Navštíveno 3200x

Chodím jak kačer :-) Prostě mám při chůzi špičky lehce vytočený do stran, kolíbám se jako puberťák a našlapuju na vnější stranu chodidel. Vypadám jak znuděnej teenager a to je mi 33 :-) Nejde to vcelku nijak ovlivnit, resp. nevím jak. Pokud se na to pekelně soustředím, tak to ovlivním tak z 30%, víc asi ne. Je to tak odjakživa, asi prostě jsem se nenaučil normálně chodit, nevím :-) Opticky mě to až tak nesere, ale přemýšlím, jestli třeba ve stáří mě nečekají nějaké zdravotní problémy? Nerad bych v šedesáti chodil o holi :-) Nebo jde to nějak "přeučit"? Má někdo zkušenosti?
:), já taky chodím jak tučnák, věčně mám sešmajdaný podrážky na vnější straně u paty :). Když chci tak to ovlivním na 100% a jdu normálně, ale je mi to nepřirozený :)

26.09.2012, 09:36 |
nome nic si z toho nedělej já taky :-)
je to dáno tvarem nohy (x nebo O) a chodidel (pronace x supinace)
dá se to docela ovlivnit ortopedickýma vložkama do bot nebo speciálníma botama (ty sem si koupil třeba na běhání a fakt to funguje)
každopádné doporučuju navštívit ortopeda a ten ti doporučí přesně
Já když stojím, tak mám nohy normální, neřekl bych, že nějak do O nebo do X, ani plochý nohy nemám... řekl bych, že se to vyvinulo prostě nějak v pubertě samo :) Prostě šmajdám a vypadá to trochu zvláštně, teda ne že by na to někdo vyloženě upozorňoval, šmajdá každej druhej, ale nelíbí se to mně :-)
Nicméně jak znám svýho "ambulantního" ortopeda, tak ten mi řekne kulový... to je jak ty praktický doktorky, u těch končí jejich znalosti předepisováním paralenu.

26.09.2012, 09:47 |
AR A co ti brání jít za jiným?
Alebo môžeš všade jazdiť autom ako ja :-)
taky smajdam, ale bojuju s tim jako Slim :-)

26.09.2012, 09:53 |
nome | Upraveno: 2012-09-26 09:54:08
pozor nohy můžeš mít rovný a ani plochý ale prostě máš tendenci došlapovat na vnější stranu chodidla protože máš asi trošku ochablou klenbu. Mě skutečně pomohlo když sem nasadil boty co mají podporu klenby na vnitřní straně chodidel.
takže rozumnej ortoped a nebo jezdit autem i na zachod :-)
Ono já i když běžím, tak běžím trochu jako slon, nedopadám přirozeně na špičky, ale spíš na celé chodidlo, na kole šlapu patama atd., mám to celý nějaký rozhozený :) Všude samozřejmě jezdím autem, ale přeci jenom když jde člověk na rande s buchtou, tak aspoň těch pár metrů od auta nemůže vypadat jak kachna :-)
Takže nekupovat rovnou vložky někde ve zdravotnických potřebách, ale vyšetření ortopedem každopádně předem, jo?

26.09.2012, 10:59 |
Conan Jo, jo, ortoped doporučí vložky a ty se udělají na zakázku. Stojí to do 200Kč. Alespoň teda pro 8-mi letý dítě ;-)
hm takze ortoped a vlozky jinak za 200 to budou asi extra vlozky ....pri navsteve 2 firem bylo sdeleno ,ze vlozky minimalne 1500-2000KC a do kazdych boty jine .Kamarad ma malyho kluka a to same do kopacek spec.ort.vlozky staly 1300KC .Lze jeste varianta kdy specialni boty a to je nesmysl ,lepsi smajdat a jezdit autem .....nebo lehave zamestnani
Peníze mě netrápí, zdraví má člověk jedno :-) Pokud bude vložka stát padesát litrů a budu mít záruku, že přestanu šmajdat, tak to beru :-) Ale nějak si nedělám iluze. Je mezi váma někdo, kdo fakt chodil divně (nemyslím jen špatné došlapování, ale prostě na pohled divně) a odnaučil se to?

26.09.2012, 11:35 |
Conan :-)
Tak jasně že u všeho jde pořídit dražší varianta a asi bude záležet i na "poruše" nohy, ale na klasickej vnitřní oblouk stačí ty za 200Kč.
jo to jo jenze co jsem byl tak to se dela presne z odlitku nohy a pak se rucne vyrabi komplet cele z kuze takze to je trosku jinaci ,zalezi podle problemu ---jinak nasledky spatne klenby jsou jasny --bolest zad atd atd.
Odlitek a výroba z kůže... no to vypadá pěkně, skoro se na to začínám těšit :-) Chci se koncem roku vysrat na práci a věnovat se třeba půl roku jen sobě, doléčit stará zranění, zhubnout a tak :-) Ortopedie do toho plánu začíná zapadat taky...
hele po pravde ty vlozky srovna ti to smajdani ,prestanou bolesti zad ---a co vim tak kamosuv kluk prestal mit i bolesti kolen a kyclí .Ale je to specificke udajne do kazde boty jina vlozka .Presneji do kazdeho typu bozy jina vlozka .Takze ono ani nemusis ortopeda ,protoze to jsou nekteri pekny hovada....a rovnou bych si nasel firmu co dela specialni ort.pomucky.

26.09.2012, 12:01 |
nome hele klidně můžeš koupit vložky někde předem v obchodě a vyzkoušet ale kdyžtak "tvarovatelný" .
Každou nohu máš trochu jinou takže je potřeba je natvarovat (tuším nahřeješ ve horké vodě dáš do boty a jdeš)
jinak ale doporučuju ortopeda a přímo vložky na míru, budeš překvapenej jakej je to rozdíl.
zezačátku je to nepřirozené al eza chvilku si zvykneš
26.09.2012, 09:33 | M.a.R.i
Boty sešoupaný zvnějšku mám taky, pravou víc, u mě to ale není otázka chůze, ale denního dojíždění :D
do O to nepotrebne do zavorky :-)

26.09.2012, 19:31 |
clown jako pepe
ort. vlozky
s predpisem, narok 2x do roka je to za cca 200
jinak na plno za 700
pasaz na Tylaku :)

26.09.2012, 21:01 |
crestik | Upraveno: 2012-09-26 21:02:07
sešlapané vnějšky podrážek? Asi malé odklony :-)
Mám ten samej problém, zůstal mi od puberty. Ani mi nepřijde, že chodim jak tučňák, ale ostatní ze mě maj prdel :-D
Tak mně to taky nepřijde, ale když se pak vidím na videu nebo v zrcadle, tak se musím smát sám sobě, prostě puberťácká kolíbavá chůze :-)