Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vymáhání nepodloženého dluhu

o Navštíveno 1817x o
o 18.08.2012, 15:33 | Kupinka
Zdravím... Potřeboval bych radu pro rodinu -
Pracovala jsem nějakou dobu pro finanční společnost xxx, po drobné neshodě jsem s nima přestala spolupracovat, ale mzelo mě to. Znala jsem se další jejich spolupracovnicí s hodně jsme se zkamarádily. Po mém ukončení spolupráce mi ovšem zůstali klienti, kteří stále se mnou byli v kontaktu, takže s touto kolegyní jsem se dohodla na další spolupráci s tím, že budu pracovat jakoby pro ni a ona mi vyplatí peníze. Skoro to fungovalo, jen s tím kamarádstvím to úplně neklapalo dohromady, protože mě vyplácela po různých menších částech a já to v rámci dobrých vztahů tolerovala. Až přišel velký krach na podzim, kdy se na mne navalilo velké množství klientů a já vydělala pro ni v čistém cca 40 tisíc, ale dalších 32 tisíc mi měla vyplatit a ještě nějaký drobný další dluh z přechozí činnosti. Bohužel mi sdělila, že tím zaplatila své dluhy a na mne již nezbylo. Zkoušela jsem se neustále domluvit alespoň na splátkovém kalendáři, nabídla jsem ji stálou práci v kanceláři (odmítla), ale bohužel. Postupně si mne i v mobilu dala jako "volaný hovor odmátá" a nyní jsem zjistila, že se dokonce přestěhovala, neboť kudy chodí, tudy dluží. Vím, že jsem asi naletěla, ale zkouším, zda někdo nemá nějaký návrh, jak toto řešit. Za každou radu budu vděčná.

Děkuji předem, odpovídat bude pisatel této žádosti.

o 18.08.2012, 15:36 | madmaik
tady neni co resit,muze ji maximalne vyskrabat oci.
o 18.08.2012, 15:46 | Kupinka
to mě také napadlo, ale to není to správné východisko...
o 18.08.2012, 16:15 | HIGHTOWER
počítám, že to bylo jen per huba, žádný sepsaný papír ohledně odměňování apod.? Takže jsi hezky vydělala peníze pro ní a nic s tím nenaděláš...
o 19.08.2012, 10:41 | hanx
Sry za menší OT, ale proč takovýhle topicy vidím tady a vlastně po celym internetu tak často a už tak dlouho? Kdy už se lidi konečně poučí? Je to stejný jako se vším, dokud lidi budou takhle slepě důvěřovat, tak se to bude pořád dokola opakovat. Já osobně bych si nepůjčil ani od nejlepšího kamaráda (natož od rodiny) jen tak na dobrý slovo, i kdyby to navrhoval on sám. Bylo by mi to už z principu blbý. Stejně tak bych rád dobrým kamarádům pomohl, ale vždycky jen přes nějakou zástavu nebo oficiální, srozumitelný a hlavně právoplatný papír. Mě osobně to přijde jako normální věc.
o 19.08.2012, 10:43 | Mr.Scully
Neuděláš vůbec nic. Já bych NIKDY nikomu nepůjčil ani netoleroval žádný dluh. Udělal jsem to JEDNOU a dopadlo to vcelku špatně (nakonec jsem většinu vymohl, ale byly to dva roky stresu, nadávek a výhrůžek). Jestli nemáš směnku nebo nějakej papír, tak se s penězma rozluč a gratuluj si, žes nepřišla zas o tak moc. Je to draze zaplacená zkušenost ;-)
o 19.08.2012, 11:36 | Honza2.016v
i když sem pujčoval poměrně dobrýmu kámošoj když byl v průseru tak to bylo na papíře kolik a kdy mi má splácet...
o 19.08.2012, 11:46 | .mycTD
hlavne klasicka pujcka se obcas jeste da jakz takz resit, ale bez si zalovat na zivnostnak, ze ti nekdo dluzi prachy za praci na cerno. to je pak jasne, ze dotycna posledni prachy radeji vrati providentu.
o 19.08.2012, 20:28 | Mr.Scully
Honza2.016v - a poslal bys na dobrého kámoše exekutora? Papír je pochopitelně nutností, bez směnky ani ránu, ale stejně si člověk není jistý, když má pak udělat ten soudní krok. Já prostě už radši nepůjčuju, nikdy a nikomu. Jsou z toho jen problémy. Kdo je spolehlivý, tomu půjčí banka. Komu nepůjčí banka, tak je téměř jistota, že to nesplatí, takže je kravina mu půjčovat.
o 20.08.2012, 19:45 | hanx
Mr.Scully: Banka nepůjčí občas ani lidem s normálními příjmy. Někdo může bejt kvůli dluhu 150 Kč vláčenej bankama ve sračkách klidně i pár let a takovej člověk pak už ze zoufalství šáhne i po nějakym providentu, kterej ho potom dostane do ještě větších sraček, když se na něj vyserou i nejlepší kamarádi. Případ ze života, moje matka. Naštěstí toho providenta jsem jí vymluvil, dva roky si nekoupila nic na sebe, ale z dluhu se pomalu ale jistě dostává. Proč? Protože ačkoliv měla spoustu kamarádů, jiných dětí, movitějších než mě (byl jsem v tu dobu student a bydlel jsem s ní) nikdo jí nechtěl půjčit posranou desítku na zaplacení toho dluhu kterou by splácela třeba po pětistovce měsíčně.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3051 sekund.