Navštíveno 5998x

Chlapi, určitě tu je mnoho z vás co už normálně pracuje. Když jste ukončili školu, za jak dlouho jste si našli práci? Tak třeba já, 3 měsíce po matuře a pořád doma.
Kdyžtak pardon za opět mnou založené směšné téma.
Za nás byla práce povinná a kdo nemakal, byl povaleč a šel na tvrdo do báně:-) krásná doba...1978/1983
No jo no, tak teď je to trochu jinak no. Ale já bych nerad, aby to někdo vnímal tak, že mám v úmyslu se válet doma. To ne. Projíždim denně nabídky s prací, rozesílám životopisy, ale momentálně absolutně bez odezvy.
no první zaměstnání jsem měl 2týdny po matuře, je teda fakt, že na ten flek by mi stačila základka, ale práci jsem měl ...
vydržel jsem měsíc, pak přišla lukrativní nabídka na další dva měsíce a pak vojna :)
Červenec/srpen hned po škole :o) ona to byla velká náhoda, kamarád dělal u cocacoly, rozvážel po Praze zboží a někde si zlomil hnátu, jak nesl přepravky a neviděl na cestu :D Takže jsem šel původně na záskok a pak jsem tam chvíli zůstal :)
kdyz nepocitam par mesicu cestovan ipo skole, tak neco pres pul roku. nic moc pocit na pracaku, ale pak uz to frcelo ;) jak bych to jen...znam par lidi, co meli po skole dost vysoke pozadavky i na prvni praci (kterou da se rict jsem zacal delat kvuli kolonce v zivotopisu, ne kvuli platu) a uz jsou par let bez prace.
Mno vzhledem k tomu že jsem se učil pro jistou firmu tak ihned po škole nástup :)
Já to měl obráceně :oDD nastoupil jsem na školu, první rok jsem chodil pravidelně, ale neměl jsem prachy, tak jsem začal hledat práci, našel asi za měsíc a při tom dělal denní studium - mazec, ale v tom oboru jsem už 13. rok :oD - 1998/1999
Tak na tuhle dobu nerad vzpomínám :-D Doba chudoby a věčných bojů. Jsem rád že to mám za sebou. Jinak po škole cca rok bojů po různých brigádách a prací na černo. Do toho asi dvě zaměstnání na stálo cca po měsíci. Dýl se ta otročina nedala vydržet. Teď už jedu druhým rokem v oboru co je zároveň mým koníčkem a k tomu vcelku královsky placenej :))
práci jsem měl už během školy..jenže natsala krize, stop stav a po dokončení školy pápá.. od června do listopadu 2009 sem hledal...+příležitostně brigádky..

20.08.2012, 16:39 |
Kamil po maturitě jsem si dal měsíc prázdnin a potom, protože jsem potřeboval peníze pracoval jako normální operátor na lince. Problém nebyl v tom, že by lepší práce nebyla, ale měl jsem před vojnou, takže "smolík". Po vojně mi tam pak čekalo automaticky lepší místo.
ono asi taky záleží kdo co dělá,mě lákal majitel už v druháku at se na to vyprdnu a du k němu dělat a potom to vest,ale radši sem si to dodělal a stejně k němu nenastoupil :-). Jinak moje odpověď na otázku je 19.6 ukončení škole a 1.7 nástup a vydržel sem tam do teď (14let a něco)
Od třeťáku jsem už pracoval nebyl moc na vyběr sice mimo obor ale da se řict že jsem dělal hned každopadně v oboru co jsem studoval jsem našel praci až po 4ech letech a mladá ta si našla praci týden po státnicích sice mimo obor a na misto kde by ji stačila pomalu základka ale po roce se teď dostala do oboru přímo na místo určené pro její vzdělání.

20.08.2012, 16:56 |
hanx Já jsem tenhle rok ukončil VOŠku 28.6., hned na mym druhym pohovoru kterej byl nějak 14.7. mě vzali na pozici "managera e-shopu" (v podstatě mám na starosti veškerou práci kolem eshopu, někdy by si pod tím představil jen, že rutinně vytvářím položky na eshopu a to je vše, ale není tomu tak). Vybrali mě asi z 30 lidí. S tím, že tam dělám vlastně i pomocnýho "ajťáka".
Nastupoval jsem 1.8. a v tuhle chvíli si říkám, že jsem měl asi opravdu štěstí. Většina mých bývalých spolužáků dělá po kauflandech a intersparech, zůstávají na brigádách kde byli o studium, nebo nemůžou najít vůbec nic.
No já právě mířim nějak do toho skladu nebo něco na ten způsob. Nedokážu si představit, že bych dřepěl celej den u počítače nebo v call centru. A obor kterej jsem vystudoval už nechci ani vidět, takže tak.
pokud nemá člověk co nabídnout, hledá se fajn práce dost blbě.
Já si na VS našel slušnou brigádu, která postupně přešla na kvalifikovanější HPP, protože jsem se tam rozvíjel asi 25x rychleji než ve škole, bavilo mě to a co jsem dělal mělo smysl a užitek. No, a od té doby jsem ve třetí práci, přestup vždycky ze dne na den, páč jsem si dal předsevzetí do života nebýt ani jeden den bez práce.
ja kdyz skoncil skolu tak si mne povolali vojaci :-D

20.08.2012, 18:53 |
TROY | Upraveno: 2012-08-20 18:53:38
4 měsíce po ukončení civilky ;)

20.08.2012, 19:58 |
PlusOne | Upraveno: 2012-08-20 19:59:03
Dva měsíce po civilce už jsem byl zaměstnanej, a světe div se, v oboru. Ale to je deset let zpět...ale třeba brácha po nedobrovolném ukončení vysoké školy (informatika) je už rok doma, navštěvuje různé rekvalifikační kurzy, dodělává si státnice z angliny, a stejně o práci nemůže zavadit...a to je jeho programovací skill na velmi slušné úrovni, ovládá Javu, Cčko, VisualBasic, žel bohu si to asi kurví vystupováním a až nechutnou upřímností na pracovních pohovorech...přitom pracovat by chtěl, ono není moc pohodlné viset rodičům na krku v pětadvaceti...

20.08.2012, 20:04 |
Cenda stálou práci jsem měl už při škole a stejně tak všichni z oboru (VŠ strojárna), ale mladá od loňska pár týdnů přes rok bez stálé práce. Teď má smlouvu na 6 měsíců, snad to pak dopadne na HPP.

20.08.2012, 20:08 |
Vasekkch | Upraveno: 2012-08-20 20:09:32
Zacal jsem ve 3taku na stredni jako brigadnik, dneska uz tam jsem cca 8 let a v prubehu si dodelavam mgr. Clovek musi v necem vynikat, jinak je to spatny.
14dní po matuře jsem šel dělat do fabriky(seřizovač, takže žádná otročina, ale bylo to na palici)z který jsem opět po 14dnech utekl do prodejny autodílů kde už jsem rok a relativně spokojenej, ale až bude něco lepšího tak opět půjdů dál. Zas tak spokojenej totiž nejsem... :D
Šel jsem pracovat okamžitě po škole, tzn. 0 dnů. Firma mě odchytla hned na škole, takže jsem v životě nebyl nezaměstnaný ani minutu, na tom si zakládám :-) A ani nikdy snad nebudu, za pár měsíců přejdu na OSVČ definitivně.

21.08.2012, 06:35 |
drebb hned od prvaku na VS pri denim studiu jsem delal v logistice na HPP, a po dvou letech jiz sestym rokem delam v oboru, takze prace byla hned
Co si pamatuju, tak asi půl roku po vojně. To sem si tenkrát ještě myslel, co všechno neumím a já byl přitom takový pako :)
Ono i pokud nemá člověk co nabídnout, tak stačí, aby nebyl úplně blbej a nebydlel někde zastrčenej na vesnici... tady v Plzni mě napadá několik lidí, kteří v podstatě nic neumí, jen plácají něco v Excelu a zvládají angličtinu a bez jakékoliv kvalifikace si minimálně tu dvacku vydělají vždycky.

21.08.2012, 08:07 |
pbjun Matura 31.5.2007 nastup do zamestnani 13.6.2007.
Pak sem menil zamestnani a stacil jen telefonat do firmy kam sem chtel :) Proste je treba vybrat spravne misto klidne s mizernym platem a pak se rozhlidnout po okoli v tom danem oboru po firme ktera plati vic a mas temer jistotu ze Te vemou (driv nebo pozdeji zamestnance potrebovat budou).

21.08.2012, 09:04 |
Conan Mě to trvalo asi hodinu telefonování, v 96-tým jsem dodělal maturitu na telkomunikační škole, takže jsem pak někdy vzal zlatý stránky a obvolával pobočky (tenkrát) SPT Telecomu (nyní O2). No a na jedný si mě pozvali na pohovor. Já tam šel s vidinou, že budu dělat klasickýho "tahače tel. linek do bytů", ale zrovna tam hledali správce sítě, tak jsem to vzal :-). Pak jsem si teda dal ještě prázdniny a nastoupil až od 1.9.

21.08.2012, 10:22 |
Augi Já jsem nastoupil do práce za mínus jeden rok po dokončení školy.
Já si sháněl práci už během školy a nastupoval týden po dokončení - týden na oslavy a mini prázdniny.

21.08.2012, 10:29 |
Diner Po statnicich (VUT, telco) neceleho pul roku. Mezitim OSVC (jako behem studii).

21.08.2012, 10:34 |
nome no dělal jsem už na škole takže po ukončení sem jenom změnil status z brigádníka na regulérního otroka :-)

21.08.2012, 10:35 |
Jozzo Okamžitě po škole. Už v prváku jsme podepsali smlouvy na to že budeme někteří pracovat pro Siemens takže žádný strach o práci.
Vydržel jsem tam měsíc. Přestoupil do rozestavěné fabriky kde se ještě stavělo všechno a jsem tu do teď.
Ještě sem nedostudoval VŠ a už pracuju, ale hledal sem docela dlouho :)
party_boy: obecně červen až srpen jsou nejhorší měsíce na hledání práce. Výběrová řízení jsou, ale uzavírají se až v září, po dovolených.
První práci po matuře (rok 2004) jsem našel během třech dnů a v době vrcholu krize jsem po návratu z ciziny hledal lehce přes měsíc, ale byl jsem okolnostmi nucen vzít práci která mi moc neseděla.
Já bral před 4 rokama sem byl 14 dní bez práce, je fakt že sem vzal první místo co bylo a vydržel jsem tam rok

21.08.2012, 11:33 |
clown 12/6/92 ukoceni skoly, 13/6 hned prace ... :) nenecham se vydrzovat od rodicu .. ani tenkrat nebylo za co :)
Ty jo díky pánové za tolik komentů. Koukám, že většina z vás teda makala hned. No uvidíme co se časem vyvrbí, já doufám, že to nějak dopadne. Nemám v plánu se od rodičů stěhovat, jen mi to neni příjemný, když mě takhle živěj.

21.08.2012, 13:10 |
Cenda většina ale taky začala dělat v jinej době, dnes je to fakt na prd.
Tak ono se nedá říct, že by třeba v tý Praze nabídky na práci nebyly. Jsou, ale bohužel ne každá nabídka je pro mě lákavá a ne všude jsou zvědaví na nějakýho nýmanda bez praxe, takže nic moc no.
Není to dneska "na prd". Při běžné nezaměstnanosti sežene práci 19 lidí z dvaceti, dneska v době celosvětové krize je to 18. To je minimální rozdíl (z pohledu lidí, ne z pohledu státní kasy, tam je to samozřejmě horší). Jen prostě se to mění, jedno desetiletí jsou atraktivní obory X, jiné desetiletí Y. Technické obory na VŠ, většina učňovských oborů, kvalitní lékaři atd., ti seženou práci kdykoliv. Jen to chce prostě trochu podle trhu plánovat školu. Znám pár ne úplně bystrých lidí, kteří slavně vystudovali nějakou starověkou Čínu a teď se hrozně diví, že skončili v Mekáči nebo Kauflandu :-)
Státnice koncem června, týden na to přijímačky na doktorské studium...rozhodnutí o přijetí a začínám v říjnu. K tomu si něco hledám na částečný PP, ale nic mě netlačí, tak nechvátám a dodělávám dlouho odkládané resty na nemovitostech :)

21.08.2012, 18:53 |
MaxxT | Upraveno: 2012-08-21 18:54:17
nikdy jsem bez prace nebyl. a prace je vic nez se zvlada. :-) (tim jsem chtel rict, ze po skole (pri skole) jsem uz davno pracoval, tzn. ze kdyz skoncila skola, tak byla uleva :-) ).

21.08.2012, 22:01 |
rcman Já už jsem dělal brigádu při škole cca od druháku. Takže pak jsem si nechal měsíc prázdnin a hned jsem nastoupil normálně na plnej úvazek do zaměstnání...
A abych řekl pravdu, nikdy jsem neviděl ňákej problém vtom abych si našel práci. Je pravda že jde o podmínky a s odstupem času už na to člověk kouká i jinak. Ale práce je pořád dost a kdo chce dělat, tak dělá!
Beru že jsem v Praze a je tady více možností najít si práci. A že někde mezi vesnicema to už tak snadný neni... Ale práce je a bude!
rcman: Tak on neni zas tak velkej problem se prestehovat z Horni Dolni do Prahy :)

21.08.2012, 22:20 |
kuja Po stredni sem sel na VS a kdyz se mi to nepodarilo uspesne dokoncit, tak sem sel hned pracovat. V prubehu 7 lety praxe sem se dokazal v oboru (správa *nix OS) relativne dost vysvihnout, ze si v podstate muzu podminky diktovat a vybirat si mista, ktery chci :) A mist je opravdu hodne. Jenom to nechce vybirat mista, ktery muze delat kazda lopata, ale zamyslet se nad tim, jestli clovek nema nekde rezervy a vyuzit je.

21.08.2012, 22:22 |
hanx "No uvidíme co se časem vyvrbí, já doufám, že to nějak dopadne" to neni úplně dobrej přístup ;)

21.08.2012, 22:31 |
hanx Hledat dvakrát denně na netu jak na inzerci práce tak na stránkách firem v okolí, volat i tam kde zrovna nehledaj ale v minulosti hledali, chodit po firmách který máš v povědomí co se tam děje, ptát se všude kde to jde. Možností je spoustu.
A jestli jsi přímo z Prahy a jsi bez práce, tak to potom nechápu jak je možný, že komplet všichni moji kamarádi co maj jen střední, kteří nenašli něco tady, vždycky našli něco v Praze, kterou maj 60 km a denně dojížděj. Nekecám.
Navíc jsi psal, že si nedokážeš představit, že bys seděl u PC a radši bys dělal ve skladu. To najdeš relativně slušně placenou práci v prvním obchoďáku, kde si vyděláš na start vždycky.
No krom toho chození po firmách dělám přesně to co popisuješ a zatim se nezadařilo.

21.08.2012, 22:51 |
hanx Tak buď máš vyloženě smůlu, moc vysoký požadavky, nebo něco děláš špatně. Nech si třeba od několika lidí překontrolovat životopisy a průvodní dopisy který rozesíláš, problémů může bejt spousta.
Tak to vypadá, že půjdu vykládat kamiony po nocích. Hmmm... na to by mi stačila základka :-D
Mě přišlo, že první práce se hledala dost blbě, bo dokud nebyla praxe tak ke mě přistupovali tak, že kolikrát neodpověděli ani zamítavě. Po první práci to bylo mnohem lepší.
Nakonec sem to vyřešil tak, že sem vzal do ruky životopisy a šel do firem kde sem chtěl být osobně i když nikoho nehledali. A vyšlo mi to tak dvakrát.
hele buď rád aspoň za to vykládání náklaďáků, první job je první job... jeden z mých známých si představuje že až dodělá vysokou tak sežene lukrativní job a pokud mu nabídnou 40 000,- tak ani nevstane z postele.. (tatíček je právník a vychovává ho v takovým nějakým přesvědčení)
jinak já sem po střední práci hledal 2 dny. nebylo to bůh ví co, ale bylo mi to v ten moment jedno.
Tak jsou obory, kde je nástupní plat solidní... u nás v IT oboru v Plzni je nástupák pro čerstvého absolventa bez jakékoliv praxe nějakých 25-28 tisíc a předpokládám, že v Praze to bude výš. Stejně tak právníci na tom nebudou špatně.

28.08.2012, 09:26 |
Pekis | Upraveno: 2012-08-28 09:26:56
Já sem udělal maturu, pak se šel zaregistrovat na ÚP, kde paní zavolala nějaké kolegyni, jejíž otec měl firmu a zrovna tam někoho hledal. Takže asi za dva dny sem byl zaměstnán. Jenže pak to bylo horší. Být na pracáku i 3/4 roku a nemít jedinou nabídku bylo normální.
Posléze po nějakých pár letech když sem skončil v Brně a odešel za přítelkyní do Prahy, tak to bylo...v úterý konec v Brně, ve středu sem se stěhoval, ve čtvrtek takový náhodný pohovor a v pondělí nástup. A tady jsem dodnes (5 let).
Já myslím, že pracák je nesmysl - protože je tam tak veliké množství "odpadu" (cikáni, nemakačenka apod.), že normální firma tam zaměstnance hledat nikdy nebude. Možná tak stavební tam zkusí najít kopáče, toť vše. Znám několik firem, které nabídly pracovní místa pro pracák a podruhé už stejnou chybu neudělaly :-) Stejně tak z mého okolí, když někdo hledal práci, tak prostě rozeslal životopisy a do měsíce se někde uchytil.
mně jí komunisti po maturitě nařídili, jinak bych šel sedět
a od té doby procházím denně vrátnicí, sakra už 32let, strašný...
Nedokážu si představit něco dělat 30 let, leda tak rentiéra :-) Jsem ve stejný práci 10 let a jestli do půl roka nedám výpověď, tak se asi zblázním :-)

09.10.2012, 21:48 |
party_boy | Upraveno: 2012-10-09 21:50:34
Hele nevíte někdo o nějakym volnym fleku? Já fakt už nevim :-D Praha
jestli v Praze není práce, tak se my na moravě můžem jít klouzat...
jinak k zadání vlákna: vždy během pár dnů
Njn, když voni chtěj všude praxi :-/

09.10.2012, 22:05 |
pbjun Tak se to pise temer vzdy, vyjimecne najdes neco vhodneho pro absolventy, problem je ve vysokych narocich, proste vem neco co se oboru blizi a pracuj tam i za nizkeho platu, ZMENA zamestnani je jednodussi nez HLEDANI zamestnani....

09.10.2012, 22:10 |
Pekys všude určitě ne. Možná to ze začátku bude chtít snížit nároky na mzdu, a vzít co se objeví. Během toho můžeš hledat dál.
V obchodních centrech pořád vidim nějaký cedule, jak někoho přijmou. Většinou krámy s hadrama, klidně i "skate shopy", občerstvení,...

09.10.2012, 22:12 |
Pekys pbjun byl rychlejší.
Práce je, otázkou je jestli se chce za pracovat za ten plat.
No jako přiznám se, že jsem mohl jít za 11 hrubýho na pokladnu do špáru. Jinak nic.
Praxe se vyžaduje obvykle u "průměrných" (myšleno tak nějak "normálních") zaměstnání. Pokud je člověk fakt dobrý, tak ho vezmou i bez praxe (viz třeba IT) a pokud je to naopak práce nekvalifikovaná (viz prodavač), tak ho vezmou taky bez praxe.
Na druhou stranu je fakt, že v Lidlu praxi nezískáš a v CV se tím asi taky chlubit nebudeš... ale já netuším, jaká je tvoje kvalifikace a jaké máš do života cíle.

10.10.2012, 00:21 |
Brnďa popravdě když nebudu počítat výpomoci načerno nebo zkušební doby ve fabrikách tak 2 roky :( ted uz rok a neco jezdím truckem u icomu, ale planuju skoncit

10.10.2012, 06:07 |
Lufas ctrnact di po mature jsem nastoupil a od ty doby jsem menil uz trikrat...vzdycky jsem skoncil a druhej den nastoupil jinam:-) jestli nekdo praci chce tak si ji proste najde ani jednou jsem nebyl se ptat na praci na pracaku...
Já už na pracák jakožto OSVČ vlastně ani nemůžu :-) Nemám nárok ani na korunu žádné podpory... ale co, aspoň jsem hrdý na to, že jsem od státu nikdy nevzal ani korunu dávky. A snad to tak zůstane, uživit bych se měl sám vždycky.

10.10.2012, 10:17 |
CRK Jako OSVČ na pracák samozřejmě můžeš
CRK - jako OSVČ mám i nárok na podporu? To jsem ani nevěděl. Ono je to stejně jedno, protože výpověď v práci dávám dobrovolně, takže stejně bych nedostal nic :-)
dostat dneska práci bez praxe je téměř nereálný skoro i na prodavačku.... neb v řadě čeká dalších 20 co maj praxi jako prodavačka takže koho vezmou radši ? studenta/ku bez praxe nebo ženskou s x letou praxí za kasou ? ....
tenhle stát je zkurvenej od A do Z...... bejt nějaký daňový zvýhodnění při přijetí člověka bez praxe tak je to výhodný pro obě strany.....
Nismo.Power - je otázka, proč by to měl stát zvýhodňovat. Státu je v důsledku úplně jedno, jestli firma veme čtyřicátníka s praxí nebo dvacátníka po škole. Spíš dokonce naopak, stát je radši, když se uchytí ten starší, protože ten mladší si tu práci dříve nebo později najde vždycky.
Bylo by to stejně absurdní, jako když stát teď nutí zaměstnávat postižené. 4% firmy musí být postižení. V našem případě je to tak 7-8 lidí. A teď mi řekni, kolik bude v Plzni postižených lidí, kteří budou špičkoví programátoři, konzultanti nebo obchodníci jezdící stovky kilometrů každý den. Pochopitelně ani jeden. Takže platíme pokuty, resp. odebíráme od postižených výrobky, abysme se pokutě vyhnuli. Dobrá myšlenka, ale na houby realizace.
Mr.Scully > Kvalifikace? No mam odmaturováno z Čj, Aj, produkce, managementu obchodu a služeb. To je všechno, jenom matura nic víc. Více méně zkoušim skoro každou pozici, kde neni napsáno praxe podmínkou a mam na to třeba tak trochu nějaký znalosti. Bohužel v mnoha nabídkách je uvedeno praxe výhodou a už tam se dá tušit, že mi pšenka nepokvete, ale i tak to zkusim.
Scully : definuj "dříve nebo POZDĚJI" ?? hlavně definuj teda to později to je tam důležitější.... myslíš rok dva pět let ???
sem mladej výjdu školu chci začít vydělávat a nějak se rozrůstat znalostma a zkušenostma jenže nikdo mě nezaměstná protože nemám praxi a budu hledat 2-3 roky než nastoupim někam co jsem vlastně nikdy ani dělat nechtěl za plat kterej už prostě akceptuju jako minimální ale beru jako "aspon něco" .... ?? to mě fakt nepříjde rozumný....
dříve nebo později myšleno do roka si myslim že má šanci spíše ten s praxí zcela logicky.....
postižený proč ne.... vaše firma nemá účetní nebo něco takovýho ?? u nás tyhle osoby dělaj na podatelně, na účtárně a jsou naprosto vpohodě proč by to musel hned bejt programátor ?
jasně že státu je to jedno ale to je právě ten průser že to tady nikoho nezajímá..... ve svym okolí mám momentálně dost lidí který prostě nemůžou najít nic klidně 2roky.... životopisů tisíce sem tam , pohovorů stovky protože jen tak 1/100 firem ti vůbec odpoví na email se zájmem o práci..... jedinej kdo dneska odpoví stoprocentně jsou firmy který dělal telemarketing jenž už tuhle pozici schovávaj i pod kuchaře neb vědi že dobrovolně by jim tam nikdo nešel protože to je práce na hovno a na měsíc .....
dneska jsem někde na seznamu zase čet že stát bude dávat pokuty firmám který budou mít ve vedení málo žen..... to už taky fakt nechápu, když je ženská vůdčí typ tak se tam prostě dostane sama, ale co si budem povídat tak většina se jich tam prostě nějak "narodí" nebo vyšuká..... teď k těmhle slepicim jezdícím velkejma autama přibydou ještě další uměle dosazený řekněme neschopný ženský který ani nebudou umět golf..... takže feministky at dou do prdele víc než o to kolik žen je ve vedení bych se fakt zabejval pracákama a zaměstnánim pro lidi bez praxe protože ty prostě v posledních letech nemůžou sehnat nikde nic a proto tohle vlákno vzniklo že už je někdo tak zoufalej tak se ptá jestli to je normální....
teď z reality : na pracáku čeká matka s dítětem která si jde pro dávky aby vyžila s penězma, příjde vícečlená rodina cikánů se všema dětma ovešená řetězama bez klepání vleze do místnosti a odchází počítajích paklík dvoutisícovek a tisícovek.... po nich tam jde matka s dítetem a paní jí řekne že pro ní prostě peníze nemá že oni by jí zabily..... cikánum to prošlo ....
toť realita od pani co dělá na pracáku....
takže vystřílet cikány to zaprvý, vymlátit korupci nahoře , zajistit to aby i dnešní generace měla důchody a motivaci na ně šetřit, podporovat práci pro lidi bez praxe resp. to by po předešlejch bodech možná ani nebylo třeba protože by jsme se měly jak prasata v žitě a né jak češi v čr....
AMEN a mrdat ježky

10.10.2012, 15:59 |
PK | Upraveno: 2012-10-10 16:02:45
Mě to trvalo skoro rok. Mám maturitu na Ekonomicko - počítačový škole, ale praxe nula. Psal/volal/jezdil jsem všude možně, ptal jsem se i ve fabrikách, že bych dělal u pásu. Přímo jsem měl i zjištěný přes člověka, kterej tam pracoval, že k lince zrovna nabírají, ale na personálním se vymluvili na to, že nemám technické vzdělání...Nakonec jsem sehnal práci přes tlačenku od známýho a jsem ve firmě, kde vydržím až do důchodu - Státní podnik :) Ptej se všemožně po známých, to pak máš větší šanci získat nějaký místo. I kdyby si měl začít na nejnižší pozici ve firmě, tak za chvilku se můžeš dostat o dost dál.
Nismo - každej asi zná jinej typ lidí... já znám ze svého okolí pouze dvě osoby (ženy), které vyšly školu a hledaly práci víceméně mimo svůj obor a nic moc neuměly... a tuším, že za měsíc už někde v kanclu datlovaly něco triviálního v Excelu za 25 hrubýho. Po škole se s tím vyžít dá ;-) Ty žiješ v Praze a máš kolem sebe spoustu nezaměstnaných? Já žiju v Plzni a žádného nezaměstnaného neznám. Jak může bejt někdo nezaměstnanej v Praze, kde je nezaměstnanost 3.6%, přičemž odhadem 2% z toho jsou (vždycky) lidi, kteří pracovat nechtějí? Vychází z toho to, že v Praze má 99% lidí práci a ocitnout se v tom jednom procentu, to už fakt chce umění... Samozřejmě nějaká severní Morava, kde psi štěkají na Měsíc, tam je to na pytel. Ale Praha... tam to snad ani nejde práci nemít.
Kvóty na ženy jsou kravina, v tom s tebou naprosto souhlasím... za chvíli budou kvóty na počet homosexuálů a hned poté kvóty na počet debilů.
Dávky cikáni vs. bílí neřeším, to jsou samé hoaxy. Dávky se přidělují podle poměrně přesných pravidel a že tyhle pravidla jsou nastaveny tak luxusně, že se vyplatí rodit haranty a nepracovat, to je samozřejmě špatně. Ale počet neoprávněně vyplacených dávek je naprosto minimální a zanedbatelný.
tak tak..... nemáš známý tak nic neznamenáš a nikdo o tebe nemá zájem.....
spíš smutný že já už sem přes známý dohazoval už taky a dokonce ani to už neni jistý, u ostatních to samý....
triviální datlování v excelu za 25hruhýho ? ? :D Pražská utopie ted bez praxe i s praxí..... průměrná mzda lidí s praxí v praze je nejakejch 21čistýho a to je ještě dost uměle navýšená procentem lidí který sou mimo veškerý tabulky :D
nevim kde si to vzal že v praze je to takhle dobrý ale pravda to fakt neni :D stejně tak jako většina pražskejch firem o 40ti zaměstancích může mít průměrnou mzdu 50tis přičemž 35lidí ale bere 20 o tom to dneska je :)
nevim, třeba ta moje hledá práci ted přes 2 roky ;-) už byla na nesčetně pohovorech, zkušebních dnech a i přes to že s ní byly spokojený na zkušebnim dni že umí tak vzaly stejně někoho s praxí :) a rozhodně neni v jednom procentu a nnei to úmění.... těch procent v reálu bude krapet víc jen se o tom nechce mluvit protože se šeptá jaká je tu krize :)

10.10.2012, 16:39 |
CRK Nismo.Power: bych chtěl bejt tvoje stará :D
Nismo - tak vidíš, tvoje stará je jednoprocentní, važ si toho, je to znak výjimečnosti :-)
Nějaký průměrný mzdy mě nikdy nezajímaly. Nevidím důvod, proč by mě mělo zajímat, kolik vydělávají ostatní. Snažím se, abych já vydělal co nejvíc. Jestli má někdo za stejnou práci dvojnásobek nebo polovinu, je mi naprosto ukradený ;-)
mno, jestli se v Plzni skutečně platí ženským co nic moc neumí za datlování do excelu 25tis hrubýho, tak to je hodně slušný. řekl bych, že to je spíš obrovská výjimka. kam se hrabe Praha.

10.10.2012, 17:03 |
CRK Tak asi něco děláte špatně, já i moji kamarádi, přítelkyně a známí jsme si našli práci téměř hned a když v jednu chvíli byla krize i v Praze, tak šel kámoš dělat za 32 a za 2 měsíce přešel a teď dělá za 40 (Na ŽL, ale i tak je spokojenej)

10.10.2012, 19:17 |
Lufas presne tak ja kdyz prisla krize tak jsem dostal padaka jen kvuli tomu ze jsem mel plat cca jako dva kolegove pet let pred duchodem...padak krasnej dostal jsem ctyri platy udelal hezky dva mesice v lete volno a kdyz dochazely penize tak jsem zacal schanet a do ctrnacti dnu jsem nastupoval na novej flek... dle me to je proste jen o tom jak kdo vystupuje a jak zaujme no a samo ta praxe...

10.10.2012, 21:02 |
CRK Lufas: přesně tak, já vždycky našel práci hned a to sem ani o ní moc většinou nestál :)))

10.10.2012, 21:12 |
Brnďa | Upraveno: 2012-10-10 21:13:03
Před úřadem práce skandují nezaměstnaní: „My chceme práci, my chceme práci!“ Vyjde ven úředník a na jednoho ukáže prstem: „Pro tebe by něco bylo.“ Onen se ohradí: „Proč zrovna já, vždyť je tu spousta jiných.“

10.10.2012, 21:25 |
Lufas tak a to je nejhorsi a tech je vetsina videl jsem to na sestre...udelala maturu(obchodka) no a co ted prace hafo ale na vsem mela nejaky zapory...nakonec skoncila za barem v kasinu penize good ale za ty nervy s tema individuama a hlavne zadnou praxi nemuze nikdy napsat do zivotopisu o nejakou solidni praci...rikam na tom zacatku zalezi nejvic, prekousnout prvni pul roku a kdyz je nekdo dobrej tak se proste dostane nahoru

10.10.2012, 22:32 |
CRK Mr.Scully: pozastavíš ŽL a jdeš pro zlaťáky :)
Dneska jsem si na pracáku docela hustě popovídal s jednim hnědočechcem :-D Lepšího cikána jsem zatim nepotkal :-D

19.11.2012, 17:33 |
nome jo tak těch se drž....,
to je to nejlepší co dělat pokud si chceš najít práci :-)))

19.11.2012, 20:19 |
Tendr tak jak přijít k práci mmu asi neporadí, ale k penězům třeba jo :)

19.11.2012, 21:30 |
CRK tady je zas vidět, že někoho málo řezali...
To jako mě? Neřek bych, že jsem si mohl v mládí dělat co se mi zrovna zlíbilo.