Navštíveno 2430x

Zdarec,
měl jsem připojení ADSL 8Mbit/s od O2, přešel jsem na VDSL 16Mbit/s a mám problém s připojením přes Wifi.
Telefony a novější notebook (ne můj se připojí bez problému) ale můj notebook ne, ten můj má specifikaci jen b/g, ale ten novejší notebook má b/g/n.
Může být problém v tom, že mám moc rychlé připojení a starý notebook resp. síťový adaptér, který je jen b/g?
na rychlosti to nezáleží, prostě by ti to jelo jen max. rychlostí, co ti NTB zvládá,. Tady bude problém v protokolech. Máš nějaký nový modem na to VDSL? Tam by možná mohlo být nějaké nastavení ohledně protokolů apod. Bude to chtít jen posladit s těmi staršími přístroji. Zavolej na kyslíka a zeptej se jich, ať tě navedou...
Modem mám novej Huawei HG 622u.
To poladění jsem zkoušel. Jde o to, že konečně jsem se připojil k modemu pomocí wifi, ale toto připojení je POUZE místní síť a NE internet.
Jak říkáš, asi to je o tom nastavení, ale už fakt netuším kde bych se měl ještě vrtat. V Modemu jsem zjoušel nastatvovat všechno možný, v NTB taky i ty protokoly, teď to mám v automatice IP adresu atd.
Co třeba jestli neexistuje nějaký program na síťový adapter kterej by to byl schopnej připojit a nastavit na tom wifi?
Na O2 jsem volal, ale řekli mi, že to musí být někde v nastavení a že to oni neví.
Tak vyřešeno,stahnul jsem nové ovladače na síťový adaptér Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, který mám v NTB a ejhle,ono to jede.
no na to ti to stačí se připojit místně a pak se to prostě musí nastavit, bych se divil, kdyby ten modem nepodporoval starší a pomalejší protokoly.
Cinkni na tech podporu net kyslíka a nebo to zkus tady najít?
[ Link ] Na kyslíka musíš volat na technickou podporu pro net, ne jen na obyč operátory, tel. je 800 184 084
Ještě to trošku oživím jedním dotazem.
Mám nový modem VDSL, mám ale i starý modem ADSL a chci jej použít na pokrytí, rozšíření signálu wifi po baráku až na zahradu.
Otázka zní jde zapojit druhý modem, který je ADSL do sítě s modemem VDSL a tím starým modemem také pokrýt signál jako u toho nového modemu?
Chci zapojit oba dva modemy na pokrytí většího signálu, jde to?

27.08.2012, 13:29 |
AR tipuju že ne, ten starý adsl modem nemám wan port do které ho by si přivedl net.
Mám tento nový modem Huawei HG 622u
[ Link ] a tento starý modem Huawei EchoLife HG520i
[ Link ]
Kup router, zas tak drahé to není a je po problému ;-)

27.08.2012, 14:23 |
m Jeffry : vcera prisel presne ten nkovej modem o kterym pises a taky mi nejde pripojit na ntb, taky mam atheros ovladac a wifi adapter v ntb:)))
hodil bys sem link na ten fungujici ovladac prosim?
diky

27.08.2012, 14:57 |
m ten hned nahore? Version: 7.7.0.498
asi jo?
ano, fungoval mi ten nahoře, první. U mě to bylo stopro tím.