Navštíveno 1942x

Jedna se o cca 2 roky stary notebook. Cili zaruka uz neni. Byly na tom origo Win Vista. Prestalo to bootovat do windowsu, pri bootovani se to restartovalo. Tak jsem myslel, ze by mohly byt spatne data na disku (nekdo neco smaznul a nebo ze je poskozeny disk) nebo popripadne jeste RAMky ze mohly odejit.
Tak jsem RAMky projel MEMTESTem a jsou OK, disk ted projizdim DLGDIAG 5.19 (Data Lifeguard Diagnostics) uz pres hodinu a zda se to byt taky ok.
Pri instalaci WIN 7 se pri kopirovani souboru na disk opet samovolne restartuje. Tak me uz napada, ze neco odeslo na desce.
V Biosu defakto nic nastavit nejde (jsem myslel jestli se v tom nekdo nehrabal).
Notebooka pouzivam na napajeni, zkousel jsem to i bez baterky (co kdyby nahodou), na baterku sem to instalvoat nezkousel, udajne vydrzi uz jen cca pul hodky.
Ja uz mam podezreni, ze snad neco odeslo na desce, nemate s tim nekdo zkusenosti?

04.10.2012, 11:29 |
nome | Upraveno: 2012-10-04 11:30:15
no když sem v dobách mého IT působení řešil něco takového,
tak pokud jsi vyloučil disk a Ram tak bych sázel na přehřívání.
Tzn rozebrat profoukat, dat novou pastu na cpu a vyzkoušet instalaci

04.10.2012, 11:57 |
koren tak pokud bude disk i ram OK, pak odchazi deska. bezna zavada u aceru...
jako nome: Prvně bych jej pořádně vyčistil a zkontroloval chlazení.
koren: Stává se to u všech značek zcela běžně. Není to jen věc Aceru
Disk test OK, VGA test pameti OK, celkovy test PC OK.
Tak jsem proste zkousel furt dokola co se dalo.
Udelal jsem ti BOOT instalaci z USB na Win 7 a s napajenim to dobehlo rozbalovani souboru na 72% a restartovalo se to.
Pak jsem to zkusil schvalne bez napaji, jen na baterku a ciste to probehlo a vse se nakopirovalo, pak se slo na restart a byla vybita baterka :D
Takze jsem to zase hodil na napajeni a doinstaloval. Vse nabehlo. Clovek kdyz nedelal nic ve Winu, tak se to samovolne restartovalo. Rikam si - ze by napajeni? Vypojil jsem to a i na baterku se to restartovalo. Takze jsem taky usoudil ze asi neco s deskou...
Jinak ten notas nevypadal zle a ani nemel nejhorsi hardware...
Jinak na to ze byl neco malo pres 2 roky starej, tak mel docela dost disk nalitano 450dni :) coz je slusny :)

04.10.2012, 16:32 |
koren Harryp: souhlas, jen u nekterejch znacek/modelu je ta sance krapet vetsi
Tak ho odvezl do servisu tam mu za 400,- rekli ze je to nejspis deska.
Pak jedine jeste do Aceru za 1200,- diagnostikovat presne co s tim je :)
Tak to tam prej da, cili se uvidi co a jak nakonec :)

11.10.2012, 10:35 |
pbjun At to nikam nenosi a zkusi to prodat na ND, zbytecne vyhodi dalsi prachy, pokud to ma grafiku na desce tak 99% deska, pokud to ma grafiku v miniPCIex slotu tak 85% deska a zbytek grafika, kazdopadne oprava min 2500 za rebal nebo nova deska/grafika...
Ja vim, ja mu to rikal.... je to jeho hra, pred 2,5 rokem za to daval pres 20t...

13.10.2012, 01:28 |
Jozzo 2,5k za rebal ,to je slusny vyvar

13.10.2012, 10:56 |
pbjun Jj holt kdo umi lidi obrat o prachy ten umi no... Ja osobne mam s rebalem jen spatne zkusenosti, oni sice daj pul roku zaruku, ale kdyz to umre tak reknou ze si to prehral a podobne a na to se zaruka nevztahuje... Ta grafika sama o sobe stoji 5 - 7 tis nova...A nejake upeceni v troube a fixace lakovym lepidlem muze ale taky nemusi zabrat...
Za reball že je 2,5k moc? Asi nevíš co to je práce kolem toho, co?

13.10.2012, 17:20 |
pbjun cr4sh3r: no heled, rebal za 2,5k je skutecne vyhozeny peniz a 0 prace! Nevim jestli o tom neco vis, ale ja ano a garantuju Ti ze 95% lidi kteri nabizeji rebal za 2,5k to delaji tak, ze vymontuji dany dil, pokud ma elektrolyticke kondiky tak je vypaji - 5 minut prace, vyndaji baterku pokud je pritomna - 20 vteřin prace, co nechteji prehrat zabali do alobalu a dil bud vlozi do trouby na 10 minut na max nebo ti lepsi maji pajeci stanici u ktere je odstavacka, pajka a vyfoukavacka, na vyfoukavacce si nastavi teplotu cip prohreji zespod a pritlaci jej, po vychladnuti se rohy cipu "prilepi" barvou a je to, cele je to na 1,5 hod s demontazi a montazi. Jelikoz na to davaji zaruku nezaruku tak na tom nejsou ztratni a je vysmaty...
Profi rebal ma daleko vic prace s tim ze se cip z plosnaku sunda a da se !NOVEJ! no a pak je to defakto novy dil s cenou temer noveho - cca 75% cena noveho a dela se to tak, ze oni ti poslou dil svuj a ty jim pote dil svuj...
No vím o tom docela dost. Jenže to co ty popisuješ ty případy, tak to jsou normální podvodníci. Pokud se budeme bavit o reballu, jako o opravdovým reballu tak to je 2,5k ještě málo. To že to někdo podělává v troubě nebo něco podobnýho, je mimo...

14.10.2012, 19:45 |
pbjun Vsak to pisu ze je reball a reball... Ale opravdovej se vetsinou dela na deskach ktere se posilaji z reklamaci, jako oprava pro zakaznika vetsinou nema cenu....