s temi SSD (kdyz pises SSD na system, predpokladam, ze tech 32GB je integrovano v HDD, nebo to ma jakoby 2HDD a ten SSD disk by sel casem rozsirit - muj OS zabira zhruba 40GB vcetne aplikaci (tech par her instaluju vzdy na D: - druhy disk ve stolnim PC)
o 17.10.2012, 09:38 | Harryp
Lenovo není IBM. IBM celou divizi prodali číňanům
o 17.10.2012, 10:58 | ACEMajky
pred x lety IBMko prodalo vse lenovu, i design byl stejnej tech noutasu jen s napisem lenovo
o 17.10.2012, 13:46 | vomy7 | Upraveno: 2012-10-17 13:48:54
Tendr: Mám Lenovo IdeaPad Y570, takže starší řadu než doporučuješ a už bych si nic z řady IdeaPad nekoupil. Noťas je jak bahno, všechno se kroutí, všechno vrže... za 20000kč jsem čekal něco víc. Pokud Lenovo tak jedině ThinkPady, který jsou sice dražší(se stejnou výbavou), ale aspoň tam je trochu kvalita ve zpracování..;)

Toť jen moje zkušenost s Lenovem:)

o 17.10.2012, 13:54 | Tendr
vomy7: Tak v ruce jsem ho neměl, brácha má kancelářskýho (čti bez výkonu) ThinkPada a ten je uplně v pohodě co se týče zpracování, tak jsem měl za to, že to bude obdobný..
Jinak tady je recenze Y580ky se silnějším procesorem jinak s tou samou výbavou a je hodnocen hodně dobře [ Link ]
o 17.10.2012, 14:19 | vomy7
Šasi mi přijde úplně totožný s tím, co mám já, ale je možný, že to už budou mít zpevněný a vychytaný. PŘÍMO Y580 JSEM V RUCE NEDRŽEL. Ale porovnával jsem to moje Lenovo (zpracování) s MSI (17000Kč), Sony Vaio (16000Kč), Toshiba( 13000kč a 11000kč) a HP( 9000Kč!!!) tak vždycky bylo Lenovo měkčí, více se prohýbalo atd. Jedině, že bych padl na nějakej blbej kousek, protože mě to fakt překvapilo.

Jo, přítelkyně si taky koupila ThinkPada a koupil si ho i kámoš. A oboje v pohodě. Jen ten můj mi přijde jako guma. Co zase musím pochváli tak repráky, na ntb hrajou výborně. A ještě klávesnice, ta se snad jediná neprohýbá. Ovšem je pravda, že ty ThinkPady nejsou nějak extra výkonný.

Tu recenzi jsem jentak prolítl očima a nepíšou o něm nic špatnýho. Takže by to třeba už nemuselo být tak špatný, každopádně bych doporučil zkouknout ho nejdřív někde na živo. ;)
o 17.10.2012, 15:17 | Harryp
Jako vomy7: Thinkpad má svojí logiku a tím pádem i cenu, ale "nižší" řady jsou celkem o ničem.
o 19.10.2012, 09:00 | ACEMajky
Jeste dotaz, predpokladam ze spise jit do Ivy bridge, nez do south bridge? Jakou grafiku, da se u NVIDIE resit, ze cim vetsi cislo, tim vykonejsi?
o 19.10.2012, 09:56 | Harryp | Upraveno: 2012-10-19 09:56:56
Ivy bridge je název mikrotechnologie a asi máš na mysli porovnání se starší Sandy Bridge (mylně píšeš o southbridge - což s tím nemá nic společného).
o 19.10.2012, 11:24 | Tendr
Zde žebříček mobilních procesorů [ Link ] a tady mobilních grafických karet [ Link ]
o 20.10.2012, 19:25 | ACEMajky
Harryp - jj, preklep
Tendr - to je presne to, co sem hledal, pred 1,5 rokem na to davala alza odkazy, ale ted uz to tam nemaj (vybiral sme podle toho noutas), diky moc, ted uz to snad zvladnu

Jeste, je pouzitelnych 1920x... rozliseni na 15,6" display, nebo uz vzit 17,3" - spravuju PC na dalku a kdyz maji vetsi rozliseni, tak na 1366x... je to utrpeni

mam vyhlidnuty HP,a le zase na 17,3" ma jen 1600x...
[ Link ]
prvni HDD bych vymenil za SSD a na to hodil system a na druhej disk dal swapaky a cache a bylo by to delo
o 20.10.2012, 21:49 | vomy7
Záleží jak hodně ho chceš přenášet, pokud ho máš doma na stole a jednou za čas někam přeneseš, tak klidně 17,3". Pokud ho ale budeš často přenášet, tak bych rozhodně do většího jak do 15,6" nešel. Já osobně i kdybych ho měl mít doma, tak si radši koupim 15,6" ntb a k tomu 24" LCD. Ale to už je otázka, co ti bude víc vyhovovat.

Každopádně já přenášim noťas skoro každej den a mlátim se do hlavy, proč jsem si radši nekoupil třeba 13,3" místo 15,6".

HPčko v tom linku vypadá dobře. I když ta grafika není nejlepší. Ovšem pokud chceš hrát jen občas, tak rozhodně dostačující. Jen škoda, že to nemá disk s 7200ot/min. To rozlišení na 17,3" bude dle mého názoru také dostačující, když si vezmu, že na starým stolním PC jsem na 17" jel na 1280x1024 a přišlo mi všechno dost titěrný, tady to bude všechno ještě menší.

S FullHD na 15,6" ti neporadím, nikdy jsem ho na vlastní oči neviděl.
o 20.10.2012, 23:42 | ACEMajky
7200ot disk me netrapi, jako primarni bych dal SSD, cili nacitani systemu bude dost svizne - na stonim PC mi to dela 1/2 casu

mam noutas doma na gauci a sem tam ho prenesu do jine mistnosti,kdyz v druhe praci potrebuju nejakou vetsi diagnostiku ci konfiguraci,beru s sebou noutase, ale to ho pak prenasim, ale to je jednou za cas. Kdyz nekam jedu, beru noutase do batohu s sebou (cili asi nejdrive kouknout asi po nejakym batohu - ted mam na 15" noutas).
Ale co sem si neuvedomil, je, ze asi nej 1920x...rozliseni, kvuli te vzdalene sprave, zkusim si na 23" monitoru nahodit nizsi rozliseni a zkusim se napichnout na dalku na spravovane PC a omrknu, co bude dostatecne. Diky za vsechny nazory
o 23.10.2012, 19:01 | ACEMajky
vomy7 - testoval sem si ted na stolnim PC to rozliseni kdyz spravuji PC na dalku a vidim to rozhodne na 1920x1080 (i kdyz casteji asi budu cist text na inetu, nez byt pripojenej na dalku, ale text na inetu muzu kdykoli zvetsit....

konecne sem rozlousknul ty SSH disky vcetne realneho testu:
Tak uz sem ty disky rozlousknul
[ Link ]
tady prakticky test
[ Link ]

cili nej noutas s dvema HDD a prvni vymenit za SSD, nebo pak pomalejsi (ale stale rychle) reseni s hybridnim pevnim diskem aspon s 32GB SSD casti

Skoda, ze to HP mamale rozliseni, jina by to byl jasny kandidat a casem vymena prvniho HDD za SSD
[ Link ]
takze nej asi tento a vymenit disk za SSH (s 32GB SSD casti)
[ Link ]
ted je jen otazka, jakou grafiku zvoli, NVIDIA ci AMD a jak sem koukal, tak 630M by mohl byt jako takove minimum, s priplatkem 2500-3000 uz je 660M a ta by udajne mela byt jednou tak rychla, jak 630M
o 23.10.2012, 23:28 | Tendr
No to právě jestli to chceš na hry tak bych možná oželil i7 procák a vzal i5 + 660M
o 23.10.2012, 23:37 | vomy7
Tak pokud to máš vyzkoušený, tak není co řešit;)

Jinak jako Tendr;)
o 24.10.2012, 00:14 | ACEMajky
Cili radeji i5 i kdyz planuju strih videa-zatim prevszne starsiho, takze rekneme HD ready a do budoucna full HD...?
o 24.10.2012, 14:45 | ACEMajky
Tak sem si jeste dneska zamotal hlavu. Daval sem v praci pozadavek na novy HDD do firemniho noutase a napadlo me, ze prubnu ten hybrid disk. Tak sem vzal Seagete momentus XT (ci jak ma znaceni) s 8GB SSD a zadnej disk s vetsim podilem SSD technologie sem nenasel. Ale u notebooku sem videl treba 500GB HDD + 32GB SSD - cili ten noutas ma v sobe pak 2x HDD? (respektive HDD a SSD) - cili pri instalaci systemu se to bude tvarit, jako ze jsou v noutasu dva disky? Sem prave myslel, ze je to v jednom disku, ale kdyz sem zadnej takovej disk v nabidce nenasel, tak mi doslo, ze asi nebude....
o 24.10.2012, 19:49 | cr4sh3r
Přesně jak píšeš. Maj jakože dva disky, jeden klasickej HDD + mSATA SSD.
o 24.10.2012, 22:07 | Tendr | Upraveno: 2012-10-24 22:07:52
To už jsem ti psal ale u tohohle [ Link ]
imho nej volba za tu cenu
o 25.10.2012, 06:28 | ACEMajky
Tendr - nemuzu to najit kde si to psal, poslal si mi odkaz na noutas,ale jak se chova disk HDD 1TB 5400 otáček + SSD 32GB pro zrychlení běhu OS sem tu nikde nevidel... - treba tenhle disk vubec neovlivnis - vse dela sam
[ Link ]
proto me zajimalo, jak to dela ten noutas, co ma 32GB - ja sem malinko narocnejsi, nestaci mi, ze to funguje, chci vedet jak a mit moznosti to ovlivnit (uz se zacim trochu orientovat, takze rozhodne diky za tipy, nepisi to jako kritiku - aby to nebylo spatne pochopeno)
o 25.10.2012, 06:31 | ACEMajky | Upraveno: 2012-10-25 06:32:43
aha, ted u toho lenova ctu:
Pevný disk:
1000 GB (5400 RPM)
SATA
32 SSD pro zrychlení běhu OS (uživatelsky nepřístupné)

cili to je to na co sem se ptal a odpoved sem nedostal, sice muzu mit jak pise cr4sh3r: Maj jakože dva disky, jeden klasickej HDD + mSATA SSD. No jo, jenze ten 32GB nevidim, cili neovlivnim, co na nem bude ulozeno...

Proto ma pro me dale smysl vyhledat vsechny noutase s 2xHDD a prvni HDD vymenit za plnohodnotny SSD disk, na ktery dam system, ale diky "niceni disku zapisem" muzu dat swapovaci soubory na druhy HDD (mam to takto na stolnim PC)

Jedine co me napada, do jake miry ma toto smysl co do spotreby, kdyz pojedou neustale 2 HDD, i kdyz ten SSD skoro nic nezere, cili to bude +- jako kdyby jel jen ten mechanicky HDD (ted myslim pri normalni bezne praci)
o 10.11.2012, 20:24 | ACEMajky | Upraveno: 2012-11-10 20:25:37
tak mam favorita
[ Link ]
jen potrebuju jeste odpovedet na nejaky pochybnosti

v rozliseni 1920x1080 je realne jit do 15,6" displaye, nebo uz je ot utopie a na praci je ot moc male (internet - cteni textu) - proto sem zvolil 17"

je velky problem, ze podle dellu muze mit tento noutas jen 8GB RAM...?

o 10.11.2012, 20:33 | ps
Vybíral jsem ve 14" po tom, co mi vrátili za aušus peníze (3x stejná závada) a vyhovoval mi jedině Lenovo. Lepší nout jsem v ruce zatím nedržel a to jsem hodně náročný. Absolutně pevný, můžu chytnout za monitor a zvedat jej a furt v pohodě. K tomu 3roky záruky onsite včetně TP protection a jsem heppy.

Jiný notebook než Lenovo bych nechtěl, uvidíme za pár let.
o 11.11.2012, 06:40 | ACEMajky
ja mel kdysi taky lenovo, ale vzdy de o to o jake rade se bavime - ja mel think pad, ted mam toshibu satelite a dovolimsi tvrdit, ze je srovnatelna - prenasim ji po baraku prasacky otevrenou za pravy dolni roh, cili se u toho dost namaha a takhle uz 1,5 roku a vse zatim drzijak novy vcetne pantu, bohuzel toshiba nedela full HD rozliseni (aspon predtydnem sem zadnej takovej nenasel)
Jaky mas rozliseni na tom 14" display, to je to co me zajima ted nejvice a to je velikost displaye, aby bylo full HD rozliseni pouzitelne a nenicil si clovek oci,jelikoz na noutasu travim tak minimalne 3h denne o vikendu vice...

Koukal sem i na ultrabooky, ale tam ve full HD jsou prave 14", 13,3" coz mi pride brutalita

o 11.11.2012, 08:47 | cr4sh3r
No já mám full HD na 18,4" notebooku a řekl bych, že to je tak minimální hranice pro to, abych nemusel používat nástroje "Usnadnit čtení textu na obrazovce". Kolikrát když k tomu někoho pustím, tak se mu to zdá hodně malý ten text. Takže je ve výsledku jedno jakou velikost si koupíš, protože na 17" si stejně zvětšíš text na 125% a na 15" by jsi si ho zvětšil na 150%.
o 16.11.2012, 13:25 | ACEMajky
Tak 17" dell inspiron 7720 je doma, diky za vsechny postrehy, nasmerovani a rady, je to maso vykonny :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3263 sekund.