Navštíveno 2818x

Tankovali jste v poslední době benzín, naftu? Viděli jste aktuální ceny? Co s tím?
[ Link ]

25.08.2012, 15:31 |
AR hmm not found

25.08.2012, 15:36 |
AR nechtěl si totok?
[ Link ] btw blíží se volby a mečící ovečky pudou za tím kdo jim slíbí levnější benzín no ;)
Mně jsou ceny benzínu u zadku - když bude drahej, tak budu jezdit jiným dopravním prostředkem :-) Jezdím autem do té doby, dokud se mi to vyplatí. To je jednoduchý tržní princip. Z tohohle pohledu jsou ceny benzínu "normální".
Jiný pohled ovšem je, že nemalá skupina ekonomů se domnívá, že snížením spotřební daně na pohonných hmotách by ve skutečnosti výběr daně neklesl, protože by začalo tankovat víc tiráků apod. a v důsledku by to podpořilo i ekonomiku. Takže ano, snížení spotřební daně by ZŘEJMĚ byl správný reformní krok.
(Jsem tedy laik, ale řekl bych, že Lafferova křivka nejde určit úplně stoprocentně dopředu).
hlavně mi někdo vysvětlete jak může být rozdíl cen po čr 4kč tak je to u nas zlínský kraj

25.08.2012, 16:54 |
/// MiŠeL /// | Upraveno: 2012-08-25 16:55:53
dřív se benzinky předháněly o desetníky teď se s tím neserou

25.08.2012, 18:25 |
AR Mišel: jak? žeby marže? nic jiného tam roli nehraje a holt si musíme asi zvyknout že na jižní moravě mají obchodníci marže nejvyšší.

25.08.2012, 18:32 |
hanx | Upraveno: 2012-08-25 18:33:50
Kouknu na ty dva obrázky a je to hned jasný - podívej se co to je za benzínky. Na tý horní jsou kdovíjaký benzínky se stojanama co zažily Sajuz pochybné kvality co ti načepujou do nádrže krom benzínu i dešťovku a trochu rzi kde když si chceš nafouknout kolo tak obsluha má pocit, že na ně mluvíš sprostě. Naproti tomu ty na druhym jsou jen ty nejdražší kde si připlatíš i za čistý hajzly který na benzínce použiješ jednou za 10 let. Trochu objektivně to musíš brát, benzínka někdy neni jen o benzínu ale o dalších službách a hodnotách, který se z něčeho musej zaplatit (z ceny benzínu)
EDIT: zapomněl jsem dodat, že můj koment byl hodně nadsazenej, takže prosím o zdrženlivost a klidné nervy při reakcích na něj :-)
U nás v Plzni to bylo naopak, velké benzínky zlevnily na úroveň nejlevnější (Tank ONO). Akorát netuším, jestli ta "akce" pořád trvá nebo ne.

25.08.2012, 18:34 |
Jozzo a ten OMV jako je co? trochu logiky do těch hoven co tu píšeš
no, SHELL na Mělníku = 35,50 nafta a 36,50 benzín :-)

25.08.2012, 19:04 |
hanx jozzo: OMV může bejt třeba bez těch věcí navíc a hlavně sousedí s těmi chudšími benzínkami, takže si nemůže dovolit o několik Kč vyšší cenu než všechny ostatní benzínky v okruhu 10 km. Viděl jsem to tam a čekal jsem, kterej rejpal se ozve první, gratuluju, vyhrál jsi :)

25.08.2012, 19:32 |
AR hanx: pěkně si to tu poblil ;) ale budiž a pokud máš dojem že benzinky mají na benálu mega vývar (teda krom těch na jižní moravě) tak si to mysli.

25.08.2012, 19:33 |
Kmoda Shell na Mělníku má takové ceny jen proto,že má přes silnici naproti Tank-Ono :-) jinak by byli ceny uplně někde jinde...
hanx: mluvíš kraviny nic víc. Jde vidět, že si vůbec tama nejel.... na napajedelské jen OMV, SHELL i ten Euro.. Po cca 2 km je ještě benzina (možná 4km).. Si jak naši politice, okecávají okolo a k tématu hovno....
bohužel je to všude

sem zvědavý kdo nahodí jako první 40

26.08.2012, 09:57 |
Tony (M)
AR: odkdy je Valasske Mezirici a Roznov p.R. na jižní Morave?

26.08.2012, 11:01 |
hanx :-))) ne sorry hoši, já jsem to opravdu myslel jako nadsázku, zdá se, že jsem to v tom edit fakt málo zdůraznil...
Je to hnus ty ceny, ale stejně, vysvětlete mi teda, proč třeba u nás v Litoměřicích je na 2 kilometrech 5 benzínek - eurooil, benzina, omv, agip a ekomont (plus další kolem kterých nejezdím, vím o nich ale nevím co to je za firmy) a ten ekomont má o cca 1,50 Kč levnější benzín než ostatní, od kterých je cca 1 km?
Jinak souhlasím s názorem, který tady a všude jinde padá často - kdyby trochu snížili daň, začly by u nás tankovat i projíždějící kamiony a výběr daně by se mohl i zvýšit.

26.08.2012, 15:01 |
AR tony: a kde jsem napsal že valmez a rožnov je na jižní moravě? vem hadřík otři brýle a přečti ještě jednou.
Ja si stejne nemuzu pomoc, ale tady vladne neskutecny kartel. Jakmile stoupne cena ropy na trhu, uz leti ceny vzhuru, i kdyz vsichi nakupuji od ceske rafinerskle za stale stejne ceny. Bylo by zajimave, aby kazdy mel povinost zverejnovat strukturu ceny, coz pripravuje stat u cepro benzinek. Mam stale pocit, ze si proste zvedaji marze a lidi poserte se. Bohuzel benzin/nafta jsou jako rohliky, jezdit drtiva vetsina z nas proste musi.
Nicmene jsem toho nazoru, ze dan by se mela snizit, ale pak dohlednout na to, aby se cena umerne tomu snizila a nasledne nezvysila - benzinky budou mit tendenci ji pomalu dostat na stejnou uroven navysenim marzi.
V Plzni dnes Shellka a 36,50 za NA95. Kde je chyba? :-)
mrazik - tohle je vcelku správný argument. Co je platný, že se sníží daň, když by hlavní benzínky nechaly ceny stejný (a u sračkoidních Eurooilů apod. tankovat nehodlám). Tady je fakt největší problém zaměřit se na kartelové dohody.

26.08.2012, 19:59 |
Tony (M)
AR:
cituji: "25.08.2012, 18:25 | AR
Mišel: jak? žeby marže? nic jiného tam roli nehraje a holt si musíme asi zvyknout že na jižní moravě mají obchodníci marže nejvyšší."
Tak mi řekni, kdo si tu má co otirat?

26.08.2012, 20:02 |
AR Tony: nevím jak ty ale já v mé větě nikde nevidím uvedené město. A pokud sis toho nevšiml tak benzinky na jižní moravě mají nejdražší benzín z celé čr.

26.08.2012, 20:25 |
SEKIN Ve stejný den, kdy jsem nabral u Shellky v Táboře naftu za 34,90, jsem dojel do Brna, a ejhle Shellka u nás 39,40. Ne předpokládám, že by někdo omylem popletl dvě čísílka, snad je to jenom kvůli Velké ceně, a pak už to tak nechají. Ale rozdíl štyrypade na litru mi připadá docela jako hajzlárna.

26.08.2012, 22:03 |
AR sekni: tak to se neboj, kvuli VC to určo není, to je prostě Brno
Sekin: kolem Tábora jsou teď ceny krásný díky TankOno téměř všude

27.08.2012, 07:08 |
/// MiŠeL /// | Upraveno: 2012-08-27 07:08:18
tady si to projedte nebudu to sem cpát všechno
[ Link ]
Sračkoidní EuroOil, co se to tu člověk nedozví :D
Já vím, že Eurooil je Čepro, ale natankoval jsem u nich jednou (Plzeň Křimice) a stačilo mi to, autu se to moc nelíbilo. Asi taky není samo sebou, že je tam neustále prázdno, zatímco naproti u nějaké Benziny je i přes dražší benzín narváno.
Ale uznávám, že je to paušalizování a že Eurooil ještě patří mezi ty lepší.
Sem strašně rád že od určité doby se těmto cenám jen směju a díky bohu je nemusím vůbec řešit. Svých 15,50 za litr LPG si nemohu vynachválit. Jen doufám že mi ten úsměv na tváři dlouze vydrží, než naši politici něco vymyslí...

27.08.2012, 13:21 |
Ravo | Upraveno: 2012-08-27 13:24:05
Při větším rozšíření LPG to nebude dlouho trvat a nějáký ouředníček si to spočítá a spotřební daň se taky zvedne. Navíc to nebude problém natvrdo zdanit, nikde jinde než na benzince nebo v PB lahvích nelze odebrat. Navíc je to odpad při zpracování ropy = opět závislé na cenách ropy.
Takový CNG (zemní plyn) už by se danil hůř, když má doma skoro každý přípojku a valí na to mraky vytápění a různých elektráren/kogenerací atd. Dá se koupit plnící zařízení, co z nízkotlaku udělá opět vysokotlak pro auto a ať mi někdo dokáže, že jsem plyn neprohnal kotlem.
Kdyby se skokově zvedla cena plynu (díky dani), tak už by asi lidi vyšli s cepy a kosami do ulic.
Škoda jen malé sítě plnících stanic (v Brně není problém) a malé nabídky aut s CNG od výrobce - pár VW passatů, něco málo fiatů (Doblo, 500L). Snad nová Škoda CitiGO s CNG bude stát podobně jako benzínová verze - na přískoky po Brně a okolí ideální

27.08.2012, 13:43 |
Cenda Ravo > neboj, zdanil by se plyn plošně a bylo by jedno, k čemu ho využíváš...
Ravo: S tím se straší už deset let a houno houno ;)
třeba v celým vyškově na každé benzínce co tu je N95 38.90,- (shell,avanti,benzina,OMV) agip je ještě dražší, bo je u dálnice a paradoxně Luk oil, kterej je přímo na dálnici, má benzín vždycky o minimálně 1,- levnější ( zrovna teď před týdnem jsem ho tam viděl za 37.50,-
oproti tomu když přejedu 25km do prostějova, tam u tesca natankuju v pohodě za 35,60,- před měsícem dokonce za 34,80,-

27.08.2012, 23:45 |
Sau Ravo : Enom kdyby za tu montáž plynu (z fabriky, nevím jak dodatečně) nechtěli tak šílené peníze. Sem sa díval právě na Fiat a Panda s 1.2 70 hp stojí nejakých 155 tis. S CNG ale 280 tis.
WTF ?!? 125 tisíc za přestavbu na plyn ? Je tam sice motor 1.4 místo 1.2, ale se stejným výkonem (69 hp vs. 70 hp). Podle ma by byla odpovídající cena za to auto s CNG tak do 200 tis, ale toto ?? Díky, mám to v hlavě v pořádku, nemám zájem.
Jel sem právě v té Pandě na CNG (pučená z Pražských plynáren, či z tama kamasi) a neměl bych s ní žádný problém, ale ta cena....