Navštíveno 1528x

je tu někdo znalý v oboru zateplování budov? Dostal jsem nějakou nabídku na zateplení stěny...cca 100m2 polystyrenem (10cm)...přetažení 4x perlinkou,ukončovací lišty + silikonová omítka.....
Nerozumím tomu ani trochu,tak bych se rád zeptal....jaká cca cena by z tohoto měla vzejít.
Cenu co mám nabídnutou schválně nepíšu.Za případné nástřely ceny předem děkuji.
coo znamena pretazeni 4x perlinkou?
Mno, resim to ted taky, vim jak by se mely ceny pohybovat a jak se pohybujou v realu. Ja toho mam 280m2.
Tohle jsem pocital ja:
17kc pena na lepeni
101kc polys 100mm
60kc sterka
20 vertex
17kc penetrace pred omitkou
35kc omitka (ja volil akrylat, silikon je na polystyren prepych zbytecnej, ale rozdil v cene neni az tak velkej)
36Kc kotvy
286Kc v materialu za 1m2
K tomu musis dopocitat zakladaci listu, rohovy listy, okenni listy atd...
+leseni, odvoz odpadu, doprava na staveniste atd atd... vesmes tohle vsechno stoji na klic 900-1100Kc za metr. Takze ja stale hledam a rozhoduju se.
Jo a dava se 1 vrstva perlinky, poklada se do lepidla a pak se jeste pretahne.
Tapiku - myslíš akrylát jako čistě barvu válečkem na "omítku"? No, z vlastní zkušenosti si teda to nanášení té barvy sakra ohlídej. Aby bylo kvalitně napenetrováno před barvením a barvení proběhlo bez chyb-striktně dodržet technologický postup té a té barvy. Jinak v budoucnu jen a jen problémy. Já tedy volil silikátovou omítku. Je to zrno a vyhnu se problémům s barvou. Jestli si zpočítal, že cenově se to moc neliší, radím, jdi do silikátové omítky.

22.08.2012, 11:56 |
Adler me zednik doporucoval jednoznacne silikonovu omitku,´cena vyssi ale ze rozdil poznas pry behem par let kdy ta akrylatova celkem zajde.
cca 850/m2 v 10cm + leseni
4x perlinkou....netuším...možná jsem něco zmastil dohromady a ten údaj 4x cosi byl možná k čemusi jinému :)
U mě oněch 100m2 by mělo stát 50tkč (500kč/m2),ale není potřeba lešení.Musím se poinformovat zda je to opravdu od A do Z,včetně barvy atd,atd
kdyby bylo 100m2 za 50tis. tak to je hezký. Mě vyšlo podstatně víc.

22.08.2012, 13:24 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-08-22 13:27:37
4x perlinka je zbytečnost, snad možná i hloupost, podle mě je to údaj, jak píšeš, k něčemu jinému.
ad cena- udělej si malej tendr, to je k porovnání nejsnazší. mraky stavebních firem nemá práci, každej brečí jak by vzal cokoliv, tak to zkus u čtyřech dalších a uvidíš.
problém je, že zjistíš, že drtivá většina firem dost přestřeluje, na druhou stranu nevím jak pro koho bude zajímavý zateplovat 100m2, záleží na složitosti- rozumněj okna apod...
řeším to proto,že se má jednat o výměnu za rádio...byla to taková proti nabídka.Okna jsou 2 malá + jedny dveře,nic složitého.
Proto se i ptám tady,také tu nějaké poznatky jsou...tendr by asi nebyl to pravé :)
tobě jako laikovi to nepřijde nic složitého (a ono není), ale je rozdíl dělat 100m2 zateplováku v ploše nebo se prcat s ostěníma, rohovýma lištama, oblepováním rámů apod...těžko ti tu někdo napíše, že tě to vyjde na 28tis a těch 50 je přestřel nebo naopak.
No rek bych, ze 50tis je super cena.
Akrylatem jsem myslel akrylatovou pastovitou omitku probarvenou. Ne barvu.
jj,díky za poznatky...cena která mi byla nabídnuta se pozdává být velmi solidní a o to mi v podstatě šlo.Zda ta moje zed je složitá nebo ne bohužel nedokážu posoudit :)