Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > hledam praci mlada boleslav a okoli!!!

o Navštíveno 2747x o
o 14.09.2012, 03:49 | spek3d
zdarec,nevi nekdo o nejaky praci v mb a okoli?
je mi 24 vyucen sou kuchar praxe 1,5roku,delal sem i ochranku v jedny parfumerii cca 3/4roku,momentalne delam necely 3roky ve fabrice marodnost 6dni .takze nulova.

duvod hledani nove prace--utvoreni kolektivni smlouvy mezi 5 zavody=vyrovnani plat.podminek minimum prescasu.
puvodne jsem mel 12hod smeny kratke dlouhej,v zakladu cca 170h +prescasy,celkem mesicne 200 az 240hod.24 -27tis cisteho.
momentale presunuti na 8hod smeny mesicne 160 + 0h prescas .19-21tis cisteho
hypoteka se vsim vsudy 13tis pujcka 5tis auto 3tis mesicne.nepocitam vydaje kolem 5mes kluka internet pausal jidlo nafta atd.
proste diky novym uvaham vedeni prichazim o 5-6 tisic mesicne a je to ku.va znat.prislo to ze dne na den.
ridicak sk.Aa B+ vzv do 5t.prace s PC,
shanim cokoli kde bych si mohl vydelatmezi 25 -30tis.asi toho moc nebude s mym uplatnenim ale kdyby nekdo o necem vedel budu rad.nebo o nejake brigade o vikendech ke stavajici praci.treba hlidani deti,venceni dedecku a babicek,muceni manzelek nebo neco podobneho s vyplatou na ruku:-)

o 14.09.2012, 08:31 | DaveF
Chápu to dobře, že splácíš 21tis měsíčně ???
A hodně špatně se to po tobě čte, příště si dej víc záležet :-)
Nezbývá než popřát hodně štěstí při hledání...
o 14.09.2012, 09:30 | cendler
přeji opravdu hooodně štěstí v hledání, většina lidí nemá ani 15t čistého a ty chceš s minimální praxi a zkušenostma hned 30t, měl jsi asi hodně dobře placenou práci, tady spíš přemýšlej jak splatit rychle půjčky, aby si neplatil tolik měsíčně, protože i ty peníze co máš teď jsou pěkný.
o 14.09.2012, 09:46 | Lufas
penize ma takovy protoze pise ze dela 12ky a jeste k tomu na smeny+prescasy... to dela vetsinou dost penez na vic:-)
o 14.09.2012, 09:46 | CRK
To by me zajimalo jak se zmensenym prijmem rychlejs splati pujcky :)
o 14.09.2012, 09:49 | Zdeny60
Dobrodruh:-)

Na 21 tisíc fixníxh výdyjů bych vidělplat tak kolem 40-50 litrů čistého. Obávám se, že tohle hned tak neseženeš, i když jeden tip ti dám: politika:-)
o 14.09.2012, 10:09 | mr.brain
Bohužel jako Zdeny... Jediný co bych pochopil je ta hypotéka.
o 14.09.2012, 10:30 | spek3d
pujcku sem mel pred to u hyposkou,puvodne mela bejt hyposka komplet i s inkasem za 9tis.jenze nerekli ani slovo o fondu a jinejch pi.ovinach takze nakonec 13.jinak sorry za psani,datloval jsem to v praci na nocni na founu:(
o 14.09.2012, 10:33 | spek3d
zdendy60--50tis nepotrebuju,z puvodniho platu jsme krasne vysli 2 dospeli a malej,hold to ted skrouhly a samo az po podepsani hypoteky.kdybych vedel jak to bude tak na to prdim.a v klidu platim jen burecko do banky
o 14.09.2012, 10:34 | P3RF3KT
sorry ale bejt ve 24 takhle zasekanej, tomu se řiká hodně skurvenej život.. hypotéka, dítě a k tomu mizerná práce.. Sakra dyt si ve věku kdy si máš život ještě užívat a né řešit takovýhle věci. Kam lidi sakra spěcháte??
o 14.09.2012, 10:35 | spek3d
jinak o nejaky brigadce nevite??nebo nekdo znamej ve skoda auto??
o 14.09.2012, 10:39 | spek3d
P3RF3KT--se to nejak semlelo.a za sinatora sem rad:)
o 14.09.2012, 11:01 | hanzz
to Perfekt: Ber to tak, že ve čtyřicítce bude mít děti z krku, hypotéku zaplacenou ... a bude mít tak dost času si to střihnout ještě jednou s novou ženou :)
o 14.09.2012, 11:11 | Zdeny60
Jo a v 42 infarkt:-)))A dítě sirotek.
o 14.09.2012, 11:15 | Mr.Scully
Jako P3RF3KT - v takovým věku si na sebe nandat hypotéku, dluhy a pak najednou ještě do toho řešit změnu práce, to je sebevražda. V padesáti infarkt a celý život strávený v práci.
o 14.09.2012, 11:28 | P3RF3KT
jsem ve stejne situaci, moje povinné měsíční výdaje jsou 18 000,- a to tam nepočítám jídlo, palovo do auta atd. ale ve chvíli kdy vim že to neutahnu tak místo baráku si najdu 1+1 byt a vim že sem v klidu a nemám na krku jedinej dluh :)
V dnešní době kdy člověk v práci fakt neví bych si na krk nikdy něco takovýho nepověsil. To radši budu platit 15tis. nájem za krásnou vilku ale vim že ve chvíli kdy začne týct do bot ze z ní vystěhuju, najdu malej byt a mám klid. Nedej bože si v tomhle věku dělat ještě dítě..
o 14.09.2012, 11:35 | Knightey-
Vsichni tady delate buh vi co, ale prave ze v takovemhle veku je nejlepsi zacit s hypotekou, ne-li drive. Oni Vam to hypoteku uz tezce davaji kdyz Vam bude pres 30let. A hlavne si zkracujete dobu zplatek a cili budete platit mesicne vic.
Cili je lepsi zacit co nejdriv a platit co nejmin, bokem si davat nejaky drobny pro strycka prihodu a sporit na svuj ucet v pripade nemoci atp abych se dalo vyzit a nebo za 20 let pak z toho vyplatit tu hypoteku a jsme bez dluhu :)
Dneska normalni clovek nepostavi ci nekoupi dum bez hypoteky. Jedine kdyz ma prachy od rodicu a nebo dedictvi atp...
o 14.09.2012, 11:42 | Mr.Scully
Knightey - to máš sice pravdu, ale je podle mě v mladém věku lepší jít cestou nalezení nějakého pasivního příjmu, který by tu hypotéku pokryl, až bude nejhůř. Tzn. já třeba toužím po baráku, ale hypotéku na něj nerisknu, dokud nebudu mít pasivní příjem (z pronájmu nemovitosti nebo něco podobného) minimálně tak 15k (na rámec svých normálních příjmů), abych měl jistotu, že hypotéku utáhnu. Protože přiznejme si to, barák se zahradou u města je tak 6 mega a to většina z nás nemá.

Prostě je lepší zamlada si jednak užívat a jednak si vytvořit nějakej pasivní příjem a pak mít určitou jistotu, než se hned po škole zasekat dluhama a vylézt z nich v pětapadesáti, protože v sedmdesáti už asi člověk do Karibiku jezdit nebude.
o 14.09.2012, 11:45 | MiniMike
Mr.Scully: a kde budes bydlet do ty doby, nez budes mit ten pasivni prijem? V najmu, kterej v soucasny dobe vychazi skoro stejne jako hypoteka?
o 14.09.2012, 11:50 | Mr.Scully
MiniMike - ne, v něčem menším a levnějším, takže třeba v 1+1 nebo 2+1 na hypo, i ve velkém městě za mega, z toho třeba půlku našetřím a půlku hypo, takže za pět let splaceno. A pořád mám v 25 relativně svobodu. Prostě se bojím dlouhodobých závazků, pokud bych si vzal hypotéku na víc než 10 let, tak jedině za podmínky, že budu mít opravdu zajištěný nadstandardní příjem.
o 14.09.2012, 11:53 | MiniMike
Mr.Scully: asi zijes v jinym svete... ale to je zbytecny tu resit... kazdej to vidi jinak :-)
Pokud nic nemas a musis se ze dne na den prestehovat, tak tezko nekde "nasetris" pulku nemovitosti :-)))) a byty o velikosti 1+1 budou byty pred rekonstrukci.... takze zase dalsi investice...
o 14.09.2012, 11:56 | Mr.Scully
MiniMike - to je jasný, je to situace od situace. Jen si prostě nemyslím, že je rozumné, když si vyučený kuchař vezme krátce po škole hypo, půjčku na auto a udělá dítě, to vše relativně zamlada a pak najednou přijde o část příjmů a je hned průšvih.
o 14.09.2012, 11:57 | MiniMike
Mr.Scully: tak to samo souhlasim...
o 14.09.2012, 12:00 | P3RF3KT
já to mám vyřešené taky trochu jinak, pro spoustu lidi nesmyslně ale vim že nemám na krku nic. Mám krásnou vilku, se zahradou a garáží. Neříká mi pane ale dle smlouvy několik let řikat bude. Nájem je ve výši hypotéky to vím sám. Jak jsem psal, se zálohama 15tis. měsíčně. Ale. Pokud přijdu o práci vim že se ji vzdám nastěhuju se někam do bytu a sem v klidu a nemusim si házet lano že nemám na hypo. Sice nejsem ve svim a nic mi neřiká krom nábytku pane. Ale zase jsem bez dluhů a jiných dlouhodobých závazků.
o 14.09.2012, 12:01 | Zdeny60
Tohle je těžké téma na diskuzi.
Po pravdě, já za sebe bych nedovedl říci, co je lepší, zdali teď v mladým věku začít s hypotékou, když jeden neví, co bude zítra a uvázat si na krk vidinu splátek na min. 20 let a nebo radši makat, pár let si utrhnout od huby, aspoň trochu si stabilizovat příjem a pak, dejme tomu v 30-35 si vzít hypotéku.

Jedno je ale jisté - a vidím to na kamarádovi - že než platit někomu pronájem ve vilce za 15, jak tu někdo napsal, tak to radši tu hypotéku, protože ty prachy vrážíš aspoň do něčeho, u čeho je jakási naděje, že to jednou bude tvoje. Takhle sice budeš 10 let jezdit po světě a bydlet relativně v klidu, ale jednou dojdeš do věku, kdy ostatní už buduo hmotně zajištěni a buduo mít zhruba 1/2 hypotéky splacenou a ty nebudeš mít vlastně nic.

To je rpávě osud mého kamaráda: pracoval ve SMEčku, dělal na velice dobře placeném místě, pak v rámci rsstrukturalizace přišli pánoví s tím, že na daný post nemá VŠ, dostal výpověď ( a k ní je ště několikasetisícový zlatý padák, to jako z našich daní, pozn.autor) a od SME si koupil za pakatel v Přerově byt 2+1, který velkým nákladem zrekonstruopval. Začal plávoats rodinuo jiný život, dal se na podnikání (v reklamních předmětech dovezených z Číny). Ovšem jak šel čas, firmy sekaly náklady a místu bujarého utrácení peněz za nesmyslné propagační předměty už nekoupí ani tužku, pokud nemusí. Jinými slovy, miliony, které vždy během našeho setkání lítaly jako vrabci na stromech, najednou lítat přestaly. Čas plynul a přes to všechno kamarád čelí dilematu, zdali pokračovat ve stavbě pasivního domu, kde jen projekt zatím schramsnul skoro 1/4 milionu korun a nebo si pronajmout s rodino bydlení v paneláku a prachy utratit. Zapomněl jsem ještě říct, že svůj byt od SMEčka prodal a bydlí s rodinou v podnájmu u své tchyně, či co to je. A zatímco mnozí z našich vrstevníků již mají hypotéky dávno splacené, někteří mají jen zbytek pár set tisíc, tak on nemá de facto nic a stím kapitálem, co má a věkem na krku (/47) už se těžko donutí vydělávat tak, aby měl na tu splátku na hypo (dům je počítán na 5 mega + 1 mega pozemek, ten už má, čili jej může v nuozi prodat a koupit si ten byt)a hlavně, 47 let je už dávno mimo oblast zájmu potenciálního zaměstnavatele. Nutno dodat, že kamarád podnikal se vším ožným, nakonec měl s bratrem slušně prosperující obchod na outdorové oblečení a potápěčskou techniku, ovšem díky neshodám se obchod rozpadnul a zůstaly jen spory o peníze a dluhy.

Je to těžký a já jsem osobně rád, že mám hypotéku splacenou a ohu tak finančně podpořit svoje děti, protože vím, že na bydlení po ukončení VŠ (MUDR. a Ing) prostě u nás, v našem státě, poctivou prací nedosáhnou jen tak brzy.Bohužel. Čili z toho mě plyne, že pokud jsem tzv. nemohl já, tak asoň mé děti, Takový model. Tím pádem je asi lepší začít s tímto vším hned "začerstva", protože doba bude jne horší a horší a je docela možné, že se naplní Klausovy původní představy z 80. let, že se vrátíme k modelu suožití 2-3 generací v jednom bytě/domečku.
o 14.09.2012, 12:01 | MiniMike
P3RF3KT: a za 30let budes mit stale jen nabytek :-)
o 14.09.2012, 12:10 | party_boy
Teda hochu máš docela koule :-) Jsem stejně starej jako ty, mám čerstvě po škole a nemůžu nic najít a když se něco najde, tak mám zas smůlu, že mam nulovou praxi. Takže takovej začarovanej kruh a už mam fakt strach jak to dopadne. Ale ikdybych mě nějakej příjem, tak by mě nenapadlo si vzít hypo + půjčku a ještě si nasekat dítě v době, kdy můžeš přijít na dlažbu ze dne na den.

No ale jinak držim palce.
o 14.09.2012, 12:16 | MiniMike
tak o praci muzes prijit i po 10letech spokojene prace :-)
o 14.09.2012, 12:20 | party_boy
Tak to já vim, ale předpokládám, že v tomhle věku lidi maj poměrně ještě holou prdel. Žádný velký ušetřený prachy, kdyby přišel nějakej průser. Mě jen zarazilo, že ty mladý takhle dneska blbnou :-D
o 14.09.2012, 12:47 | Knightey-
Jak psal Mini, o praci prijdes ani nemrknes :)

Jako co clovek to nazor defakto a kazdej uvazuje trochu jinak. Ale alespon ze tak.
Ja ted v mladem veku koupil byt 2+1 na hyposku. Mam to za docela drobny a kdyz tu zustanu tak OK. Kazdopadne mam v planu stejne nekam kde budu mit dum a garaz. Ale na to je zatim cas.
A fakt se ted radeji budu krotit vydajema a na stari si jezdit v A8/R8 az dostanu zivotni uspory, nez ted si uzivat par let, mit prd a ve stari kdyz clovek uz neni tak perspektivni pro zamestnavatele, tak spis si uzivat :)
Pac z duchodu (jestli se ho vubec doziju) budu rad kdyz si koupit par rohliku a maslo :D
o 14.09.2012, 13:08 | Mr.Scully
Já bych řekl, že řešení je jasný. Vydělávat kolem 200 litrů měsíčně, pak takovýhle problémy nejsou :-)

(A osobně doufám, že to do 35-38 let stihnu ;-)
o 14.09.2012, 13:11 | .mycTD
me se zase libi, ze ma dneska kazdy moznost volby dle sveho uvazeni. zadne nalinkovane scenare, jako za nasich fotru: skola - vojna - svatba + 2 parchanti, a kdo nejde s nami, jde proti nam.
o 14.09.2012, 13:12 | bobmasitr
Co na to říct, jen to že tohle je tou podělanou situací v našem státě, světě a dobou. Jinak hodně štěstí. Peníze budou ale ty jednou ne :) užívej prcka
o 14.09.2012, 13:15 | Mr.Scully
Já bych teda taky řekl, že doba je zatím nejlepší, jaká v historii byla - až na tu krizi poslední tři roky, ta to o něco snižuje.
o 14.09.2012, 13:16 | bobmasitr
no no ty 3roky stačí až až zatim
o 14.09.2012, 13:55 | spek3d
zacalo to spuntem,pak svatbou a nakonec osamostatnenim.je fakt ze je lepsi rvat penize do budouciho svyho,nez nekomu cizimu,jinak kdybych byl sam tak mi to je jedno,ale decko je decko,moje mati pred 5lety prisla o barak a kdybych nepotkal starou,,,ted uz manzelku,tak bych byl asi ted na ulici,hlavne nechci jit ve stejnejch kolejich jako mama,je fakt ze to mela a ma slozitejsi,ale chci to dokazat uz kvuli tomu cypiskovi.i kdybych mel zrat suchej chleba
o 14.09.2012, 14:43 | Mika
Držím ti pěsti kámo. Perfekte tvůj názor je jen laciné vyústění celé politiky tohoto státu. Ať už se každý rozhodne jakou cestu si zvolí je důležité mít oporu. Je ošklivé, že příjdeš o práci nebo o příjem následuje rozvod, který ti vezme dítě a posléze si každý den před zrcadlem říkáš kde jen jsem udělal chybu. A příspěvky typu zasekanej si nechte od cesty. Zdar.
o 14.09.2012, 15:07 | Rajdlos
Za me teda stopro lepsi hypoteka, kterou splacim, nez abych daval nekomu do chrtanu pezize za najem a v podstate platil za neco, co nikdy moje nebude. Hypoteku beru jako investici, ale to si snad umi spocitat kazdej alspon trochu financne gramotnej trouba.
o 14.09.2012, 17:46 | cendler
přesně jako všichni držím ti palce, sám jsem si hned po škole koupil byt, bral jsem hypotéku na 30let, abych platil co nejméně, vím že ji přeplatím, ale zase vím, že ji zaplatim i když budu na pracáku, ale zase to je kolik dlužíš na hypo, při fixačním období, tak pošlu něco víc, abych to měl rychlejší, takže místo 30let to budu mít třeba jen na 10let, ale to už je moje výhoda né banky a samozřejmě je lepší si platit do svého, než někoho podporovat, nehledě na to, že docela dost lidí to dělá tak, že koupí byt na hypo dají tam nájemníka, ten jim platí nájem i hypo a za pár let to mají splaceno.
o 17.09.2012, 13:16 | Freerider
Tvl: Tak já když to spočítám, tak fixní náklady jsem měl dva roky 21 litrů měsíčně (hypo + nájem + půjčka) - pro vysvětlení - bydlíme v podnájmu - nájem 10, hypo 8 tis. - stavíme a půjčka 3 tis.), při příjmech, které jsou vyšší o docela dost, musím říct,
že to tedy žádná prdel není. Protože na stavbu padly skoro všechny rezervy, které jsme měli, opravdu je to o žití z ruky do huby. Teď jsme se zbavili nájmu - prostě se nastěhujeme do skoro dokončenýho a dojedeme to za provozu. A 10 K je kurevsky znát. Půjčka skončí v listopadu a zůstane jen hypotéka a šetření, aby se vrátily rezervy tam, kde byly). A sehnat dnes práci s kvalifikací a praxí, kterou máš (neber to prosím osobně) za takový plat nebude úplně jednoduchý.
Jestli máš 21 čistýho, drž se toho jak štěnice a radši najdi nejakej vedlešák. Budeš z baráku stejně v prdeli imrvére jako doposud, ale nějakou korunu to hodí. vydělat 6K na nějaký brigádě se dá. Pokud máš papíry na ještěrku, sežeň vedlejšák na toto téma (nevím, co děláš teď)...
o 17.09.2012, 13:48 | Zdeny60
Freerider.
přesně tak to je. A to se člověk musí modlit, aby neonemocněl, neměl úraz atd, protože výpadek příjmu byť jen 5-10 tisíc měsíčně silně znát.

Kuwa, jak já jsem rád, že aspoň tuhle kapitolu mám už uzavřenou.
o 17.09.2012, 13:59 | Freerider | Upraveno: 2012-09-17 14:06:03
No přesně. Spoléhat na nějakou pojišťovnu, že mi někdo něco dá? Ani náhodou.
Což o to, auto se dá prodat nebo hodit do depozitu, ale bydlet musíš.
Jsme dva, čekáme přírůstek, ale fixní náklady 21 a utratíme přes 35 měsíčně - jídlo, nějaký hadry, nafta/benzín, spoření, nějaký kraviny, občas restaurace, divadlo, koncert, moje cigára (tak litr) a to není žádný vyskakování.
Já se dva roky modlil, aby neodešlo něco vážnýho na autě, který potřebuju pro práci, aby se někomu něco vážného nestalo nebo aby neodešlo něco doma, sice bych na to měl to koupit nový, ale každá koruna se hodila a rozpočet byl a občas je kurva napnutý.

EDIT: jinak k tomu, co jsem postřehl - já nerozuměl tomu, že o fondu oprav nic nikdo neřekl?
No to je právě vždy ten omyl všech, co kupují byt a pořádně si to nespočítají. Platí nájem 8, tak si řeknou, budu platit hypotéku 8 a jsem ve svým - kulový, ty poplatky jsou rána jako prase - ve starým bytě jsme platili skoro 7 tisíc inkaso a to byl vlastní byt, takže žádný nájem.

V baráku mám taky zálohy - hypoška 8, ale plyn 1500, elektrika 500, voda se platí 1x ročně - uvidím, kolik bude po nastěhování na vodoměru po měsíci a mám ze studentských let ještě prasátko pokladničku, takže počet kubíků krát cena vodný+stočný půjde měsíčně do toho prasátka. Nejde se spolehnout na to, že to nejak dopadne, to je začátek konce....

o 18.09.2012, 05:09 | Zdeny60
Souhlas. Jinak trochu odbočím - mám dojem, že - a tím nemyslím teď nikoho zde konkretního - mnoho mladých lidí dnes neumí udělat základní rodinný budget a neumějí prostě vyjít s penězi. Nejsou prostě zvyklí na "hodnotu" peněz. Znám řadu lidí, kterým fotr dal a pak, když vypadli z domu, byli za měsíc dva zpátky a dej, dej, nemám. Nebyli vedeni k tomu, aby dokázali přehodnotit, co je a co už není možné a co je a není NUTNE, bez čehož se prostě nedá.Prostě když na to nemám, tak do toho nejdu.
Jinak jak píše Freerider, je třeba spoléhat jen sám na sebe.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3204 sekund.