Navštíveno 4976x

22.08.2012, 06:40 |
Losky Ahoj, chceme jet příští týden do Řecka. Ani jsme to neplánovali,jelikož jsme na dovolené už byli.
Ale kamarád nás nějak navedl. Kde je dobré hledat zájezdy? Chceme tak 9-12 dní, ideálně all incl nebo polopenze.
Čím levnější, tím lépe.
Díky
mám to samé od 31.8. tak se rád poučím

22.08.2012, 09:04 |
Lumík Doporučuji RODOS - a stačí ti polopenze na Řecko se ALL nevyplatí a hlavně ti v něm nenabídnou řecké speciality na ty je lepší chodit přes den na obědy. Na cestování stačí skůtr a můžeš každý den být na jiné vyhlášené pláži a to bylo super.
Dále pak Kréta ale ta je poměrně velká takže cestování spíš autem. To co bylo na Rodosu 25km Kréta 90km.
Dost jsem slyšel o Lefkádě v Řecku, pár co jsme potkali na Rhodosu nám slovo Lefkáda řekli asi 100krát za týden

22.08.2012, 09:05 |
Syrup jj, Rhodos taky doporucuju... je to tam fajn :-)

22.08.2012, 09:08 |
Lumík pevnina Leptokarya a taky pěkny, cestoval jsem spíše MHD a vlakem třeba do Tesaloniky nebo někdo i do Atén ty jsem prospal ( ráno mi ujel vlak :D)
Ahoj, jen se se vetřu s dotazem, zajímalo by mě jak všude propíraná řecká krize dolehla na cestovní ruch? Ovlivňuje to nějak cestovky, návštěvníky, atd.
C...arlos: ostrovy si ziji vlastnim zivotem
Ja taky shanel recko a pak jsem se na to vyprdnul a valime do Bulharska. Jeste jsem nenarazil na cloveka co by tam byl a nebyl spokojeny.
A za 8k se snidani a letecky.... no neber to.
Losky: kazdopadne nejake blizsi pozadavky by se hodily, takhle tomu odpovida asi miliarda hotelu :) i kdyz na druhou stranu vsechno dobre je uz obvykle zabrane a budes muset vybirat ze zbytku.
ale: je dulezitejsi cena nebo kategorie hotelu? musi byt na plazi? je uplne jedno kam do recka nebo nejake specificke misto?

22.08.2012, 11:15 |
Losky Tak nakonec to asi problém nebude. Zjistil jsem, že firma ve které dělám přispívá 2500 na osobu, tak hned je to lepší cena. Jinak preferuji také Rhodos. Chtěl jsem něco s cenou do 13tis, což se teď už v pohodě vejdu. Jinak co stojí ten skútr?
Ok, je pravda, že kvůli plné penzi to člověka docela omezuje časově kvůli obědu. Díky v tomhle za radu

22.08.2012, 11:32 |
Lumík skůtr záleží podle sezóny, ale čím víc dnů si ho budeš půjčovat tím líp se smlouvá.

22.08.2012, 11:48 |
Losky Orientačně:)

22.08.2012, 12:23 |
TROY dneska večer frčíme KOS :)
Proč zrovna Rhodos? V Řecku jsem byl třikrát po sobě a Rhodos jsem vyloučil vždycky jako první, je tam milion Čechů (nabízí to totiž každá česká cestovka) a že bych slyšel o nějakých extra plážích a pohodičce, to ne. Pokud vím, tak v tomhle vede trojlístek Lefkáda - Lesbos - Zakynthos, pak je dlouhá mezera a teprve pak zbytek Řecka.
Jinak za mě Řecko jasné ANO, je to pro mě nejpohodovější dovolená v Evropě. Nikdo nic nevnucuje, nikdo neotravuje, všichni jsou tak nějak v pohodě, všude památky, dají se najít krásné téměř prázdné pláže a cenově je to jedna z nejlevnějších destinací vůbec.

22.08.2012, 12:40 |
Losky Ještě se zeptám takhle. Na co si tam dát pozor a co naopak vyhledat?

22.08.2012, 15:00 |
Lumík | Upraveno: 2012-08-22 15:01:55
raději nic
Nedoporučoval bych tam asi mluvit německy a zapichovat německé vlajky na pláži.. mohlo by to vyvolat nemalé konflikty

22.08.2012, 15:03 |
Kamil Přesně jak píše Mr.Scully - Krétu, Rhodos + Korfu vynechat. Asi nej je Lefkáda, fajn je i Parga, Zakynthos (záleží na letovisku).

22.08.2012, 16:47 |
Losky Kamil: No, sehnat Lefkádu, Pargu či Zakynthos pod 15tis za osobu je teda problém:) V čem je Kréta, Rhodos, Korfu tak špatná volba?

22.08.2012, 16:54 |
Syrup Ja byl na Rhodosu v pulce zari, minuly rok a byla to jedna z NEJ dovolenych! Minimum lidi, vsude misto, krasny pocasi... ale hlavne minimum lidi a proste uplna pohoda :-) A plazi je tam taky dost, i kdyz je to samozrejme na auto, ktery se tam da pujcit za par susnu..

22.08.2012, 16:55 |
Losky Syrup: Kde jsi byl?
Scully: A co,že tam jsou češi? Už si tohle psal několikrát,že ti to vadí.. To stím máš takovej problém?

22.08.2012, 21:05 |
Syrup | Upraveno: 2012-08-22 21:06:42
Losky: kousek od letiste, Ialysos se to jmenovalo....
Jak rikam, mit tenhle rok v zari cas, klidne tam jedu znovu! V 10 jsi prijel na malinkatou plaz a nikde nikdo, proste luxus :)
Collin: ja to chapu, me cesi na dovoleny taky vadej :D
zakyntos - letovisko laganas je hodně pařící, něco jako stodolní :) a druhý letovisko který jsem zapomněl jak se jmenuje je klidnější. každopádně skůtr nebo auto a projedeš ho celý... krásná pláž banana beach, blue caves, wreck ship. já byl spokojený moc

22.08.2012, 22:01 |
Losky Syrup: Tam mam teď zálusk na jeden hotel, ale docela mě zaráží, že dost často turisti jsou zklamáni z jídla v hotelech. Rozdíl mezi all incl. a polopenzí není velký, tak nevím
Losky - já teda nevím, ale ještě před krizí jsem jel na 11 dnů na Lefkádu za 11000. Chce to vzít nějakou last minute.
Brát v Řecku polopenzi nebo plnou penzi je vcelku kravina, dá se tam dobře najíst skoro všude a je výběr.
Jinak Kréta nemá moc čisté moře (zase je tam dost památek), na Rhodosu jsem sice nebyl, ale jakožto častý turista v Řecku jsem četl stovky a tisíce recenzí a to mi bohatě stačilo. Prostě když už člověk jede do Řecka a cenově vyjde tak nějak vše nastejno, tak proč se spokojit s průměrem a nejít za lepším?
Collin - nemyslím ani tak Čechy, jako spíš to, že tam prostě bude totálně narváno turisty, protože tam jezdí každá cestovka. My byli na Sámosu (skoro bez turistů, ale zase tam není nic k vidění), na zmíněné Krétě (tak napůl) a na Lefkádě (zatím nejlepší dovča vůbec). Naši byli už dvakrát na Zakynthosu a taky bomba a experti na Řecko mi radili, že Lefkáda je až druhá nejlepší, že (tuším) Lesbos prý vede, ale tam jsem nebyl, tak nevím.
Byli jsme konkrétně tady v Argu. Aktuální cena je 11000 za 11 nocí (bez jídla, samozřejmě).
[ Link ]

23.08.2012, 08:57 |
Losky My máme dotaci u Čedoku a Solidline a jejich smluvních CK. Mrknu na to, jestli některá nemá u sebe tu lefkadatours
Byl to jen příklad, nechci ti nic nutit ;-) Ono jde i o to, co hledáš. Jestli památky, tak Kréta nebo Rhodos klidně. U Lefkády je to spíš o poloprázdných plážích s čistou vodou (za kterými je třeba ale často jet nebo jít kousek pěšky). Jestli chceš zase noční život, tak to je třeba jet úplně jinam ;-)

23.08.2012, 09:48 |
Losky Památky mě ani moc nezajímají. Spíš hledáme něco klidnějšího a kde turistů bude méně. Ale taky něco, kde je pěkná příroda a dá se dobře najíst;)
Kréta ...doporučuji vesničku Bali .... respektive hotel resort bali beach ....
[ Link ] all in bylo včetně řecký specialit a to téměř každý den .... polovinu jsme procestovali na skůtru a druhou v Toyotě Aygo (taky zážitek :-)) .....
na Krétě doporučuju navštívit vesničku Spili s horách .... ta nám neskutečně učarovala ....
turistů ve vesničce Bali moc není a noční život je jeden klub na kopci ve sklepě :-) ... jinak klidné kavárničky s velmi příjemnou obsluhou.
My jsme byli od Bali kousíček (tak 20km) a moře špinavý, ale Bali je tuším v zálivu, tak třeba je tam klidnější a čistší. Jinak i Kréta má krásný zákoutí (viz tahle pláž), ale je jich prostě míň.

23.08.2012, 10:46 |
Losky Taková zákoutí jsou nádherný. Hned bych tam utíkal;) Dost mě trošku zklamalo, že dost hotelů vaří hnusně atd:(
Takže je lepší se držet menších ostrovů. A co ten Kos?
Určitě si tam půjčíme skútra a nebudeme ležet u hotelu
Záleží na tom, co máš rád za jídlo. Jestli ti vyhovujou různé gyrosy, ryby apod., tak je podle mě blbost se stravovat v hotelu, protože tohle všechno najdeš na každém druhém rohu, gyros do ruky za 2 EUR a podobně. Do jiných zemí bych si polopenzi bral, ale tady jsem ji měl jen na Krétě a pak už ne.
Kos neznám. Nicméně půjčení auta nebo skůtru je tak cca na 3 dny skoro povinnost. Všude celkem civilizace, solidní cesty (vesměs financované z EU - jak jinak) atd.

23.08.2012, 11:53 |
Losky Tak gyros mám hodně rád. Uvidím, co seženeme a jídlem se tedy moc zabývat nebudu.

23.08.2012, 12:20 |
BadyS Kos jsem byl minulý rok, rozhodně koukat na hotel kolem hlavního města Kos....Kos je docela rájem cyklistů, všude jsou půjčovny a kolem hlavních cest je cyklostezka, takže pohoda, půjčoven skůtru a aut taky hromada. Já měl na 7dní peugeotka a procestovali jsme vše křížem krážem. Ostrav má na délku 60km, takže skůtr pohodlně stačí.
Pláže u hotelů jsou tragické a lidí jsou tupouni, stačilo sednout a vycestovat 3km za město a pláž o 5km kde téměř nikdo nebyl.... luxusní jsou pláže na jižním výběžku, nikde nikdo není, dostupnost je cca 1-2km pěšo, nedá se k nim dojet kvůli písku. Pláže 1/2 ostrova písek, 1/2 černé minikamení.
Gyros away 2eura, hospůdek a taveen všude hrozně moc. Carrefour a Lídl cca 2km od centra města KOS, ceny jako u nás.Benzín minulej rok 1,7eura. Letiště 35km od Kosu.

23.08.2012, 13:56 |
Losky Hlavně aby tam byly takové krásné pláže jako je nahoře na fotce a jsem spokojenej. A co je v moři? Je to na šnorchlovaní?
Nevím, jak Kos, ale obecně u řeckých ostrovů bych to moc na šnorchlování neviděl, to spíš Egypt/Tunis apod. (ale tam jsou zase horší jiné věci). Vstupy do moře bývají pozvolné a mořský život u břehů moc velký není, obvykle žádné mušle a tak.

23.08.2012, 18:29 |
Losky čím víc čučím po recenzích, tak přestávám mít chuť vůbec někam letět:)
:-) Milion lidí, milion názorů. Hele, hlavní je, že Řekové jsou fakt DĚSNĚ líný, takže tam prostě na ostrovech je pohoda všude. Žádný prodejci, co by člověka tahali a ukecávali. Já si tam vždycky neskutečně odpočinu. Ale chce to jet tak první polovinu září, kdy je ještě hodně teplo, ale už je po největší sezoně.

23.08.2012, 18:53 |
Losky Mám dovču od 31.8 do 16.9, takže si myslím, že je to akorát. Prostě něco vyberu a nějak to dopadne:) Naposled jsme byli na Mallorce a z toho jsem byl sakra zklamaný. Pokoje otřesné, klima nebyla, v noci strašný hluk od řvoucích němců a "němkyň". Měli jsme polopenzi a jediné na co jsme se vždy těšili, tak to byly večeře. Nic extra, ale bylo to dobré.
Přemýšlel jsem ještě nad Bulharskem, ale trošku mě odrazuje zkušenost z roku 2010, kdy jsme si objednali apartmán sami tady v ČR a po 24hod cestě autem to byla chatička jak na Mácháči se zařízením fakt nechutným a postele proleželé. Dva dny jsme to přežili a pak začalo pršet a zima, tak jsme se sebrali a jeli n.....í domů.

23.08.2012, 19:16 |
Losky Jinak už mi dochází trpělivost a asi vezmu nakonec Zakynthos, město Planos. 8 dní, polopenze, hotel 3* a vyjde mě to na 10790,-
Zakynthos je určitě dobrá volba, ale nevím, které středisko, třeba ti poradí někdo, kdo tam byl.

23.08.2012, 21:54 |
Losky Mr.Scully: To je jedno, ostrov je to malý a budu mít povoz, tak budeme cestovat. Nejsem typ, který vydrží na jednom místě:)

23.08.2012, 22:30 |
JP | Upraveno: 2012-08-23 22:39:17
Ta pláž z fotky je Balos u Gramvousy ne? Byli jsme tam asi 10 let zpátky a nevim jestli se něco změnilo, ale tehdy tam mohly jet maximálně asi 2 lodě denně na hodinu, nebo něco takovýho... Takže asi nepočítej s tim, že se tam budeš rochnit celej den:D
JP: jj, myslím, že je tam Gramvousa. My tam normálně přijeli autem po tý polní cestě a došli zbytek pešky z toho kopce. Žádný omezení tam nebylo, mohli jsme tam bejt dlouho, akorát bez pití a záchodu se to trošku krátilo :-)
Mátě nějaké typy na místa co je nutné navštívit na krétě?
nějaké bližší umístění té pláže na fotce? 29tyho vyražíme do Kyknos beach, město Stalida, mělo by tam být prý živěji, tak jsem zvědavej
ano - je to Balos .... co vím,tak nějaké takové omezení pro lodě tam extra nebylo .... ale jak píše Mr. Scully - dá se tam dostat po nezpevněné cestě shora ....
[ Link ]
Taky planujem prvni tyden v zari do Recka, ale porad se nemuzem rozhodnout kam. Muzete doporucit nejka letovisko z vlastni zkusenosti? Chceme byt nekde kde je trosku zivot a nejsou po desate prazdne ulice. Vybira se mezi zakynthos a lefkada. A urcite berem All in ;)

25.08.2012, 15:09 |
Losky Já jsem vzal ten Zakynthos, město Agios Sostis a zdá se to, že to bude lepší volba jak Rhodos. Díky za rady:)
GooGoo - u Lefkády bych noční život až tolik nečekal. Je to spíš klidný ostrov pro pohodovou dovolenou. Noční život by byl asi jen v Lefkádě a v Nidri, ale obě jsou to města, která nepatří mezi top střediska. Leda zkus vygooglovat tu Nidri, je tam sice dost turistů, ale možná by tam noční život byl.

25.08.2012, 19:02 |
Losky Ještě se chci zeptat, tady v té půjčovně půjčují skůtry a na 3 dny vyjde to Kymco Super 8 na 42 éček. Ale nechápu, jestli na to stačí řidičák na B. Já mám motky neomezené, ale mladá má jen řidičák na auto a může asi řídit motorky jen do konstrukční rychlosti 45km/h. Nějak ani nerozumím tomu, proč tam píšou 50/80ccm
[ Link ] #

31.08.2012, 22:18 |
TROY včera jsme se vrátili z Kosu - na hotelu snad samej čech to jsem ještě nezažil :)