Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jaký satelitní komplet?

o Navštíveno 2206x o
o 16.08.2012, 08:48 | kucik
Budu kupovat satelitní komplet, ale je to poprvé, nic moc o tom nevím a ani mě to nezajímá. Nechci se spolehnout na rady prodejce v obchodě a tak se obracím na vás, jaký koupit? Požadavek je HD rozlišení, žádné programy dokupovat nepotřebuju, stačí základní balíček, nahrávání na disk taky není potřeba. Poradí někdo konkrétní set za slušnou cenu? Díky

o 16.08.2012, 09:53 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-16 09:54:14
Tak základ je vybrat provozovatele...

Skylink (potažmo CS link, ale ten nebrat, patří to jednomu majiteli)
freesat (bejvalé UPC Direct)
Digi TV

Tak jak jsem vypsal bych to seřadil i kvalitativně od shora dolů.

Žádná služba není zdarma i základ se platí, Skylink 348,- ročně, freesat 500,- ročně. Když chceš lepší programy jako Nova sport apod. tak už je to placené klasicky měsíční sazbou.
o 16.08.2012, 10:36 | clown
jen doplnim, ze v zakladu HD budes mit CT1 .. a nic vic :) za HD se proste doplaci. Nevim jak Tuner, ale ja bych se setu vyhnul, protoze plechac antena za 600kc je tak na rok / dva, pak bude rezava .. (mam jednu od brezna a vidim to na ni) .. druha byla drazsi a je to na ni taky znat :)

budes chtit nahravat ze satu stale, nebo jen obcasne ? budes chtit to mit v siti ? chytat jen jeden satelit, nebo jeste casem pridavat dalsi prijimac ?? :)

jen tak co mi tak ted probehlo hlavou :)))

o 16.08.2012, 10:44 | Tuner#2
clown: V základu je na Skylinku 5 stanic HD ;))

CT HD
CT4 HD
Nova HD
Prima HD
Markýza HD

Jinak souhlas, sety nebrat, je to šizené všude, ale železo jsem chtěl radit až po tom co se rozhodne co vlastně bude kupovat...
o 16.08.2012, 10:45 | clown
Tuner .. uz jo :) nevim ... kartu mam polozenou v supliku :)) CCCAM vede :)
o 16.08.2012, 10:45 | kucik | Upraveno: 2012-08-16 10:48:43
Chci prostě koupit set parabola + přijímač + karta. Zřejmě teda od skylink. Základním balíčkem jsem mylslel, co právě nabízí třeba skylink v základu (české, slovenské, německé programy). Potřebuji poradit jakou značku setu koupit, aby třeba pořád nevypadával signál apod. Nahrávat ze sateliru nepotřebuju, a další tv se v budoucnu asi připojovat bude.
o 16.08.2012, 10:50 | Tuner#2
Takže pokud Skylink, tak:

80cm parabolu media line v hliníku!
LNB Inverto monoblok single
kartu Skylink standart HD (IR)
přijímač Technisat Technistar SIR

o 16.08.2012, 10:58 | clown
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

+ samo kabel, Fka atp ..

by se mi libilo, kdybych chtel jen jeden satelit a jeden prijimac .. (zmenou LNB lze prijima vice) .. a antenu, ktera nejaky rok vydrzi

muzes zkusit konfigurovat .., nezname tve cenove rozpeti :) nekdo se potrebuje vejit do 5t, nekdo do 10t

[ Link ]

sam ma doma obyc Fergusona Arivu 202E .. za ty penize dobry .., ale uplne super to neni, pokud nejsi hracicka .. ale za ty lowe :)

o 16.08.2012, 10:59 | clown
tuner .. woe, jsem mu to hledal .. si me predbehl :)))
o 16.08.2012, 11:06 | kucik | Upraveno: 2012-08-16 11:09:09
Chlapi díky, o ty odkazy jsem chtěl požádat a clown byl rychlejší :-). Zkusím v tom pohledat. Hračička v tomhle oboru opravdu nejsem, jde mi o to, aby prostě šla televize a když v ní nic není, tak aby se zabil aspoň čas přepínáním:-) A cenová relace, tak 4-5k. Snad se vejdu
o 16.08.2012, 11:59 | kucik
Chlapi když bych hledal přijímač třeba toho fergusona, tak to musí být vhodný pro karty s označením IRDETO, že? A zrovna ten Ariva 202E na to vhodný není.
o 16.08.2012, 12:59 | clown
Ferguson Ariva 202 ma uni ctecku .., takze Irdeto v nem CHODI bez problemu :)
o 16.08.2012, 13:01 | clown
IRDETO je vlastne jen certifikace pristroju, ktere by meli jakoze behat vzdy a super a bez problemu. Proto jsou o treba o litr drazsi nez normos s UNI cteckama :) To ze to ma ale na sobe IRDETO logo jeste neznamena, ze to tak doopravdy je :)
o 16.08.2012, 15:15 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-16 15:16:00
clown: Nemusím klikat, stačí že to mám v hlavě ;)

kucik: Za 4-5k to bude spíš levný set se železnou anténou a čínským/polským boxem.

Licence Idreto není jen nálepka, ta čtečka je jiná než UNI čtečka. V UNI čtečce třeba v Dreamboxu ještě nikdo IR kartu nerozchodil a když slyším Ferguson, tak mě nastakuje kopřivka, neb to má tak 90% lidí co sem lezou nadávat, že jim to zas po 14 dnech nejde a nedají si vysvětlit, že ty UNI čtečky prostě blbě propouští instrukce na kartu. Dám to před jejich očima do Technisatu a karta se do pár vteřin rozběhne. V UNI to máš puštěný přes noc a prd... Já už ani jiný přístroje než s licencí Technisat, Humax, Topfield nedělám... Vyjímka je levný sat pro chataře a důchodce na pár stanic, to tady máme Amiko a nebo Optiboxy, ale domů bych to nechtěl.
o 16.08.2012, 22:13 | P.E.T.R
Muj názor je takovej, že Ferguson je největší šrot ze všech satelitů. Jak slyšim o Arivě, tak je konečná, jestli chceš něco funkčního, tak se těmhle krámům vyhni. Papírově to umí kdeco, ale v reálu to neumí ani jednu věc pořádně o načítání karty ani nemluvim.

Já teď dávam Kaon 276IR nebo Topfield 2060 a ty běhají v pohodě. Humax umí udělat dobrý "železo", ale softwarově je to katastrofa. Novej firmware do 5100 už je hotovej a odzkoušenej snad rok a ještě ho nebyli schopný vydat oficiálně. To samý bylo s HDCI5000 a nakonec vytvořil opravnej firmware nějakej polák, protože Humax na to sere.
o 16.08.2012, 22:25 | Pepíno_Honda
a nějakej, který umí sdílení po netu ? nám vcelku dobře choděj Arivy 102E, ale pro sebe bych chtěl něco lepšího..
o 17.08.2012, 07:34 | Squere
Mě se osvěčila kombinace Triax TDA 78 (80cm parabola hliník), single monoblok Inverto, Skylink standard, přijímač Zircon SHD 007, cena i s poštou 5500 Kč. Pro mě osvědčená kombinace, která zatím nezklama, takže nemám důvod jí měnit :-)
o 18.08.2012, 00:08 | clown | Upraveno: 2012-08-18 00:09:28
tak ja mam s Arivou 202 klid, byla vadna varka prelom 2011-2012, ale to tahlo s sebou i Amiko a pribuzne. Jak rika prodejce .. 5% reklamaci .. , ale taky jich proda 20 denne .., ja mel stesti a kupoval jsem ji jinudy, nez pres pult. naopak tchan mel problemy s Irdeto Mascomem a neprisly mu data na kartu ani po hodine na CT, takze jsem to mlasknul do Ferdy a ani ne do minuty jsem byl na signalu a dekodovanej.

upozornuju, ze jsem mozna mel z prdele kliku, ze se mi to nesere .., ted behem prazdnin to bezi 14h denne v kuse, data taha z internetu .. a bez zaseku, vypadku a podobne

sam uvidim do budoucna .., mozna tohle pujde do loznice a ja si koupim neco dospelyho. Ale potrebuji CCCAM, coz v cenach 3000Kc je stejnej srot jako Ferda, tedy uvnitr na ALI3606 :) ..., jo doby Nokii Scanmasteru jsou daaaaavno pryc.

jedine, co nevim proc jsem si koupil monoblok, kdyz na 19.2 stejne na nic nekoukam :) o formuli renault nestojim, takze na disequ to mam off

jak jsem psal, chtit klid, tak si vemu Topfielda, Technisata a podobne .. low cost pro lidi, co jsou na tom zavisly moc neni .., me kdyz lehne Ferda, prejdu na DVB/C co je telce a krome HD rozliseni o nic moc neprijdu..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3329 sekund.