Navštíveno 2014x

26.08.2012, 13:39 |
Ales Potřebuji poradit s banální věcí, jelikož to nejde. Nahrál jsem video do digi kamery a teď ho potřebuji spustit na tv, nejde to ani přes flasku, ani přes vypálené dvd a ani napřímo přes kabel. Je to nahrané na kameře ve formátu MPEG.
Co dělám špatně?

26.08.2012, 13:44 |
Ales TV Panasonic VIERA TX-P50V20E
Kamera SONY DCR-SR52
MPEG je dost siroky pojem, chtelo by to blizsi specifikaci toho formatu jak audio i video.

26.08.2012, 17:51 |
Ravo Problém bych hledal v kodecích.
Máš na televizi registrované kodeky DivX?

26.08.2012, 18:26 |
Ales to fakt nevim, kuwa ve 21.století nestačí koupit techniku? myslel jsem, že to musí fungovat
No já bych se naopak docela divil, kdyby televize automaticky pobrala surový záznam z kamery úplně jiné značky bez nutnosti konverze.
Propojit kameru a telku kabelem, na tv vybrat správnej vstup a musí to hrát. Ať už má kamera HDMI nebo cinche.
Jako Mr.Scully. Pokud chcete něco co zvládne všechny kodeky, tak jedině prividelně aktualizované multomediální centrum...
Každopádně jak radí P.E.T.R. připojit kameru S-video kabelem případně v nutnosti kompozitem a musí to makat...
asi pro Tunera:
jak je to u nových TV konkrétně TX-P50VT60 s nahráváním na externí USB HDD, řeším to u kámoše, když tam dáme 500GB Western, ta mrcha si ho zformátuje na nějaký asi svůj multimediální filesystem, a disk pak není vidět v PC a není možno tedy pořady sledovat na počítači, chápu to dobře ..
já osobně nahrávám přímo ze setupboxu a tento problem nemám
Dneska každé zařízení pro správnou funkci nahrávání a funkce timeshift si musí disk naformátovat a zpravidla si tam vytvoří lokační tabulku a místo právě pro timeshift. No a zpravidla takto naformátovaný disk lze používat jen v té TV a nebo set-top boxu či satelitní přijímači.
U P50GT30E se mi disk taky naformátoval a nejde načíst v PC, dokonce se ani neukáže jako disk. Mám ho jen u TV, takže jsem s tím nelaboroval, ale třeba u Samsunga mám vyzkoušeno, že jde disk rozdělit na 2 i více oddílů a každý používat na něco. Třeba na jednom mít filmy a fotky a druhý používat na nahrávání.

18.03.2014, 13:06 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-03-18 13:06:37
P.E.T.R.: Je to model od modelu a ročník od ročníku. První Samsungy co uměli HDD rec taky disk přeformátovali a není vidět v PC. To co popisuješ jde snad až u letošní/vlastně loňské řady.
JJ je to myslím loňský model. Ono celkově s nahráváním je spousta problémů. Já mam disk v podstatě jen kvůli Timeshiftu.
P.E.T.R: Kor u satelitů, kde je to navíc kódováno kartou, ale co my si budem vyprávět že :)

18.03.2014, 15:03 |
clown Crimson ...
a neformatuje ten HDD jen na linuxovy ext2/3/4 nebo JFS ? :) preci jen na linuxu bezi 99 procent televizi ..
ted si nevybavuju jaký to byl filesystem,
je vidět ve správci disků, ale tam s ním nejde nic,
nemáš šanci ho ani znovu přeformátovat,
až Partition Magic mi ho narovnal zpět na NTFS
Je to nějaký formát, co se údajně používá v Linuxu, ale v tom se nevyznam. Jinak to mam úplně stejně, je vidět ve správci, ale nejde standartně ani naformátovat.

19.03.2014, 10:09 |
clown jasny .. :)
vemte si Live distribuci Linuxu, nebo nejaky odlozeny PC a jedeem :)) pak to uvidite normalne. On ten newindows filesystem, ma totiz neco do sebe .., co se tyka bezpecnosti dat (stability)i zabezpeceni.
A to jsem Win "superuser" .. uz ne admin = pouzivam google :)
ale kdyz si vemu, ze mam dve TV + 2x satelit + 2x sitovy disk .., 2x android tlf + 1x symbian + 2x mm centrum .. tak doma je NTFS na 3 PC znacne v mensine :))