Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dalekohled HELP pls. s výběrem.

o Navštíveno 1361x o
o 11.09.2012, 11:59 | J-T.
Předpokládám že i tady se najde pár jedinců co se rádi podívají k sousedům :-) a dokážou mě poradit.

Jaký dalekohled na šmíring by jste doporučili?

Tento:
[ Link ]

nebo spíše toto:
[ Link ]

Předpokládám, že ten druhý má plynule nastavitelné zvětšení, kdežto ten hvězdářský má zvětšení jen ve třech krocích? Ten druhý mě přijde více pohodlnější, lepší. Co vy na to?

Nebo nějaké doporučení s cenou Max. do 2 tis.?

díky díky

o 11.09.2012, 12:41 | Vencaf
do 2tis. zapomeň na zoom, ber nějakej základní olympus nebo nikon binokulár něco jako 10x50 apod., udělá daleko víc užitku než tyhle laciný čínský monokuláry
o 12.09.2012, 11:07 | jackobo
tak ono jako nejakej trochu slusnej binokular 10x50 za 2jku teda fakt nevim nevim...

osobne vozim ted uz vicemene permanetne v aute jeste starej ruskej vojenskej 10x50 a za ty prachy... ;)
o 12.09.2012, 11:13 | jackobo
sice to nema tradicni smirovaci design, a sic čajna, ale vzal bych snad raci tohle [ Link ]
a diky tomu viz prvni veta se to da taky pouzit treba nekde venku v terenu
o 12.09.2012, 13:42 | J-T.
Díky za tipy.

Jen mě uniká důvod proč zavrhujete ten "můj" vybranej monokulár.... Něco špatně?

Celestron 15-45 x 50mm Zoom Refactor
Extrémně lehký dalekohled s obrovskými možnostmi přibližování a vodotěsnou úpravou těla. Je ideální pro sledování ptáků, přírody a zvířat. Chlubí se špičkovými antireflexními vrstvami, které zajišťují velmi ostrý obraz s důrazem na detail. Dodává se s kovovým stativem na stůl a hliníkovým kufříkem k přenášení.

Parametry a specifikace:
Optický Design: refraktor
Průměr předního členu: 50 mm
Ohnisková vzdálenost: 303 mm
Zvětšení: 15-45x
Nejbližší zaostření: 5,8 m
Délka tuby: 269,2 mm
Optický povlak: fully-coated
Hmotnost: 510 g
o 12.09.2012, 13:55 | Vencaf
J-T.: z mojí zkušenosti (měl jsem Meoptu, takže kvalitní sklo) je monokulár hodně jednoúčelovej, tj. použití pouze na kvalitním stativu, jinak se to obraz chvěje a vidíš kulový. Navíc jedním okem (alespoň u mě, snad nemám nějakou oční vadu) toho prostě vidím daleko míň, než oběma. Takže jsem monokulár prodal a koupil kvalitní dalekohled, kterej je využitelnej daleko víc.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7386 sekund.