Navštíveno 3953x

11.08.2012, 13:59 |
hawai | Upraveno: 2012-08-11 14:07:54
jelikož mi po 11 letech pomalu dosluhujou moje ,,glády,, , budu si chtít koupit nový. Ale nerad bych koupil nějaký který za dva roky odejdou. Nenosím je denně, mám je jako pracovní boty do těch nejhorších podmínek-bláto, sníh, voda, atd. Teď jsem měl Steelky a byly naprosto super, ale bojím se jestli se za těch 11 let nezhoršili. Co by jste doporučili vy? Steel, dr.Martens, něco jiného? jen upřesním, že se mi jedná jen a pouze o tento typ bot. kanady atd. nechci

Dustojnicky kanady vzor 60 a 90 :-)
už skoro 10 let mám "NPS"(jen nevim jestli se nechaj v ČR sehnat)
....už je x roků tahám jen na sekání trávy a další extrémní práce, ale furt držej. Šrouby jsou poloviční, podrážka jako slupka a hlavní je to, že kůže za ty roky nikde nepraskla
Jenom přidám zkušenost doktorem Martensem.
Po 4 letech každodeního nošení mi začala praskat kůže za prsty - v místě ohybu. Teď je nosím příležitostně a zatim se praskliny moc nerozsiřují...

11.08.2012, 18:18 |
hanx | Upraveno: 2012-08-11 18:27:06
Jako kral007 a nebo klasický US Army goretex boty - tyhle boty jsou taky super (za tu cenu) a spoustu známých si je nemůže vynachválit.
Jinak stejně důležitý jako kvalita bot je i kvalita péče o ně, ale to asi každý kdo takový boty má, ví :-)
Doktory proč ne ale jenom vintage z Anglie protože jinak ti odejdou do dvou let:/ Každopádně mam aj kanady vz. 2000 a furt držej takže případná alternativa. Steelky se bohužel dosti zhoršili, znám dost lidí co je má dlouho jako ty ale ty co si je koupili během posledních 5 6 let tak na odpis po chvilce, některým i dost popraskali do dvou měsíců:/

11.08.2012, 19:59 |
hawai | Upraveno: 2012-08-11 20:06:03
jak jsem psal, tak kanady nechci, jedny mam a stejně je nenosim. se steelama jsem byl spokojenej, ale jestliže se tak moc zhoršili, tak musim hledat jinde.
př. nemá někdo zkušenost s touto značkou? píší že se jedná o nejkvalitnější boty v nabídce
[ Link ] nebo nějké jiné z tohoto shopu? mají celkem pěkný výběr
zkus ty Doktory, doporučuju ale sehnat ty vintáže, který sice stojej o cca litr víc ale mnohonásobně víc vydrží.
Měl jsem obyč a po roce každodeního používání vzorek podrážky pryč a počátek praskání a po dvou letech mám na jedný botě díru skrz:/ Takže na podzim beru jedině ty v Anglii vyráběný, ne ten Indickej šmejd:/

11.08.2012, 20:10 |
hawai ok, nemáš nějakej odkaz kde je sehnat?

11.08.2012, 20:11 |
IT-master | Upraveno: 2012-08-11 20:12:25
ještě možno Boots&Braces, ty jsou taky celkem kvalitní, kůže podobná jako Steelky a odolnost taky vysoká.
EDIT: kouknu na nějakej shop, mmnt
Tak zrada:( Koukám že se u nás nějak prodávaj míň než před dvěma lety, už ani martensky.cz neexistuje :'(
Tak to vypadá, že jenom ebay nebo original store, tu máš
[ Link ] každopádně 14xx jsou bez špičky 19xx jsou se špičkou, jednoduše řečeno ale to asi budeš vědět;)

11.08.2012, 21:53 |
PlusOne | Upraveno: 2012-08-11 21:57:00
Bladzej:
"Po 4 letech každodeního nošení mi začala praskat kůže za prsty - v místě ohybu" - a co bys chtěl? V každém návodu k použití, který ke koženým botám dostaneš (a kterej taky nikdo nečte), je napsané, že denní nošení kožené boty je nevhodné, to, co do sebe kůže "natáhne" - pot z tvé nohy, vodu, atd. je nutné taky nechat vyschnout a vyvětrat. Taky je dobrý řešit nějaký krémy, impregnační přípravky atd. - ale to určitě víš ;)
V případě denního nošení to nebude chyba boty, že vydržela "jen" čtyři roky...jenže lidi si prostě myslej "koupil jsem si drahý boty, tak MUSEJ vydržet" - kolikrát si to ve své nadutosti ani při reklamaci vysvětlit nenechali, a rovnou na nás volali ČOIku - neuspěli nikdy...
+1 : Kde prosimtě píši že si stěžuji? Takže tak...
Za ty prachy, co jsem do nich investoval nelituji.
Nosil jsem je i v zimě, tedy sůl a mrazem namáhaná kůže...
btw používám na ně krém od dr.Mar. a dovnitř stříkám něco proti smradu z nohou. Samo že jsem je nechávál vyvětrat jen přes noc do příštího dne.
Mám 13 let boty od New Rock ty roky na nich sou vidět(opadalo pár plíšku,pružinek a u malíčku kousek prasklý) ,ale sále je nosím, předloni jsem si koupil novej model ale ty starý mám pořád dokud se nerozpadnou úplně.Takže ty můžu taky doporučit
Bladzej:
Promiň, asi mi tvůj komentář vyzněl jinak, než byl míněnej.
US army kanady=Goretex+Vibram+vypadaji podobne a je to jako chodit v Nike Air :-)
ja mam tretim rokem gepardy od
[ Link ] , steely mi svoji brutalne zahnutou spockou nevyhovovaly ani vzhledove, ani proto ze to je dneska silenej shit, co se kvalitou a zpracovani tyka. novim je od podzima do jara, hlavne tedy jako zimni obuv, takze snih, sul, voda, blato. nicmene o ne pecuji, susim, impregnuji aby kuze mela sve vlastnosti nadlouho, nepraskala a nsvysusovala se atd, proste se chovam tak aby mi vydrzely. takze za me gepardy od abtulip, kde i primo s firmou mam jen nejlepsi zkusenosti, koukni tam schvalne, treba si neco vyberes

13.08.2012, 13:17 |
hawai snoop: koukal jsem a to uz je moc velký extrém a myslím že jako pracovní boty nevyhovující.
michal: díky, na tuhle značku jsem se ptal v odkazu o pár příspěvků výše. Momentálně se rozhoduji mezi Doktorama jak psal IT-master a těma gepardama.

13.08.2012, 13:42 |
IT-master | Upraveno: 2012-08-13 13:44:16
Prej ty Gepardy nejsou nejhorší, co mi říkala přítulka ale vzhledem k tomu, že jí po letech taky dosloužili Steelky, tak prej půjde taky do Doktorů, oba ale už jenom Made in England.
Mimochodem, co ty Boots&Braces? Ty se ti nelíbí? Taky kvalitní a myslím, že budou ještě kvalitnější jak ty Gepardy.
faktem je ze gepard je polak, a marteny eng, ale pocitam s tim ze shit muze udelat i anglan a dobrou botu i polak ;-) marteny jsou klasika, ale cena je vyssi, ja chtel neco lacnejsiho a moje pozadavky gepardy splnuji ve vsech smerech, takze ja jsem spolojen, i s polskym vyrobkem, takze asi tak ;-) mam presne ty z odkazu, kterej sem rano prehlidnul ;-)

13.08.2012, 14:53 |
hawai IT: teď na ně koukám, v ČR moc nejsou k sehnání, narazil jsem na ně pořádně jen tady
[ Link ] a jestli jsou teda ok jak řikáš, tak mám asi vybráno. jen škoda že v popisu je černá barva a na obrázku modrá. já bych rád modrou jako mam teď.
[ Link ] napíšu jim a uvidim. kdyžtak se spokojim i s černou :-)
Tak to ok;) Jinak našel jsem aj tu
[ Link ] a přijde mi, že jich je dost a jsou tam i modrý;)

13.08.2012, 16:19 |
hawai super, díky :-) teď jsem mimo čr, ale jakmile budu doma, hned objednávám :-) snad vydržej taky aspoň dalších 10 let :-)

13.08.2012, 17:27 |
hanx

13.08.2012, 21:18 |
kuja Ja bych sel do klasickejch Dr. Martens. Kdyz mi bylo 16, tak sem si koupil prvni a ty mi vydrzeli 9 let intenzivniho noseni az sem prosoupal podrazku a vyhodil. Pred 3 lety sem si koupil znovu a drzej porad stejne, moc se o ne nestaram a to musej prezit i 3-4dny silenejch podminek na metalovym festaku. Ale zase je pravda, ze ja si kupuju jenom ty a za 12 let sem mel 2 :D