Já bych se vykašlal na rady "koupit něco co má jeto míň" a šel především po stavu. Auto, který má výbavu co potřebuješ, má dost km, ale bude poctivě udržovaný, bude mít dobrej podvozek a brzdy, tak bude lepší kup než (stejně stočený) auto se 130 na tachu a vybitýma nápravama. Problém u BMW starýho 10 a víc roků je především koroze (do 20 let věkup problém především kosmetickej, pak už bych se bál i pevnosti kastle).
Jinak s dílčími investicemi lze auto udržet na silnici klidně milión km. Jsou věci, který se dělají každých 60-100 tisíc (podvozek) a pak jsou věci, který se dělají každých 200 tisíc (spojka, altíky, hardy a kříže na kardanu, silentbloky motoru, vodní pumpy atd.) a tak pořád dokola. Starou E34 td jsem dával pryč a měla najeto 790 a jezdí někde dodneška, můj tatík dával pryč 735i E32 a měla 550, uvolnily se olejový sprchy pro vršek motoru a střelil koník na vačce (prakticky jediný problém, který může stará 3.5 R6 mít a řeší se loctitem na upevňovacích šroubech), přitom zbytek auta byl naprosto OK, jen by oprava převýšila cenu auta, tak se to neřešilo a proběhl upgrade na E38 4.4 V8. Na 2.8 se řeší snad jen Vanos, na to je ke koupi sada za pár šušní, viz tady
[ Link ]