Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Eurovíkend v Paříži?

o Navštíveno 2019x o
o 18.09.2012, 11:05 | Mr.Scully
Zvažuju s kámoškou vyrazit na eurovíkend do Paříže. Památky a takový kraviny si vygoogluju, ale zajímá mě zdaleka nejvíc CESTA a HOTEL. Tzn. nějaké tipy na levné letenky? Nebo zkusit autem? (2x 10 hodin mě teda neláká). Nebo busem? (Jsem velkej, třeba do Londýna je to peklo přežít cestu). A co hotely někde na rozumném KLIDNÉM místě ne moc daleko od centra - nějaké normální tři hvězdičky za rozumnou cenu? Každý tip vítán :-) V Londýně jsem byl už x-krát, tam to znám, ale Paříž je pro mě novinkou.

(Jo a přemýšlím, jestli by to nešlo už příští víkend, ale to se asi levná letenka ani ubytování nesežene, co...)

o 18.09.2012, 11:16 | nome
zdar, hele jeli jsme asi před 2 rokama autem a nic moc
takže bych doporučil letecky Navíc parking je tam dost šílenej. (od ségry přítel je francouz a říká že do paříže autem může jenom magor :-)

co se týká ubytka tak v centru a okolí za rozumné peníze seženeš spíš 2* tak tak a počítej s rozměrem komory :-) takže klasika F1

loni jsme letěli se smart wings asi za 1500/os z ruzyně (teda havla :-)) asi by neměl být problém sehnat nějakel rozumnej let ideálně čtvrtek to bude uplně za pusu a návrat v pondělí.
o 18.09.2012, 11:19 | Mr.Scully
No, auto jsem vyloučil asi jako první :-) Vlak je drahej jako prase, takže jedině Student Agency 14 hodin cesta za tři litry nebo letenka stoprocentně za víc. Mrknu na ty lowcosty.

Pravda, ty komůrky znám z Londýna, člověk dá 15 stovek za noc a má problém se tam otočit :-)
o 18.09.2012, 11:24 | JuiGin
Pokud by ses rozhodl autobusem, mám zkušenosti s cestovní kanceláří [ Link ]
Jedou vždy 2 autobusy spolu.
Já se rozhodoval, že bych si Paříž prošel sám. Ale nelituji toho, že jsem to měl přes cestovku.
Pod Eifelovou věží jsme byli jako jedni z prvních, všechno perfektně naplánovaný, všude čas na fotky, prohlídky, výklad. Sám bych to určitě všechno za víkend nestihl.
Byl jsem s nima 2x i když je autobus pro mě poslední možností, za mě dobrý.

[ Link ] =
o 18.09.2012, 11:24 | Mr.Scully
SmartWings bída, Easyjet daleko lepší, ale až na říjen a samozřejmě, jak říkáš - jedině od čtvrtka do pondělí, víkendy jsou předražený.
o 18.09.2012, 11:29 | Mr.Scully
JuiGin - mně na těch zájezdech vadí ta organizovanost, nechci někde 10 hodin běhat se skupinou Čechů :-) Ale je jasný, že ta cena je pak lepší...
o 18.09.2012, 11:30 | JuiGin
[ Link ] =

tohle máš dokonce v termínu, odjezd z Plzně v 17.30 :)
o 18.09.2012, 11:31 | JuiGin | Upraveno: 2012-09-18 11:31:57
nemusíš s nima pobíhat, můžeš si to projít sám. A jen se vozíš autobusem. Navíc i tak tam je myslím na podvečer volno přímo v tom programu.
o 18.09.2012, 11:31 | nome
no jasan teď to bude vyloženě loterie takhle na rychlo, každopádně někdy když chcou vytížit kaacitu tak se třeba 2 - 3 dny před odletem objeví letenky za třeba 900 ale chce to hlídat a hlavně je to hned pryč.

jink stejně 2 dny na paříž je docela málo minimum tak 3 dny (třeba jenom louver je na celej den idealne)
o 18.09.2012, 11:38 | Mr.Scully
JuiGin - pravda, to by vyšlo přesně na ten termín. Asi jim napíšu. Ukázalo se totiž, že kamarádka nemá už dovolenou, takže se to musí stihnout o víkendu, ideálně tom příštím prodlouženém :-)
o 18.09.2012, 11:48 | P3RF3KT
Řešim ted to samy, s tim že já 100% letecky a chceme odlétat začátkem října. S tím že ve čtvrtek večer odlet a v neděli večer přílet. Ještě hledám jestli nenajdu nějakej poznávací zájezd kde by bylo i ubytování
o 18.09.2012, 11:50 | JuiGin
Zkus to, je to jen mé doporučení.
Pokud chceš třeba fotky čehokoliv, si napiš.
Jinak ještě k poznámce o skupinovkách.. Ty dostáváš výklady u těch památek, jinak si chodíš sám. Pak v daný čas máš být na dalším místě, výklad a zase si trajdáš sám.
o 18.09.2012, 12:08 | Mr.Scully
JuiGin - tam je akorát blbý, že vlastně z těch 4-5 dnů je jen jedna nebo max. dvě noci v Paříži, zbytek člověk stráví v buse. Trochu tam chybí ta možnost se natáhnout někde na terase a čumět na zapadající slunce nad Eiffelovkou :-) Nejsem typickej turista, spíš rád relaxuju a nasávám atmosféru. I když je mi jasný, že tyhle hotely nízký kategorie stejně nenabízejí ani tu terasu, natož výhled :-)

P3RF3KT - to by chtělo i s ubytkem, jinak to bude tak za 10k.
o 18.09.2012, 12:27 | JuiGin
No jasný, o tom žádná. Je to low cost autobusem na poslední chvíli na víkend. Ten hotel je navíc na okraji Paříže. Až při odjezdu poslední den večer nasáváš atmosféru výhledem na Eifelku.
Ovšem ono nasávat atmosféru v Paříži není tak jednoduchý.
Byl jsem 2x a vždycky někoho okradli. Na Moulin Rouge jsem měl dokonce potyčku s černochama kteří chtěli "gold night" s mojí přítelkyní .. no ono těch potyček bylo víc vlastně :D
Takže za mě hezké město, lidi bída.
o 18.09.2012, 12:30 | Mr.Scully
Dneska půl Paříže je Maroko a Tunis, bohužel. Londýn je taky divokej, ale zdaleka ne tolik, tam ten multikulturalismus vcelku funguje. Já už asi dvakrát Francií projížděl, ale nebyl na Paříž čas, tak si říkám, že aspoň čárku za jednu účast by to chtělo ;-)

Vzhledem k tomu, že bych jel s kámoškou, která není úplně při penězích ani dovolené a abych to někomu platil, z toho mě už dávno vyléčila zkušenost s mojí expřítelkyní :-) Takže podle termínu a ceny to asi bude buď to, co jsi doporučil ty, nebo nic (a jel bych za rok třeba s někým jiným).
o 18.09.2012, 13:08 | Mr.Scully
Hm, tak ten s jedním přespáním je prej moc krátkej a na delší pro změnu nemá kámoška už ani jeden den dovolený. Takže na to seru, pojedu v jiném termínu s někým jiným :-) Díky za info, bude se každopádně hodit.
o 18.09.2012, 14:55 | Honza130
muzu doporucit hotel Lumieres [ Link ] ... rezervoval jsem ho jako 2*, pak z nej byl najednou 3* :)).. je po rekonstrukci, pokoje male, ale cisto, na metro kousek..

na Pariz jsme meli 4 dny (prilet brzo rano, odlet pozde vecer).. puvodne letenky od SmartWings, pak zmenili letovy rad a nase lety. Nakonec jsem musel koupit od CSA... a SW vratili penize (trvalo cca 8 tydnu).. za 4 dny jsme stihli i Versailles..
o 18.09.2012, 15:03 | P3RF3KT
mr.scully - Peníze nebudou hrát roli, jde mi spíše o to aby vše šlo jak po másle a ze 4 dnů co tam budu jsem dva nehledal bydlení..
o 18.09.2012, 15:17 | Bucci
No mam několik zkušeností s ubytovánim v F1/Premiere Class (F1 má společný hajzly a sprchy na křídle pro x pokojů - vystřídat se tam dá, vše samočistící, Premiere Class - drobet dražší než F1, ale máš vlastní sociálku na pokoji) - žádnej luxus, ale kvůli tomu tam nejedeš.
Problém spíš je, že F1 i Premiere class jsou často u dálnic okolo Paříže
o 18.09.2012, 15:33 | Sau
Tak minimálně jedna F1 je pár set metrů od metra - hned vedle hřbitova :)) - s bezproblémovým spojením do centra. Byl sem tam 2x a cena nejak kolem 40 Eur za pokoj (max. 3 lidi) a noc - podle ma pohoda. Je to samozřejmě to najjednodušší co existuje, ale vzhledem k tomu že sme celé dny beztak cůrali po městě a na pokoj sa šli enom vyspat, plně dostačující.

A pokud letecky a nízkonákladově, tak bych sledoval Easyjet nebo Samrtwings, ti totiž létajů z Prahy na De Gaullovo a Orly letiště, z kterých je pohodové a cenově přijatelné spojení do města, na rozdíl třeba od Ryanairu, který létá kamsi do pole daleko za Paříž, odkud je pěkně drahé spojení do paříže samotné.
o 19.09.2012, 10:51 | Conan
My jsme bydleli (r.2001) v F1 zde:

[ Link ]

Metro bylo blízko.

Na Paříž to chce opravdu min 3-4dny. Pokud jedeš na míň, tak si vybrat jen něco.
o 19.09.2012, 11:18 | kuja
Ja byl v tom hotelu co Conana pred 2 lety a nemuzu na nej rict nic blbyho. Vsechno v pohode, pokoj cistej a sluzby celkem dostatecny. Jenom je to v cernossky ctvrti, takze nepotkas pres den moc belochu v okoli :D Nam to nevadilo, byli sme tam jenom na noc, zbytek dne sme byli na koncerte u Montmarteru. Takze jako levnou alternativu ubytovani bych to doporucil. Kor na 2-3 noci. Stejne budete celej den mimo. At uz sedet nekde v kavarne, nebo litat po pamatkach. S tema konfliktama, jak pise JuiGin, bych to nevidel tak zhave. Mi sme se potulovali v noci po Parizi i ve ctvrtich, kam chodej jenom mistni, arabska a cernosska, a krome par pozvani od prostitutek na panaka sme nemeli sebemensi problem v klidu splynout s mistnima :) Ale musim souhlasit, ze ne cela Pariz je pekna a mesto jako celek pusobi dost nevyvazene. Byli sme i na absolutni periferii v Crosne a tam uz to vypada jako na uplne jinym miste :)
o 19.09.2012, 11:58 | Conan
kuja: no my jsem šli jednou zpátky asi v 22hod večer a to ještě ze vzdálenější stanice RERu, tak to bylo "dobrodružnější", ale to si to člověk jen tak maloval. Místí většinou černoši, vietnamci občas nějakej arabák....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3274 sekund.