Navštíveno 2279x

Je tu hodně lidí, tak snad mi někdo poradí, včera jsem se vrátil z dovolené a zhrůzou jsem zjistil(konečně jsem měl čas přemýšlet), že už 14let mám bolesti, na ktéré nikdo nezná odpověď, za tu dobu jsem prošel snad všechna vyšetření a na nic se nepřišlo a můj revmatolog se soustředí na jednu nemoc, ale tu prostě nemám, si myslím já, protože mi sama řekla, že mi k té nemoci chybí nějaký enzym ( HLA B27 ) a podle mě se ho už za poslední 4roky snaží u mě vyčarovat nebo co, protože mi poslední 4roky píše jenom Brufen, kontrola probíhá tak, tak co jak se máte a co dáme Brufen, naschle. Bolesti asi popisovat nemusím, každou noc mě bolí záda že mě to budí ze spaní(pomůže, když se opřu o křídlí, tím prohnu záda, ale bolí to pořád, pak když celý den chodím tak to přestane, občasné bolesti kyčlí, někdy až nesnesitelné že nemůžu ani chodit, je toho ještě víc, ale to už je zbytečné psát )
Tak jestli máte v okolí nějakého vyhlášeného revmatologa, tak prosím kontakt, zajedu kamkoliv už mě to nebaví.

13.09.2012, 08:12 |
pbjun Sice jsem to nemel asi v tomto stadiu, ale mel jsem velmi podobny problem v dobe kdy jsem provozoval zavodne cyklistiku a jedine co mi nakonec pomohlo byl cisty kolagen, da se to koupit a jmenovalo se to kolafit nebo tak nejak, byly to takove bile mekke ctverecky ktere se jedly na lacno a po cca pul roce problemy ustaly a uz se neobjevily :)
phjun : ok, podívám se na to, ale myslím že to jsem taky zkoušel, pamatuji si to podle toho že to byly bílé gumové kostičky bez chuti
já od 9let jsem hrál basketbal, od žáků do staršího dorostu jsme hrály extraligu, takže to nejvyšší co se tu hrálo, takže každý den trénink atd. bolesti mi začly v 18letech na posledním soustředění, které bylo zaměřeno na fyzičku, tzn, pouze běhání jízda na kole a zase běhání, tankrát mě šíleně začlo bolet snehno a kyčle, doktor řekl že namožené svaly, tak jsem na měsíc vypadl, pak jsem se rozhodoval co dál v životě dělat a basket v reále nebyl pro mě to ořechové, tak po škole ve 22letech jsem šel pracovat, bolesti kyčle byly pořád, tak jsem chodil na rehabylitace a od té doby mám problémy se zádama.

13.09.2012, 11:16 |
EFCA nepíšeš, kde konkrétně tě ty záda bolí; byl jsi někdy na rtg a viděl tě někdy kromě revmatologa taky ortoped či rehabilitační doktor?
Čirou náhodou nemůžeš mít poškozené meziobratlové ploténky? Byl jsi u neurologa?
Nepohybovat se během vojny mezi doktorama, tak taky nemám svojí diagnozu ... vždy to skončilo u brufenu a cvičení. Teď sice diagnozu znám, žeru jiný prášky, cvičit musim, ale bolestí mě nikdo nezbavil. Jednou za čas si zajdu na revmatologii, kde řeknu to samé jako vždy, doktorka moudře pokýve, napíše zprávu, recept a jdu ... Teď chci zkusit léčitele, páč doktorům už moc nevěřím.

13.09.2012, 11:42 |
cendler | Upraveno: 2012-09-13 11:45:19
EFCA : ono je to složité, mě bolí celé záda, mě přijde jako bych zatuhnul, třeba koukám na televizy v natažené poloze a po cca hodině, když se mám zvednout citím, jak jsem stuhlý a musím se pomalu rozejít.
Byl jsem snad už všude za ty roky a žádné skenové zařízení mi nic nenašlo, podle toho jsem zdraví, byl jsem na RTG tak 5x, na magnetiské rezonanci myslím 3x atd.
Doktorka mi jednou i nabídla důchod, což samozřejmě nechci, prcovat mě baví, dělám od rána do večera a svoji práci mám rád, rád bych zase občas aspoň rekreačně sportoval, hodně mě to omezuje a dost mi to vadí.
Tak mě napadlo, jestli tady někoho neznáte, kamarádka měla půl roku problémy se zápěstím, jí to občas nesnesitelně bolelo, cpaly do ní co šlo a pořád to nepomáhalo, pak ji poslaly k té mé doktorce, tak ji do toho zápěstí něco píchla a za 3dny měla pokoj, teď je to půl roku a pořád to má dobrý, tak mě napadlo právě zkusit někoho, kdo bude na mě mít jiný pohled, né jako ta moje, vím, že je to složité, ale přece něco musí existovat, jde mi o to, aby aspoň někdo řekl, máte tohle nedá se to normálně léčit, budete celý život na práškách na bolesti, tečka. Ne to nevíme co vám je, asi je to tohle, to mi vadí.

13.09.2012, 11:56 |
EFCA Pokud jsi podstoupil uvedený vyšetření a na nic nepřišli, tak opravdu netuším. Mně diagnozu po x letech trápení sdělil rehabilitační doktor, když cvičím a mám záda nasvalený, tak mám relativně klid. Takže jediný co mě napadá, je - cvičíš? Při problémech se zádama je základem mít páteř dobře osvalenou.
Nemuze to byt Bechterev? Asi jo, podle toho chybejiciho antigenu... Jedna znama to ma, kazdy rano se musi rozhejbat, jinak nemuze fungovat... Nejde vylecit prej...
[ Link ] "Pacienti se budí (mnohdy už v druhé polovině noci) s pocitem bolestivé ztuhlosti. Tuto ztuhlost obvykle rozcvičí. Stupňující se bolestivé příznaky bývají v horizontu týdnů, měsíců vystřídány úlevou – ale jen dočasnou. Tento průběh počátku nemoci v čase (střídání bolestivých a nebolestivých období) také přispívá k tomu, že pacient s potížemi lékaře navštíví později."
tappaja: tak Bedu by mu našli na rentgenu a nebo z krve, stejně jako mě :) jinak příznaky má úplně stejný...
Ano, bechtereva mi právě připisuje, ale stím, že bechterev právě má mít ten gen HLA B27 a já ho nemám a sám od sebe se v těle neudělá, stím se člověk rodí.
:no jeste je varianta ,ale................to me radsi zavolej

13.09.2012, 12:33 |
Etien (M)
je to hrozne dlouhy cteni, tak jen pro info: svagrova je revmatolog na Proseku ;-)
Jsi otevereny i alternativni medicine? Jestli jo, napis mi mejl a dam ti doporuceni.
shamania : email mám v podpisu, tak mi to tam pošly
Už léta se potýkám s něčím podobným, letos jsem absolvoval i Magnetickou rezonanci v motole, kde na nic zvláštního nepřišli. Krom zúžených nervových kanálků někde kolem 6-7 obratle. Mě bolely klouby na rukou, pomohla sádra na loket na 6 týdnů, zápěstí a kolena se dají vydržet. Co už nešlo vydržet byly záda, klinika Monada nic už s loktem, Bulovka už nikdy, Karlovy Vary jsou z ruky (tam byla ta sádra), rehabilitace v Čumpelíkovce taky nic, jen apu-ibuprofen .... Pak brácha kterej je na tom podobně dostal tip na člověka jménem Štokr co prý dělá rehabilitační zázraky, mě nejvíc pomohla asi Dornova metoda i když tak na tři měsíce. Tak se musím objednat znova. U mě byl před lety úraz při skoku do vody, různé pády a nehody, tak už jsem trošku zhuntovanej, ale teď dokážu spát o víkendu i do 11 hodin, loni jsem byl od 4-6 víceméně vzhůru ...
mám už skoro 10let potvrzenýho bechtěreva, ale když jsem byl kdysi v lázních tak mi defakto nic nebylo, za to teď mívám stavy, že jsem rád že můžu dýchat, to trvá týden dva a pak jsem na měsíc naprosto OK a můžu cokoliv ... co se týká pohyblivosti páteře tak stále OK, jen mi to leze do svalstva (záněty a křeče) asi abych se nenudil, tak jsem byl obdarován touhle super nemocí :)
ale zkusil jsem teď novou paní na terapii a masáže pomocí baněk, ona i tak trochu dělá do takové "astrologie" a jelikož mívám fakt šílený stavy tak tomu i věřím a ono to funguje, takže se mi letos po 5letech povedlo nebrat prášky dva měsíce, který jinak žeru denně, doktorům už moc nevěřím protože nikdy nic nenajdou a problém po protrpěném čase odezní sám ... takže taky hledám "léčitele"

13.09.2012, 14:36 |
EFCA co takhle Bowenky?

13.09.2012, 15:20 |
JP Když to tady tak čtu tak si řikám jaký mam štěstí, že mě zatim nic takovýho nepotkalo...
me pomohaji tady,
[ Link ] s nejruznejsima problemama, co sem po celej svuj zivot nachytal, vcetne problemu s kloubama a podbne
EFCA : co to je???
Petura : pošly mi na sebe telefon, zkusím ti zavolat a malinko to probrat, hodně mě to zajímá, zkusil bych to taky

14.09.2012, 07:11 |
pbjun cendler: ono s tim kolagenem je to slozitejsi, clovek si po mesici dvou rika ze je to na prd protoze je mu porad stejne blbe, ale chce to jist porad a pripadne zvysit davkovani na tu nejvyssi uroven kterou doporucuji pripadne trochu prekrocit doporucene davkovani a setrvat. Problem je taky v tech praskach, cim vic jich do sebe clovek nacpe tim horsi to mnohdy byva - taky do me po jedne nehode na kole cpali hromady prasku od bolesti i v dobe kdy uz to nebylo treba a telo si na to zvyklo a proste uz bolelo uplne vsecko dokud jsem si prasek nevzal, kdyz sem to vysadil tak neskutecne zdravotni problemy a po par dnech jsem prasky nepotreboval... Taky je dobre neresit to najednou s vice lekari - vzdy vybrat jednoho a udelat komplet lecebnou kuru u nej a nez prejdes k jinemu tak je dobre mit nejakou dobu klid - nektere rehabky muzou v kombinaci s dalsi vyrobit docela slusnej pruser.

14.09.2012, 08:49 |
cupra.165 | Upraveno: 2012-09-14 08:50:01
Ja mam synka,tomu je ted 5 let a ma artrozu. Taky si rok nikdo s nim nevedel rady,ruzne sadry,rentgeny..az pak jeden doktor na tohle prisel..zkusil bych se i obratit dotazem na doktory timto smerem a nechat je udelat rozbor krve s timto zacilenim

14.09.2012, 09:15 |
EFCA cendler: zadej si do googlu "bowenovy masáže"
Jinak co se týká kolagenu a všech ostatních kloubních výživ, je nutné si uvědomit, že poškozený kloub nelze ničím "uzdravit", lze jen zpomalit jeho další poškozování; pokud je v kloubu již artróza, je ten stav nevratný a lze pouze brzdit jeho další rozvoj.