Navštíveno 1788x

16.08.2012, 08:54 |
Sau Máte někdo přehled, jak si na tom stojí jednotlivý výrobci kuchyňských spotřebičů ? Nad kým přemýšlat, nebo naopak komu sa oblůkem vyhnůt ?
Když sa dívám na obchody tak vidím různé - Bosch, Electrolux, ETA, Moulinex, Philips, Severin, Unold, Catler, Kenwood, Russelll Hobbs, Brandt, Kitchenaid, Zelmer.....
Je o nečem vyloženě známo, že dělajů nadstandartně kvalitné věci, nebo naopak, od koho nekupovat ? Momentálně potřebujem kuchyňský robot a totálně v tom plavu :)
Když sem kupoval ledničku, tak mně - pokud sem chtěl kvalitu - všude doporučovali Liebherr. A za ty roky co ju máme su spokojený. Ale ten kuchyňské roboty (asi) nedělá.
bosch MUM - dokoupis co potrebujes...

16.08.2012, 09:41 |
Conan Jako tmx.806...
jako tmx.806 - máme MUM4655 už nějakej ten pátek, spokojenost veliká.
Tuším to taky vyhrálo nějaký ten dTest, nebo co to...

16.08.2012, 16:10 |
macomb | Upraveno: 2012-08-16 16:12:02
Taky jsme si naježili Bosch MUM4655. Praktické zkušenosti ti neřeknu, protože jsme ho použili od vánoc asi 5x, ale naprosto v pohodě a má vše co běžně potřebuješ ;)
Jinak když jsem vybíral, tak jsem prolézal různá fóra a všude doporučovali i v rámci dlouhodobého používání (protože se v této podobě vyrábí už hooodně dlouho a i díky tomu je spousta kompatibilního příslušenství a náhradních dílů ;))
já mám vše od Whirlpool a max spokojenost
macomb:
Moja je na mateřské, takže vaří, a poměrně ho využije - na nastrouhání, namletí, hnětení těsta - pak se to akorát rozebere, nahází do myčky, a je uklizeno :)

16.08.2012, 22:40 |
Sau Díky za rady. Zatím to teda asi vypadá na tady tento
[ Link ] Skoro 300 hodnocní a drtivá většina maximálně spokojených, snad nešlápnem vedle.

17.08.2012, 09:15 |
macomb | Upraveno: 2012-08-17 09:18:30
PlusOne: To je moje taky :)
Ale není moc na pečení buchet a podobného(zaplať pánbůh, jinak bych už se asi dveřma neprosoukal), i když vaří neustále, tak je málokdy potřeba ho vytahovat, takže těsto jsme v tom hnětli jednou nebo dvakrát, zbytek strouhání a nějaké mléčné koktejly v mixéru. Ale většinou pokud toho není moc, tak se strouhá růčo :)
Myčku máme taky, tam problém není :)
Jinak jsem si dokoupil kotouč na bramboráky, tak už se na to asi dva měsíce chystám, že ho prubnu :-D

17.08.2012, 11:12 |
PlusOne | Upraveno: 2012-08-17 11:15:05
macomb:
No vida! :D Ale ono to přijde, jakmile se rodina rozroste, tak na nějaké ruční strouhání kašlat - od toho máme tu mechanizáááci, ne? :)
Bramorákovej kotouč je supr, dokoupili jsme ho taky, a krom mojí robotka samo využívám i já, hlavně mixér na domácí majonézy, koktejly a třeba i marinády na maso, když se chystáme grilovat :) Jakožto né zrovna technickej typ oceňuju, že je to systém "Plug and Play" - prostě nasadíš zvolenej "nástroj", zvolíš stupeň, a je to.
Sau:
Určitě budete spokojení ;) Naše očekávání splnil naprosto bezchybně.

17.08.2012, 11:48 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-08-17 11:49:53
Já mohu dát svoji asi 8 letou zkušenost s Thermomixem od Vorwerku.
Zatím v provozu skoro denodenně a bez problému, n epotřeboval jsem jediný ND ani blbé těsnění.
Umí to: vážit do 2kg, mixovat, hnětat, vařit, šlehat - ideáln í na přípravu těsta, pomazánek, zavařenin (ty v tom rovonou uvaříš - před měsícem jsem dělal ajhodový jam - nasypeš umytý jahohdy-zváží to, nayspeš cukr-zváží to, zapneš režim waroma - rozmixuje, uvaří naleješ do flašek - za 20 minut máš 2kg jahod ve flaškách).
Umíto dále vařit v páře - paráda na dietní jídla, strouhat, drtit, sekat.
PC byla 32 tisíc, dnes už bude asi možná nižší, ale jak jsem to nechtěl, dnes nelituji rozhodnutí to kupit. A nejvíce je spokojená žena, protože nemusí patlat těsta rukama:-) A borůvkový knedlíky - mňam!
Jinak jsem zastáncem kombinování značek - např. jsem si nechal poradit myčku - 11 let ťuk ťuk ťuk bez jediného prblému (AEG Oko Favort), horkvzdušnou troubu Siemens Master - to samý. 11 let ani ň.

17.08.2012, 12:18 |
Sau Je super že si spokojený, ale ta cena je z uplně inčí galaxie, to fakt ne :) Limit je nejakých ca 5 tis Kč, prostě nejaká rozumná cena, nepotřebuju nutně to najlepší co na trhu existuje.

17.08.2012, 13:04 |
Sau Nepsal sem, bo ma ani nenapadlo že neco tak drahého vůbec existuje :) Všude možně sem viděl ceny právě kolem těch 5 tis.

17.08.2012, 13:30 |
Tendr Taky dráždíme Thermomix už x let a np..
Thermomix umí hodně - taky doporučuju. Domácí vaječnej koňak, výborné polévky.. Řekl bych, že to je z poslední doby jedinej hodně drahej výrobek, který do kuchyně za to opravdu stojí, umí, je kvalitní a zaslouží si tu cenu na sobě
PlusOne:
Tak u nás už se rodina asi moc nerozroste, dva výrostci zatím stači :) Ale kdo ví... :)
Třeba začneme časem, až přestaneme o víkendech na návštěvy chodit, ale naopak je domů zvát :D
Ten Thermomix vypadá zajímavě, ale to už by musel být jinak v zápřahu, abych za něj "vyhodil" tolik peněz, ale věřím, že své opodstatnění má ;)
Jinak když jsme dělali kuchyň, tak vše šlo nové AEG (trouba, myčka, pračka a na podzim přibude ještě sušička)akorát lednice od mateřské firmy Electrolux, kde se mi zdálo že je oproti AEG pouze příplatek za značku :)) a spokojenost. Máme to teda zatím akorát 2 roky, ale bez jediného problému. Vše krásně tichoučké.