Navštíveno 1361x

11.09.2012, 11:59 |
J-T. Předpokládám že i tady se najde pár jedinců co se rádi podívají k sousedům :-) a dokážou mě poradit.
Jaký dalekohled na šmíring by jste doporučili?
Tento:
[ Link ] nebo spíše toto:
[ Link ] Předpokládám, že ten druhý má plynule nastavitelné zvětšení, kdežto ten hvězdářský má zvětšení jen ve třech krocích? Ten druhý mě přijde více pohodlnější, lepší. Co vy na to?
Nebo nějaké doporučení s cenou Max. do 2 tis.?
díky díky
do 2tis. zapomeň na zoom, ber nějakej základní olympus nebo nikon binokulár něco jako 10x50 apod., udělá daleko víc užitku než tyhle laciný čínský monokuláry
tak ono jako nejakej trochu slusnej binokular 10x50 za 2jku teda fakt nevim nevim...
osobne vozim ted uz vicemene permanetne v aute jeste starej ruskej vojenskej 10x50 a za ty prachy... ;)
sice to nema tradicni smirovaci design, a sic čajna, ale vzal bych snad raci tohle
[ Link ] a diky tomu viz prvni veta se to da taky pouzit treba nekde venku v terenu

12.09.2012, 13:42 |
J-T. Díky za tipy.
Jen mě uniká důvod proč zavrhujete ten "můj" vybranej monokulár.... Něco špatně?
Celestron 15-45 x 50mm Zoom Refactor
Extrémně lehký dalekohled s obrovskými možnostmi přibližování a vodotěsnou úpravou těla. Je ideální pro sledování ptáků, přírody a zvířat. Chlubí se špičkovými antireflexními vrstvami, které zajišťují velmi ostrý obraz s důrazem na detail. Dodává se s kovovým stativem na stůl a hliníkovým kufříkem k přenášení.
Parametry a specifikace:
Optický Design: refraktor
Průměr předního členu: 50 mm
Ohnisková vzdálenost: 303 mm
Zvětšení: 15-45x
Nejbližší zaostření: 5,8 m
Délka tuby: 269,2 mm
Optický povlak: fully-coated
Hmotnost: 510 g
J-T.: z mojí zkušenosti (měl jsem Meoptu, takže kvalitní sklo) je monokulár hodně jednoúčelovej, tj. použití pouze na kvalitním stativu, jinak se to obraz chvěje a vidíš kulový. Navíc jedním okem (alespoň u mě, snad nemám nějakou oční vadu) toho prostě vidím daleko míň, než oběma. Takže jsem monokulár prodal a koupil kvalitní dalekohled, kterej je využitelnej daleko víc.