Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > DTS zapojeni

o Navštíveno 1646x o
o 12.08.2012, 21:58 | ACEMajky
Tak sem se konecne dostal k tomu, abych propojil "HTPC" s domacim kinem Onkyo

Toted sem jel pres HDMI kabel. V PC je deska od ASUSu a vse na ni integrovano. Aby mi sel 5.1 zvuk, musel sem pouzit opticky kabel. Pri nastaveni semna zvukovce zapnul na optickym kabelu DTS a na Onkyu mi de obraz pres HDMI a zvuk pres optiku, zde sem nastavil vstup na Optical (DTS). Vse hraje super, problem je, ze vypadava zvuk. Pustim treba video z youtube [ Link ] , tak nekdy to prehraje cele ok, jindy nahodne tak na 1s vypadava zvuk. Na co se zamerit, nebo co otestovat? Pustil sem film Wrath.of.the.Titans.2012.1080p.BluRay.DTS.CZ.x264 a pres windows media player home cinema bych rekl, ze to hraje pres DTS, ale vypadava zvuk (pokud video zastavim a pustim znova, tak vypadava zase nahodne )neni to v konkretnich mistech). Pokud video pustim pres klasicky WMP, tak vse bezi OK, ale rekl bych, ze to nehraje pres DTS - zvuk neni tak prokreslenej

o 13.08.2012, 11:27 | RadekFM
Me to delalo to same a vyresila to zvukovka do PCIe.
o 13.08.2012, 11:53 | Dave1984
měl jsem stejný problém s integrovanou zvukovkou, ale nedělalo mi to hned, většinou u filmu tak po dvaceti minutách dívání začal vypadávat zvuk...takže koupit ext. zvukovku a problém vyřešen :-)
o 13.08.2012, 12:53 | RadekFM
Jinak ja si poridil Asus xonar DS, ktera umi v realnem case kodovat multikanalovy zvuk do DTS, protoze obcas v obyvaku i hraju a bez toho bych musel jeste tahat metalickou kabelaz aby mi sel prostorovy zvuk ve hrach. (PC mam ve vedlejsi mistnosti). Treba takovej BF3 ma luxusni zvuk s poradnym ozvucenim. Ne jak repracky u PC.
o 13.08.2012, 13:15 | ACEMajky
takze pak to mas propojeny pres cinch v digitalu (s/pdif) - musim omrknout, zdali mi pude obraz pres HDMI a zvuk pres cinch digital - ale asi jo
o 13.08.2012, 13:20 | ACEMajky
Jeste se optam, jelikoz v tom mam chaoz, vcera sem zapl DTS a pustil DVD s hvezdnejma valkama (posledni dil) a zvuk nesel, predpokladam proto, ze nebyl na DVD v DTS, cili kdyz koupim tuto zvukovku, tak zvukovka i jiny zvuk prekonverti do DTS a posle ho do kina? - de mi o to, abych porad nemusel prepinat formaty na PC a kinu
o 13.08.2012, 15:29 | ACEMajky
ted ted 1 film prehranej a pres DTS v pohode a dalsi poustim a zatim OK, tak nevim
o 13.08.2012, 20:59 | RadekFM
zvuk mam jen optikou, defaultne to mam na pcm, kdyz pustim film, ktery ma dd, nebo dts, tak to jde automaticky v tom dd,dts nic se neprepocitava (pass-through). Kdyz hraju hru, prepnu to rucne na konverzi do dts. Na zesiku nic neprepinam, pozna sam, jestli je to pcm,dd, nebo dts.
o 13.08.2012, 21:02 | ACEMajky
Tak to nemas tenhle model - ten nema optiku...
[ Link ]

Ted me napadlo, ze mam jeste 5.1/7.1 externi USB zvukovku, to bych max mohl taky prubnout zatim
o 14.08.2012, 10:05 | RadekFM | Upraveno: 2012-08-14 10:05:32
Presne tuhle mam, precti si popis: "Výstup S/PDIF kombinuje s méně využívaným zadním konektorem analogového výstupu prostorového zvuku a v balení je i adaptér optického digitálního výstupu."
o 14.08.2012, 10:10 | Kája
Já osobně, dřív než bych koupil novou zvukovku, bych nejdříve vyměnil kablík. Řešil jsem podobný problém několikrát a pokaždé byl kabel zlomený.
o 14.08.2012, 10:29 | RadekFM
Tak to vyzkousi tou externi zvukovkou.
o 14.08.2012, 12:12 | ACEMajky
Kabel je novy (coz nic neznamena, HDMI kabel novej byl taky KO), ale je fakt, ze od vcerejska to zatim beha bez vypadku - tuk tuk tuk, takze se asi zatim zamerim, kdyby to zase vypadavalo na dukladne zapojeni kabelu, popripade mam jeste jeden, tak ho vymenim...

Diky zatim moc za tipy a objasneni nekterych veci
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3419 sekund.