Navštíveno 1493x

29.08.2012, 20:37 |
JP Pravidelně nad tim přemejšlim a občas se i vztekám (to třeba když mi před rokem vytekl litr oleje v přihrádce spolujezdce) - může mi někdo vysvětlit, proč má každej patok z kauflandu za 3,90Kč PETku s víčkem který jde bez problémů zavřít, zatímco dva ze tří 1l motorovejch olejů se prodávaj v plastovejch obalech, který nejdou po otevření zavřít tak, aby to z nich neteklo? Fakt nechápu co je za problém nalejt olej za 400,- litr do něčeho, z čeho nevyteče když ho nechám v autě...?

29.08.2012, 20:45 |
muSlim | Upraveno: 2012-08-29 20:45:22
V Subaru som používal taký spešl kovový kanistrík 1.2l z eBayu, ten si mohol hádzať aj o zem a neotvoril sa. Predal som ho ale s autom, od tej doby som ho ale nenašiel už, tak neviem ani linknúť :-(
jj, selenia v plechu mi ted taky v kufru vytekla...

29.08.2012, 22:03 |
Pekys tak to jsem taky nepochopil. Vytekl mi kdysi olej v kufru, dostal se az pod sedacky, a ty byly na vyhozeni, protoze to ten molitan nasakl.
Ten zavit na ty plastovy nalevce je takovej pofiderni, tak se ani nedivim ze to netesni.
Od ty doby ho radsi nevozim.
když už teda sebou vozit olej(vozím taky,ale nikdy ne naležato a vždycky max.půl litru,co mi zbyde)..zkusil bych možná vystřihnout vlastní těsnění a nacpat ho pod víčko a zkusit..
no a nebo si ho prelej do 0,5l PETky a mas vyreseno..o))
To vám ty auta berou tolik oleje,že s sebou vozíte na dolejvání? Já jsem olej vozil naposledy v Š120 a to už je min 15 let, od tý doby to nějak nebylo třeba..

30.08.2012, 11:18 |
JP | Upraveno: 2012-08-30 11:23:22
Neberou, ale přijde mi logičtější vozit 1l balení oleje v autě, než ho mít v garáži. Každopádně otázka nezněla jestli mam vozit olej v autě, ale proč to skoro všichni prodávaj v balení který teče... To je jak kdyby ti v kufru vytekla coca cola kvůli děravýmu víčku z výroby a já se tě na to zeptal proč vozíš colu v kufru, že je lepší mít ji v ledničce. Já ty oleje právě z tohohle důvodu v autě nevozim. Nejde jen o motorový oleje, včera jsem právě koupil olej do serva a je to to samý.
ale to neni nic proti tomu, kdyz jsem chtel sundat z regalu letitou (neorigo) PETku s jakymsi olejem a pri pokusi o uchopeni mi prsty projely skrz, flaska zmizela, jak surf v reklame na t-mobile a 1,5l pouziteho prevodoveho oleje mi zustal viset nad hlavou.
...ale jen chvilicku teda :-)

30.08.2012, 11:58 |
JP :DD
vozim olej v autě od jakživa a nikdy se mi načatej nevylil, je teda fakt, že ho vozim nastojato
olej mi nevytek (vozim jen chvîli origo zavřenej,z obchodu domů),zato v zimě načatá nemrzka do ostřikovačů asi litr :(
Me vyteklo aditivum VIF (asi rok smrad v aute), od te doby uz mi nesmi do kabiny. Prevodovej olej taky, ale ten tak nesmrdel -> Pro oboji chodim do sklepa :(

31.08.2012, 09:12 |
Conan Stejná zkušenost, z půlky plná litrovka oleje v kufru spadla naležato a kus vytek i přes zavřený uzávěr.

31.08.2012, 09:15 |
Sau | Upraveno: 2012-08-31 09:15:35
Jako Conan... Nechápal sem jak sa to mohlo podařit.
Ja naposled vozil olej v STSu. Ten bral 3/4 l na 100km. :-)
Pred mesicem vylila moje draha polovicka do kufru cca 10 l nafty. Koberce to moc nepobraly....

31.08.2012, 10:35 |
Pekys Pardal: tos posral, jen počkej až přijde Chuck. Není možný aby STS bralo 3/4L/100km, pokud se teda nejedná o spotřebu benzínu :)
Není to tím, že když se odleje, pod víčkem na dosedací ploše zátky zůstane film oleje, kvůli kterýmu to pak netěsní? Případně jak je to mastný, tak uzávěr klouže a povolí se.

31.08.2012, 10:49 |
xSam Používám olej mobil1 a asi má kvalitní flašku, protože za 3 roky v kufru naležato ani kapka. Vozím ho samozřejmě otevřenej:-)

31.08.2012, 10:50 |
Ravo Já jednou VIF do kufru (oct kombi) a moc pěknej smrad, taky jsem ty koberce musel vyhodit, nešlo to vyčistit.
Takže teď nic nevozím, myslím na to že když budu tankovat, musím si vzít z garáže VIF
taky mi vytekl olej od shellu