Navštíveno 2855x

Aký? Máte niekto? Nejaké doporučenia?
Rád by som aby to malo:
- prenos 3 by 3
- 450MBPs+
- guest WiFi výhodou
- n-ko na 2.4 aj 5GHz
Testy moc nečítam, ale podľa doporučenia žahraničných servrov som sa dostal k týmto dvom, tak neviem či to stojí za tie nemalé prachy, prípadne hľadať ešte inde...
Bude to krmiť 3 zariadenia zvládajúce 5GHz n-ko, 3x 2.4GHz n-ko, zbytok je za switchom po Giga LANe. Momentálne mám b/g a nestačí to na niektoré záležitosti, preto chcem upgrade...
1. D-Link DIR-857 HD Media Router 3000
2. Asus RT-N66U
Prípadne ekvivalent za podobné alebo menšie love? Anybody?
Vďaka :-)

01.09.2012, 18:02 |
Ravo Já osobně bych šel do Ubiquiti UniFi AP PRO:
[ Link ] A routing (pokud ho potřebuješ, z příspěvku není jasné jestli ti nestačí jen AP na wifi síť) bych oddělil a svěřil něčemu výkonnějšímu, např. nějákýmu routerboardu (RB750)
2 Ravo: to už je cenovo mimo, i keď je to pekné a vyzerá slušne, to hej :-)
muslim...jak to může být cenovo mimo pro někoho, kdo si koupí svítilnu na kolo za 6 tyček :-))
2 crestik: vole :-D svetlo stálo necelé 4k, a na WiFinu nedám viac ako 4k s DPH, punkt :-)

02.09.2012, 22:01 |
clown dlink sel pomerne nahoru kvalitou, rychlosti utopie :-)
crestik: ještě si zapomněl na vysavač se samopalem :)))
2 clown: to je jasné, niesom lama, bude to tak tretina tej rýchlosti, ale proste g-čko nestačí na HD streaming a mirroring iVecí na AppleTV. D-Link som si všimol na pcmagu že hodili do testu a dosahoval 200-215MBPs, čo je dosť hustoslušné (i keď ďaleko od reklamných 450, že).
Prípadne mi padlo do oka ešte jedno zariadenie, bo D-Linka som si nakoniec začal čítať cez víkend a aj s Asusom spolu mu vytýkajú nestabilitu, že je to síce otázka FW asi, ale že to dosť často blbne... Tak som si našiel ešte toto, pozná to niekto?
[ Link ] Rýchlostne reál okolo 170MBps na 5GHz (čo by mi stačilo bohate), stabilné to je, má to tiež easy-to-setup oddelenú WLANku pre guest prístup...

03.09.2012, 09:27 |
IT-master | Upraveno: 2012-09-03 09:33:17
Ubnt a RouterBoard jsou kvalita ale taky se nechaj zaplatit.
Co se týče čínskejch krabiček, měl jsem D-link za víc jak 3k a furt se sral, každou chvílí potřeba restartu... teď mám TP-link za pár stovek a vůbec o něm nevim. Hodně lidí je na tom podobně, co jsem tak vypozoroval z diskusí, když jsem to řešil. Za mě se tedy zkus kouknout na TP-linky.
Co se týče toho netgearu, myslím si, že by měl bejt v cajku, nicméně neměl jsem, takže soudit nemůžu.
EDIT: k tomu netgearu tu máš jednu krátkou recenzi na hurece
[ Link ] a tu máš klasickou recenzi
[ Link ]
2 IT-master: no ja mám zas doma TP-Link g-čko a dosť padá, zhadzuje z WiFiny, rovnaké a jeden novší model doma na Slovensku a robia to isté, k TP-Link by som už nerád privoňal (nekupoval som ho, dal mi ho provider keď som si zriaďoval net pred rokmi) :-)
to muSlim: Já ho taky dostal od ISPíka (ten tp-link), a ještě k tomu obyčejnou wifi kartu do druhýho komplu (mám notes, máti starší pixlu), taky tu nejlevnější od tp-linku asi za tři kila a jí to funguje, mě taky...nepamatuju si, že by někdy na chvilku klekl, u toho d-linku bylo na denním pořádku několikrát restart, občas se nemuselo vůbec ale v tejdnu minimálně 2x restart potřeba:/ Člověk si říka, že si připlatí a bude to pohoda a ono nic. Tak to bylo asi dva roky, pak jsme změnili ISP a teď to běží asi 3/4 roku a nemusim na to hrabat, teď není problém bejt na druhý straně republiky bez zavolání o problému.
2 IT-master: spočiatku s TP-Linkom nebol problém, ja si myslím že je to otázka novších FW, lebo zo začiatku to bolo presne ako si písal, ani som nevedel že ho mám, proste fungoval. Ale novšie FW a nové kusy (default už s novým FW) majú problémy furt. Trebárs si browsujem na iPade, zrazu vidím že som na 3G, skontrolujem ostatné zariadenia a všetko je odpojené z WiFi. 3x reštartujem router kým v sietiach uvidím svoju WiFinu, niekedy to nerozbehnem ani hodinu a musím čakať... stáva sa to čím ďalej tým častejšie. Asi tá pure čína :-)))
Inak vďaka za linky, tak mám asi jasno, pôjdem do NetGearu.
to muSlim: že by špatnej kousek? Soudím dle toho, že když jsem právě řešil ten problém tak všichni si TP-link chválili a když jsem ho pak aj dostal, tak se můžu jen přidat. Každopádně možný je vše.
Není zač, když zadáš ten typ do googlu, hned na první stránce je ještě minimálně jedna recenze, takže pohoda;) Mít prachy a hlavně kde to užít (jdu teď z baráku do Štatlu, kde bych to nevyužil), tak bych ho vzal taky, má fakt skvělé parametry:) A nebo pak tu levnější a mírně očesanější variantu od TP-linku za 2,5k.;)
2 IT-master: špatné 3 kusy, keď už :-D Nene, TP-Link odkladám mimo výber, idem do tohto, vďaka ešte raz :-)
Sorry;) Stejně tak je možný že jsem vyhmátl blbej kus já ale to je šum, hlavně že jsem se ho zbavil. Ok, samo tvoje volba:) Není zač, přeju ti, ať hlavně bezproblémově slouží:)

03.09.2012, 17:07 |
clown TP link je na tom jen o chlup lip nez ovislink .. stale poruchovost kolem 8% ..
mam doma na hrani AP a je v pohode a router a ten na ferovku uzenu :(( prosle SoC reseni na picu :( neuchladi ..
2 IT-master: tak pohár praskol a vytiekol, inak sa to už nedá nazvať. Mrdám celú čínu do zadku :-) Posledný týždeň zhadzovalo WiFi čím ďalej tým viac, tak som si pre istotu uložil konfigurák z neho a čakal. Včera večer sa poroučel, ľahla WiFi, ľahli LAN porty asi hodinu po tom, a nakoniec to ľahlo komplet, rozsvieti sa, nebliká, WebGUI tiež nenačíta, ani opakovaný hard reset nepomôže, nič. Tak som narýchlo kúpil dočasne (cca. mesiac-dva) nejakú ďalšiu čínu (Tenda W311R+) a tá síce na rozdiel od mrtvolky funguje, ale nebudem komentovať ako... Už aby som vedel ako na tom som a mohol hneď vlietnuť pre emeriku do shopu :-)))

11.09.2012, 20:26 |
IT-master | Upraveno: 2012-09-11 20:26:54
:D:D čínský krabičky no:D Kolko stál ten Tenda? Mě přijde že i obyč tp-link za 3 4 kila by fičel určitě neporovnatelně líp.
Každopádně až budeš kupovat ten Netgear, tak pak průběžně poreferuj;) Mě se celkem líbí a mam na něj taky tak trochu zálusk. Celekm "brutální" mašinka:D (samozřejmě UBNT bo RouterBoard je jinde)
2 IT-master: Tenda stála 450 či tak niečo, dočasne to stačí, nebudem po nej chcieť veľa, len má vykryť obdobie asi mesiaca. Netgeara rozhodne kupujem, akurát ešte premýšľam či stačí to n-ko, alebo či vziať ac-čko ako future proof... zatiaľ váham :-)

12.09.2012, 15:46 |
clown zlatej starej Linksys WRT54G .. linuxovy :)))

14.09.2012, 16:34 |
Ravo TO clown: Ještě se dá pořád koupit: WRT54GL ;-)
to muSlim: s ACčkem bych ještě počkal, je to teď žhavá novinka = drahá a zatím ještě pořádně neodladěná, nejsou pořádní klienti, nechal bych to nejdřív "usadit"

09.01.2015, 16:45 |
AR Dovolím si vytáhnout jednu kostřičku ;)
Tak co do čeho s Nkem dneska jít? U našich doma začalo umírat AP tak bych jim hodil svého asusa který šlape ok a sobě pořešil něco co bych pak přenesl do nového bydlení. Koukal sem na to Ubiquiti a designově je to paráda ;) V novém pak nechci řešit ty čajna krabky, hlavně když budu řešit router abych rozroutoval všechny místnosti v metalice, takže tam bude nějaký routerboard a k tomu tedy nějaké to APčko.

09.01.2015, 16:54 |
Kapka (M)
mám ten Asus RT-N66 ..a naprosta pohoda..ale asi ho nevytěžuji tak jako budeš ty

09.01.2015, 18:47 |
AR ale jo mě tyhle AIO krabičky fungovaly, teď i mám toho asuse a docela i funguje i když mě tam chybí některé funkce jako třeba guest wifi či nějká pokročilá správa uživatelů či tak něco....ale do nového chci mít pokud možno vše čistě skryto, takže v technické bude router co se postará o metaliku, to není problém no a k němu by pak bodlo nějaké APčko co by se hezky skrylo třeba na strop či někde jinde aby pokrylo cca 100m2 barák + třeba něco na zahradě/terase.

09.01.2015, 20:25 |
Chris pozri Linksys EA6300v1 z istych vyrobnych problemov tam dali dosku z vyssej verzie EA6400 co je AC1200 a par $ drahsia. Cize mas drahsi vykonny router rady AC1600 za cenu routra rady AC1200. ;)

10.01.2015, 17:54 |
Shr3k TP-Link mi chodí rock stable jen s DD-WRT, originální firmware stále záseky, DD-WRT uptime rok a víc.
Ja som nakoniec vzal skladovo prítomné (vtedy) D-Link DIR-868L a som z toho stále nadšený. AC-čko šlape neskutočne dobre, tlačí to veľmi príjemné rýchlosti po LANke, stabilné to je ako betón, príjemne konfigurovateľné (i keď WebUI by som najradšej zapálil), nesťažujem si ani len trochu.