Navštíveno 1678x

Ahoj kluci, muj cca 7 let starej olympus uz je pomalu na hranici zivota a fotky z mobilu jsou hrozny, tak jsem se rozhodl, ze koupim neco novyho cca do 3 tis.Nasel jsem tady, ze doporucujete Olympus SZ-10, ale mne se zamlouva tento canon, co rikate?
[ Link ] Jsem amater, ale posledni dobou me foceni zacalo celkem bavit a fotim docela casto,chtelo by to neco na nauceni a aby z toho lezly kvalitni fotky:-))
Jeste me zaujal tento:
[ Link ] a nebo tento:
[ Link ] VSechny jsou za cca 3 tis, vic opravdu nechcu dat, myslim, ze to jsou uz slusny fotaky pro zacatecnika:-) Predem dekuju za nazory
Ani jeden neznám, 3tis. je hodně málo, ale pokud Tě focení fakt baví, rozhodně bych koupil něco co má manuální režimy, aby jsi ho mohl ovládat i sám a naučit se princip co je a dělá clona, čas, ISO, atd. ;)
Ale konkrétní stroj vůbec nedoporučím :(

29.09.2012, 01:06 |
MaxxT z tech tri urcite canon, kupovat fotak benq je dost hloupost :-)

29.09.2012, 01:09 |
MaxxT ale spis bych vzal tohle
[ Link ] ma to lepsi svetelnost, ten co jsi hodil ma f 3,4, ten co jsem ti hodil ja ma 2,8 - za sera a v tmavsich mistnostech budes mit daleko hezci fotky. Nekoukal bych ani na to kolik ma MPx, koukej na to jakej ma objektiv, pripadne jeste rychlost ostreni (nektery kompakty ostri hodne pomalu) a svetelnost objektivu. :-)
praveze na mpx nekoukam,slysel jsem ze cim vic mpx pri stejne cocce, tak to je akorat na skodu a vznika sum.Ten canon praveze ma nejaky manualni nastaveni, takze je to zatim muj favorit.Ten fujifilm bych bral jako posledni pripad kvuli vaze pres pul kila a na ten Benq jsem praveze cetl samy pozitivni recenze,ale hodnoti to vetsinou lidi, kteri o tom moc nevi tak se radsi ptam tady zkusenejsich :-)
Jojo tu svetelnost ma hodne dobrou, bohuzel ma malej optickej zoom, coz bych chtel aspon tak 10x uz :-(((
Musíš hlavně rozmyslet kategorii, mícháš do sebe kompakty, ultrazoomy atd. Benq ani Olympus určitě ne. Canon, Nikon, Sony, maximálně ještě Fuji, nic jiného nemá význam. A v téhle ceně to za moc nebude stát ani jedno.
ja mam prave tento olympus:
[ Link ] a co se tak divam, tak neni zas tak spatnej.Napadlo me ze bych ho nechal opravit(cca 500 kc) a nechal si ho, co rikate?na nauceni?Vidim, ze ma manual,prioritu clony a prioritu casu, driv jsem tyto veci vubec nepouzival.Sice je uz starej,ale vyplati se vubec koupit novej za 3? Predem diky :-)
Ten Olympus stál 11000 zřejmě v tom roce 2003 - upřímně řečeno, táta má Olympus ultrazoom za 19000 z roku 2003 a stojí za vyližkapsu, fotit se s ním dá jen za světla a musí se mu prominout přesaturované nepřirozené barvy.
Za trojku těžko říct... osobně si myslím, že ta kvalita o něco lepší bude, minimálně získáš videosekvence, rychlejší ostření atd. A nebudeš potřebovat nesmyslný xD karty, ale normální SD. Kdybys měl foťák normální značky dejme tomu z 2007, tak už bych o tom zlepšení až tak přesvědčený nebyl.
No a nebo druha moznost, nech opravit Olympuse, nejaky cas s nim fot a dosetri jeste nejake penize a pak uz kup neco lepsiho, novy fotak za 3tis. bude proste na pytel :(
Nebo treba jeste neco dosetrit a koupit neco pouziteho, ne extra stareho :)
No, za tři tisíce bych šel do nějakého třeba dva roky starého kvalitního kompaktu, bude to nejlepší volba.
Pokud tě focení baví, přitlačil bych aspon trochu a koupil jetý zrcadlo. Např Canon 350D nebo 400D a jim podobný :) Kompakt nikdy fotit nebude. (jasný, jsou vyjímky, ale ty maj i vyjmečný ceny :-D)
Tak ono je to jedno, vždycky jde koupit něco lepšího... za 3000 Kč bude mít kvalitu třeba 10/100, za 6000 by měl 20/100, za 9000 30/100 atd. Zrovna 350D je sice lepší než velká většina kompaktů, ale třeba já bych to nechtěl ani zadarmo. Obrazová kvalita není jediným faktorem.
Diky borci, zatim necham ten co mam, naucim se nejaky zaklady foceni,trochu vic si s tim pohraju a pak kdyztak koupim neco lepsiho :-))
Jinak ten fotak kdyz se zacal prodavat, tak stal 20 tis, teda aspon to psali na digimanii :-))