Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Opet WiFi WDS

o Navštíveno 1789x o
o 04.09.2012, 13:03 | ACEMajky
Zdarec, resim takovoudle vec

Mam v dosahu wifi, ktera neni zabezpecena a jak sem zjistil, dostanu se i do jeji konfigurace - ma vychozi nastaveni hesel. Tal sem vzal moji Wifi (AP) a ze zridim WDSko a napojim tu moji wifi na tuhle a pritahnu si signal blize. Bohuzel se mi nezadarilo.

Na me wifi sem u bridge vydefinoval MAC druheho AP a v druhym AP sem zapnul WDSko - dal sem vyhledat, naslo mi to muj AP a tak sem dal spojit a ulozit a AP ze potrebuje reboot. No nefachci to, na mem AP jen odchazi pakety a nic neprijima, bohuzel druhy AP se nejak prenastavil a uz se mi nenacte konfiguracni stranka. Internet pres nej staůle jede (neni problem se na nej klientem pripichnout - bohuzel k nemu nemam pristup, abych ho rebootnul.

Kde muze byt chyba ohledne toho, ze ho uz nemuzu konfigurovat a pro nejede WDSko - MAC adresy se museji davat na oba AP? Jaky sou obecny pravidla...?

Oba jsou TP-link TL-WR340GD (muj v HW verzi 3 a vzdalenej ve verzi 4)

Diky

o 04.09.2012, 14:05 | DaveF
neprehodil se do nejaky defaultni nebo jiny IP adresy ? ze ho nevidis v siti
o 04.09.2012, 14:09 | ACEMajky
Ja to APcko vidim, i se na nej klientem (noutasem) pichnu, ma stejnou IP - 192.168.0.1 (vychozi brana i DHCP), ale kdyz dam do prohlizece jeho IP, tak mi napise, ze server tusim neodesila zadna data a konfiguracni stranku AP mi to nenahodi, ale internet pres nej normalne jede, jinak na druhym AP, kterym se na nej snazim napichnout mam jiny rozsah (192.168.1.1)
o 18.09.2012, 15:21 | ACEMajky
tak do nastaveni se uz zase dostanu (asi se nejak poblaznil), ale WDS se mi nerari zprovoznit, mam 2 TP-link routery a snazim se je propojit jako most, nej aby oba byly v hybrid modu a poskytovali zaroven i Wifi signal. Jen jeden router je ve verzi 3 a druhy ve verzi 4 (jsou to TL-WR340GD)

Na obou mam stejny kanal, ten ve verzi 4 ma i prohledavaci tlacitko, ten druhej (ve verzi 3) mi nasel, tak sem ho dal pripojit (v polozce WDS) a sam vyplnil MAC adresu a SSID

Na tom ve verzi 3 sem vse vyplnil rucne (SSID druheho routeru + MAC), ale co je potreba jeste nastavit, stale mi to neslape

na tom blizsim ani po kabelu, ani po pripojeni pres wifi zadny data nelezou (inet)
Nemusi se nastavit jest enejaky routovani, ci neco povypinat...?
o 18.09.2012, 15:26 | mr.brain
Na tom vzadalenym co je pripojeny do netu nic v nastaveni nemenis, jestli tam jede DHCP server, tak ho nechas bezet... U sebe naopak zapnes WDS, vyhledas site, nastavis stejny kanal jako ma sit na kterou se pripojujes, pripojis a jeste pred restartem u sebe musis vypnout DHCP server, pres WDS to je prakticky nutnost, protoze by to nemelo byt oddelene NATem.
o 18.09.2012, 21:39 | ACEMajky
Aha, takze nekonfiguruju WDS na obou zarizeich, tak to zitra zkusim

cili vzdalenej nic nenastavuju (jede na nem DHCP a inet a WDS necham vyple), na lokalnim zapnu WDS, vyplnim MAC vzdalenyho routeru (pouziju MAC uvedenou u wireles rozhrani) a vypnu DHCP a hotovo?
o 18.09.2012, 23:09 | mr.brain
Tak tak... Akorat ve wifi nastaveni u sebe dej stejny kanal jao ma ta puvodni sit a idealne i stejne SSID. To WDS fakticky z toho routeru udela neco jako repeater,proto u sebe vypnout DHCP...
o 18.09.2012, 23:13 | ACEMajky
OK, stejny kanal dam a zkusim teda i stejne SSID
o 19.09.2012, 13:07 | ACEMajky
Tak sem to tpubnul a bohuzel, neprijima lokalni router zadna data

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 19.09.2012, 13:08 | ACEMajky
SSID sem nastavil stejne jako na vzdalenem routeru, kanal ma vzdaleny router na 3ku, je bez hesla a DHCP sem vypnul
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3471 sekund.