Navštíveno 2060x

Používáte na svých fotkách vodoznak ? asi začnu..
Já se nestačím divit, kde všude visej moje fotky bez mého vědomí, první mi ukradla letadlo jedna Air společnost,
pak otevřu katalog známe cestovky a tam opět moje fotka z Chorvatska,
ted koukám na upoutávku Nelahozevských slavností a tam můj noční zámek..
další fotky mi ukradli na nějaké info www a tak bych mohl pokračovat.
Kdyby mě oslovili, tak jim poskytnu daleko kvalitnější..

Mas na strankach nejakej copyright? Pokud ne, tak asi smolik, pokud ano, napsal bych jim mejla. To je asi tak vse, co s tim muzes delat...
vodoznak se vzkazem, že jim to poskytneš za něco a nebo jen za uvedení, že je to tvoje, mě takto tenkrát oslovili z jednoho zámku a fotky dali s mým vědomím a uvedli, kdo je fotil, mě to tak stačilo.
Tap: tohle by mělo stačit ne

Tak to by melo minimalne stacit na to, aby fotky stahli...

30.08.2012, 07:57 |
Kamil Fotky kradou i společnosti jako Nova TV apod.
Vodoznak jedině i klidně skoro neviditelný a pak šup s nimi k soudu...

30.08.2012, 12:06 |
Bucci Crimson: měl jsem, ale lidi lamentovali, tak jsem dal vodoznak pryč a drasticky snížil kvalitu fotek na webu...
Když mě někdo osloví, tak mam většinou jedinou podmínku, uvedení autora + odkaz na galerii
PS: POSKYTOVATEL.CZ - super volba ;-)
no průser je, že těmhle šmejdům těch běžných 900x600px stačí do té inforubriky..
Nee velikost, ale kvalitu...
[ Link ] Kdyz to prezenu, muzes misto tohodle:

dat tohle anebo pouzit velkej vodoznak.

30.08.2012, 14:33 |
CRK asi bych tam dával neviditelnej vodoznak kvůli lepšímu prokazování původu, ale jinak jenom někam decentní upozornění... A tyhle zm*dy, co ti to ukradli, bych okamžitě kontaktoval s tím, že mají 7 dní na odstranění, nebo věc bude předána příslušným orgánům, popř. dal návrh na prodej práv. Nikdo nemůže stahovat cizí fotky a komerčně je využívat, že jsi vlastník velice lehce prokážeš fotkama v originálním rozlišení.

30.08.2012, 15:45 |
Kamil Na druhou stranu, pokud člověk (myslím to globálně, nikoliv Crimsona) používá k úpravě fotek warez, tak by mu teoreticky podobná situace neměla vadit.
Od jisté doby píšu na všechny fotky podpis, ale přesto jsem před rokem měl fotky svého auta oříznuté o ten podpis a dotyčný to vydával za své. Stačili dva komentáře co tam napsali kluci z virtu a auto bylo staženo. Je to věčný boj a to nefotím nějak zázračně...
BTW třeba fotky z rajče jsou zveřejněné s tím, že můžou být použity dál.
Nikdy jsem nepouzival ale shodou okolnosti minuly tyden zacal. Zlusil bych jim napsat nejaky email s tema kecama o ochrane vlastnictvi a bla bla. Kdysi jsem psal clanek kamosovi na web o hudbe, takova satira. No, ten jeho web byl takova nicka, chodilo tam par lidi. Ale doslo to do stadia kdy je clanek si mozny precist snad na kazdym foru, dfens ho poupravil a vydaval za svuj a asi dva tydny zpet ho slovo od slova precetli na radiu Kiss. Samo ze autor nebo zdroj nikde uvedeny nebyly.

30.08.2012, 20:13 |
JA za mě..kdyby mi kradli fotky budu rád, že někomu posloužej..asi tak

30.08.2012, 20:59 |
CRK JA: víš jak, každej neni tak dobrý člověk jako ty :)

01.09.2012, 19:33 |
JA fakt jsou horší problémy :-))

01.09.2012, 21:14 |
CRK | Upraveno: 2012-09-01 21:15:29
Já na ty krádeže začínám bejt docela alergickej, taky si občas něco vypůjčím /všimněte si, že když to dělám já, tak to není krádež, ale půjčka :)/ Prodávám teď docela na aukru a chápu, že občas někdo něco obšlehne, ale když se začali objevovat aukce, který měly stejnou fotku, přesně slovo od slova opsaný texty, tak to už jsem po tom docela šel... Teď na každý fotce cca 20x logo a je klid :D