Navštíveno 3785x

Shanim zaluzie do bytu. Jednalo by se o cca 10ks asi.
Furt nevim jestli zvolit hlinikove ci plastove.
Mate nekdo nejake zkusenosti, ci muzete treba nekoho doporucit? Namontuju si je sam, v tom problem nevidim.
Jinak byt je v Liberci. Neni problem jeste je vyzvednou nekde i v Mlade Boleslavy ci Ceske Lipe.
Kdyz to bude z eshopu, tak snad nebude pak nekdy problem s reklamaci.
A mam se koukat na kvalitu, ci to je jedno? Ci vzit nejaky nejlevnejsi?
Predem diky za jakekoliv info.
MazliG: mohl bych taky poprosit o preposlani? :-) budu resit co nevidet to same... klidne i s montazi :-)
Já ti řeknu opět jen svoji vlastní zkušenost na domě 12 let starém. Mám plastová okna a mimo střešních mám na všech hliníkové žaluzie (smoe že vnitřní). Na všech je řada dílů z bílého plastu. Na všech po čase začal plast křehnout a některé díly se samovolně začaly lámat - není divu, když musí snášet trvale přehřátí a působení UV světla. O kvalitě těchto plastových výlisků na žaluziích nemám nejlepší mínění)věda, z čeho se vyrábí. Čili oje odpověď na žaluzie je ANO, ale jen a pouze hliníkové s minimem plastových dílů.
Zdeny60: Naprosto souhlasim, hlavne na jizni strane baraku to je problem. U me teda jen bile plastove spojky, co spojuji "retizek" se rozpadaji.
Zaluzie maji 10+ let a vse OK. Takze naprosta spokojenost.
Nastesti se daji za par drobnych koupit nove.
Jinak osobne preferuji hlinik.
Pro ilustraci, se kterym dilem jsem mel problem...

S timhle dilem nebudes mit problem, kdyz zvolis zaluzie s brzdou.
my děláme klasické ISO žaluzie, jsou tam plastové díly, jinak je vše hliníkové. Dělám tady už 12 let, tak mi věřte, že např. dříve byla firma co je dělala super kvalitně, ale stála žaluzie před 12 rokama 1200kč. ROdiče je mají do dneška doma. Dneska stojí ani né polovinu a kvalita je prostě u komponentů nižší.
Na druhou stranu jich pár "tisíc" za rok prodáme a moc reklamací na to není. Tím UV a teplem se ti rozpadnou i krytky na oknech - prostě tam dávají něco málo, aby to bylo vůči tomuhle stabilní. Ty díly se dneska pro 90% zeměkoule vyrábí víte kde ...
kdyby jste chtěli, pošlete mi do mailu: jenik.pikl@gmail.com nějaké zaměření skla - pak bych po telefonu vysvětlil co a jak se měří a montuje a udělám Vám nabídku - věřim, že zrovna u tohohle dobrou.
- jinak to co říkal tappaja - to je převodovka - která se chová defakto jako brzda, protože bez aretace řetízku zastaví v jaké-koliv poloze a nesjede dolu - ale je to převodovka pro větší formáty žaluzií, od určitých m2 je automaticky "povinné", jde o to že i ikdyž je pak žalůzka hliníková, tak ten bal když vytahujete nahoru váží nějakou hmotnost, která namáhá právě ty plastové dílky - nemyslim jen spojku řetízku, ale komplet ty pvc střeva v kastlíku - tímhle se mechanicky namáhají u větších formátu mnohem méně - jinak to že se rozpadne ta spojka je spíš fakt UV a teplem z radiátorů - než namáháním při vytahování

na 95% je vše v čechách na jedno brdo, označuje se to jako ISO žaluzie - děláme za stejnou cenu i domykavé, tzn. viz. obrázek nademnou - silon vede v otvoru, který je v lamele proseklý nahoře, a né v půli, takže když jí zatáhnete nebude vidět - žádné "dírky" pouze vodící tkaloun.
tak mám úplně to samé jako Mazlik :-D fungují bezchybně již 6 let, zkušenost tedy velmi dobrá

03.10.2012, 17:04 |
gizmi Ja se na zaluzie vykaslal a koupil jsem rolety a je klid.
Oka, takze koupim hlinikove :)
Gizmi: Hod odkaz pro inspiraci.
nebo .... .o)

04.10.2012, 13:06 |
gizmi pohled kdyz je vytazeno

architekti teď hrozně propagujou sun screeny. máte někdo zkušenost?

04.10.2012, 13:09 |
gizmi pohled "castecne zatazeno"..
jinak v obyvaku sedive a napriklad v loznici mame oranzove :) Vyhodou je, ze nesviti slunicko pres mezery, kdyz zatahnu, tak je opravdu zatazeno a nelepi se na to prach a spina. Jsem maximalne spokojeny :)

04.10.2012, 13:16 |
gizmi Jinak delaji se i na dalkove ovladani, ale to uz bych nemel kam dat (satelit, TV, DVD, radio, klima, topeni, osvetleni stropu, osvetleni podlahy a fotoramecek zaberou mista az az) :D
gizmi: kde si je koupil? :)
To je na miru delany?

05.10.2012, 16:03 |
gizmi Na zakazku - Plzen, Plovarni ulice a cena zalezi na latce. Bud black-outová, nebo poloprusvitna, atd atd..
Gizmi: díky za tip tam jezdím pro díly mrkni po okolí :))

06.10.2012, 08:49 |
gizmi Je tam velky kram na tento sortiment a ve finale to nebylo tak drahe. Ja chtel "zaluzie" pouze na vecer, kdyz sviti slunicko nizko a ja chci koukat na (tebou vybranou) plazmu :D Beztak pres den nejsem doma :)

06.10.2012, 20:44 |
Pekys Mazlig: umíš í sítě do oken? Přesněji posuvnou balkonovou síť proti hmyzu.
Tak ja uz jen cekam, az mi je MazliG posle :)
Ahoj, i když je to tu trochu starší diskuse, chci se zeptat, zda tu někdo má vertikální žaluzie? Na netu jsem o tom nemohl najít skoro žádné reference a jen by mě zajímalo, jestli je tam nějaký zásadní rozdíl oproti běžným svislým (kromě směru pohybu :)). Uvažuji o koupi, konkrétně nejspíš tyto:
[ Link ] ale napřed bych měl rád nějaké reference. Díky

13.02.2013, 18:09 |
Alííí Tohle prece najdes v kazdy druhy kancelari... Modernejsi jsou ted japonsky steny.
Shodou okolnosti mi dneska montovala firma taky zaluzie, a na japonsky steny se chystame pristi mesic.