09.10.2012, 23:49 |
Sodom Ahoj hifíci.
Moje Sennheiser HD 535 pomalu dosluhují,tak jsem koukal na náhradu a asi opět Sennheiser.
Zamlouvaly by se mi HD 598
[ Link ] ,
nebo HD 600
[ Link ] ,
Má tyto sluchátka někdo z Vás naposlouchaný?
Zajímalo by mě,jestli má význam si připlatit za HD 600.
Zdroj signálu mám Denon DCD 1500AE

10.10.2012, 00:29 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-10-10 00:31:25
Ideální zajít a poslechnout a hlavně vyzkoušet jak sedí.
Moje poznatky, protože znám oboje moc dobře jsou takové: HD600 hrajou hlavně na výškách sametověji a mají o trochu větší vzdušnost. Jsou to opravdu nuance, ale když bezprostředně meníš, tak HD598 jsou takový jako víc šťavnatější, ale právě za cenu trochu horších výšek a lehkosti zvuku. Je to fakt nepatrné a hlavně to srovnávám na externím head boxu s dvou výstupama, kde si nastavím stejnou hlasitost. Díky tomu, že HD600 jsou 300 Ohmové, tak se musí vybudit podstatně víc a pokud je plánuješ na výstup rovnou z Denona, tak je zabiješ. HD 598 mají myslím jen 50 Ohmů a to už se dá budit i tím výstupem, byť samozřejmě kvalita extra head boxu je vždy lepší.
Pak je tu druhý aspekt a to komfort nošení a mechanické zpracování. HD 600 jsou lépe a bytelněji udělané. Z hlediska posezu mě ale více sedí 598 s tím novým tvarem a položenýma náušníkama směrem dozadu dle tvaru ucha.
Takže jak jsem psal, poslech, zkoužka a zvážit zda pojednou jen na výstup a nebo dokoupíš sluchátkový zesík ;)

10.10.2012, 06:27 |
Kamil Jak píše Tuner#2. Mám 595ky, kde bude zvuk podobný jako u těch 598. 600ky jsou lepší na středech a přenesou víc detailů. Záleží hlavně co za muziku posloucháš. Pokud rock, hip hop/rnb, disko + pop nebo EDM, tak bych vzal ty 598ky. Jestli jsi spíš na jazz, klasiku a akustickou hudbu, tak ber 600ky. Jinak pozor na tu impedanci. 600ky potřebujou znatelně víc "šťávy".