Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavíš, stavím, stavíme - sokl problem - poradte

o Navštíveno 2090x o
o 22.09.2012, 20:46 | mrazik | Upraveno: 2012-09-22 20:47:01
Potrebuji poradit ohledne soklu, kde jsme termokamerou zjistili problem - tepelny most, ktery je krasne videt na obrazku.
Na druhem obrazku jsem se snazil namalovat, jak je to priblizne postavene - nevim presne, jestli ta hlinikova lista je v urovni konce zakladove desky nebo je vys resp. niz, to nedokazu presne urcit, ale vzhledem k tepelnemu mostu to asi nebude nakreslene spatne.
Dle meho je problem ten, ze zatepleni baraku neni pretazene az na zakladovou desku a tim padem vznikl tepelny most. Stacilo by o neco prodlouzit zatepleni baraku, proste kousek pres ten sokl ? Co ale potom ta hlinikova (myslim, ze je z hliniku) lista ?
Vsiml jsem si take, ze mezi tou listou a zateplenim soklu se udelala malinka mezera, to si ale myslim nehraje nijak velkou roli.
Snad jsem to vysvetlil dobre a budu rad za jakoukoli radu.
Diky

foto k příspěvku  od mrazik

o 22.09.2012, 20:48 | mrazik
A tady ta moje maluvka - nesmejte se, z technickeho kresleni jsem malem propadl :-)

foto k příspěvku  od mrazik

o 22.09.2012, 23:59 | tappaja
Ta hlinikova lista je zakladaci lista? Mysim, ze z hlediska nejaky uspory jeto zanedbatelny. Skviru bych asi zapenil, nic vic delat zrejme nemuzes.
o 23.09.2012, 03:12 | Tendr
Nejsem stavař, ale ze selskýho rozumu bych nedal spoj zateplováku a extrudáku na spoj z. desky a zdi.. nemělo by se to překrývat?
o 23.09.2012, 13:04 | Dudelina | Upraveno: 2012-09-23 13:05:47
Vypadá to, že tam joudové nechali mezeru, kterou zaflákli lepidlem, kdoví taky, jak je tam daná ta zakládačka.
S opravou těžko radit, nejlíp vyříznout třeba 5cm toho extruďáku a dát ho tam pořádně, ale oprava marmolitu bude vždycky vidět...

BTW: Dle tvé malůvky, je to standartní řešení.
o 23.09.2012, 13:15 | mrazik | Upraveno: 2012-09-23 13:16:46
Tapiku jo to bude ta zakladaci lista. Zapenit cim ?
Sokl nastesti nema jeste finalni podobu, takze rezat se do toho zatepleni soklu da rezat.
Dudelina prosim muzes to rozvest ? Kde presne nechali mezeru ?
o 23.09.2012, 16:46 | MAX
No tak ona to je běžná praxe - zateplovači se s tím moc neserou, zakládací(hliníkovou) lištu mrsknou nadsokl, jak to vyjde, a nereší to. Ostatně on to málokdo řeší s odborníkem, který mu spočítá, že by měl ten polystyren dát níž, nebo , že by ten extruďák měl být hrubší. No a tady se prostě jen tou lištou (a mezerou kolem ní) trefili do části, terá už je nad úrovní (nebo na úrovni) podlahy.
Kdyby to udělali o něco níž, tak bytam ten most byl taky, jenže sklep není vytápěný (nebo jen základová deska), tak by tam ten únik nebyltak velký, plus to zřejmě ani nevypěnili, alejen domázli lepidlem. Ale to by chtělo vidět to provedení detailu zblízka..
o 23.09.2012, 16:47 | MAX
zapěňuje se to PU pěnou - v tomto případě nějakou nízko expanzní, ať Ti to při vytvrzování nezvedne tu lištu, nebo nějak nevyboulí zkrze nějakou mezeru ten zateplovák..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.333 sekund.