Navštíveno 1646x

Tak sem se konecne dostal k tomu, abych propojil "HTPC" s domacim kinem Onkyo
Toted sem jel pres HDMI kabel. V PC je deska od ASUSu a vse na ni integrovano. Aby mi sel 5.1 zvuk, musel sem pouzit opticky kabel. Pri nastaveni semna zvukovce zapnul na optickym kabelu DTS a na Onkyu mi de obraz pres HDMI a zvuk pres optiku, zde sem nastavil vstup na Optical (DTS). Vse hraje super, problem je, ze vypadava zvuk. Pustim treba video z youtube
[ Link ] , tak nekdy to prehraje cele ok, jindy nahodne tak na 1s vypadava zvuk. Na co se zamerit, nebo co otestovat? Pustil sem film Wrath.of.the.Titans.2012.1080p.BluRay.DTS.CZ.x264 a pres windows media player home cinema bych rekl, ze to hraje pres DTS, ale vypadava zvuk (pokud video zastavim a pustim znova, tak vypadava zase nahodne )neni to v konkretnich mistech). Pokud video pustim pres klasicky WMP, tak vse bezi OK, ale rekl bych, ze to nehraje pres DTS - zvuk neni tak prokreslenej
Me to delalo to same a vyresila to zvukovka do PCIe.
měl jsem stejný problém s integrovanou zvukovkou, ale nedělalo mi to hned, většinou u filmu tak po dvaceti minutách dívání začal vypadávat zvuk...takže koupit ext. zvukovku a problém vyřešen :-)
Jinak ja si poridil Asus xonar DS, ktera umi v realnem case kodovat multikanalovy zvuk do DTS, protoze obcas v obyvaku i hraju a bez toho bych musel jeste tahat metalickou kabelaz aby mi sel prostorovy zvuk ve hrach. (PC mam ve vedlejsi mistnosti). Treba takovej BF3 ma luxusni zvuk s poradnym ozvucenim. Ne jak repracky u PC.
takze pak to mas propojeny pres cinch v digitalu (s/pdif) - musim omrknout, zdali mi pude obraz pres HDMI a zvuk pres cinch digital - ale asi jo
Jeste se optam, jelikoz v tom mam chaoz, vcera sem zapl DTS a pustil DVD s hvezdnejma valkama (posledni dil) a zvuk nesel, predpokladam proto, ze nebyl na DVD v DTS, cili kdyz koupim tuto zvukovku, tak zvukovka i jiny zvuk prekonverti do DTS a posle ho do kina? - de mi o to, abych porad nemusel prepinat formaty na PC a kinu
ted ted 1 film prehranej a pres DTS v pohode a dalsi poustim a zatim OK, tak nevim
zvuk mam jen optikou, defaultne to mam na pcm, kdyz pustim film, ktery ma dd, nebo dts, tak to jde automaticky v tom dd,dts nic se neprepocitava (pass-through). Kdyz hraju hru, prepnu to rucne na konverzi do dts. Na zesiku nic neprepinam, pozna sam, jestli je to pcm,dd, nebo dts.
Tak to nemas tenhle model - ten nema optiku...
[ Link ] Ted me napadlo, ze mam jeste 5.1/7.1 externi USB zvukovku, to bych max mohl taky prubnout zatim

14.08.2012, 10:05 |
RadekFM | Upraveno: 2012-08-14 10:05:32
Presne tuhle mam, precti si popis: "Výstup S/PDIF kombinuje s méně využívaným zadním konektorem analogového výstupu prostorového zvuku a v balení je i adaptér optického digitálního výstupu."

14.08.2012, 10:10 |
Kája Já osobně, dřív než bych koupil novou zvukovku, bych nejdříve vyměnil kablík. Řešil jsem podobný problém několikrát a pokaždé byl kabel zlomený.
Tak to vyzkousi tou externi zvukovkou.
Kabel je novy (coz nic neznamena, HDMI kabel novej byl taky KO), ale je fakt, ze od vcerejska to zatim beha bez vypadku - tuk tuk tuk, takze se asi zatim zamerim, kdyby to zase vypadavalo na dukladne zapojeni kabelu, popripade mam jeste jeden, tak ho vymenim...
Diky zatim moc za tipy a objasneni nekterych veci