Navštíveno 1304x

Mám takovou situaci a potřebuju poradit jak řešit :
Umřel mi tchán který mel na sebe vozidlo, to tedkon dedickym rizením přeslo na tchýni(ješte není přepsané) a tchýně chce vozidlo rovnou darovat mé přitelkyni... tak aby se to nemuselo prepisovat na tchyni a pak na pritelkyni - musi se udelat darovaci smlouva pro pritelkyni a ta aby tam nemusela jet s nama tak musi napsat plnou moc k prihlaseni vozidla na ni ? ? nebo tam musi osobne? díky za rady
Na darovací smlouvu kašli! budeš z toho jen platit daně! Normalně at si ho mezi sebou prodaj za třeba 1Kč, na to nikdo nekouká.
Na základě umrtního listu, papíru o dědictví (KDE MUSÍ BÝT VYZNAČENO DATUM NABYTÍ PRÁVNÍ MOCI) a nějakých plných mocí by to mělo jít přepsat rovnou na tvoji přítelkyni.
Tuším, že by to mohlo být asi takto:
1) Tchýně sepíše s přítelkyní kupní smlouvu
a jkao přílohy bude umrtní list a rozhodnutí o dědictví s vyznačenou právní mocí
2) přítelkyně dá tchýni plnou moc ke všem ukonum spojeným s přihlášením vozdila nebo tak nějak.
3) pak bude asi trochu oříšek to vyplnování formulářů, ale s tím vám tak kdyžtak někdo pomuze. Pokud nenatrefíš nějakou kravku tka bývají ochotný.
Btw plné moci nemusí být ověřené.
Snad ti to pomuze :) Pokud nědo víte něco jiného tak sem s tím :)

21.09.2012, 12:39 |
thetuky | Upraveno: 2012-09-21 12:39:15
Tak děkuji za vyčerpávající info doufejme že to takhle půjde :)
Jen bude asi jeste potrebovat evidencni kontrolu ;)
Pri dedictvi by nemela platit ani EKO pokud tam nejaky je ;)
eko snad nebude je to auto 2003,ale technicak jsem jéste nevidel ... jinak evidencka se dela taky tam nee? chci jet na stodulky to prehlasit
Myslis na plzenskou, tam je rovnou i STK to jo, na Bohdalci vlastne taky :)
Ja nevim, ja mam dopravku za Prahou a tam je jen urad, bez stk :)
jj jsou u toho i stkcka, akorat nevim jeslti to jde udelat bez jeji pritomnosti ? to asi uz ne ? takze tam stejne bude muset s nama :(
evidencka jde bez pritomnosti, akorat jim musis nahlasit na koho ji maji udelat ;) tam je dulezita pritomnost auta ;)