Navštíveno 1611x

Mám takový problém.
Od včera mě začali chodit e-maily z facebooku na mail, který mám pro oficiální komunikaci s úřady a na stavbu domu. Ten mail ze známých nezná (krom jedné osoby což vylučuju) nikdo a na net jsem ho taky nikam nedával. Tváří se to jako ofiko mail když má někdo na facebooku účet a chodí tam, že mám příspěvky na zdi, žádost o přátelství apod. Už jsem zkoušel i kliknout na vypnout odběr, naskočí normal facebook a že odběr odhlášen, ale do rána tam bylo zas 20 mailů :-/ Dá se to nějak řešit? Na FB je všechno technické anglicky a tam jsem ztracen, nenašel jsem jediný kontakt na vývojáře či podporu.
Ale já účet mám, ale s jiným běžně používaným mailem, který mám i všude na netu a tam prakticky spamy nechodí a z fb vůbec nic, to mám vyplé.
Tohle prostě začlo chodit samo a v obrovském množství :-/
Kde jsi tu adresu za poslední dobu zveřejňoval? Řešení by bylo blokovat všechno co přijde z domény facebook.com anebo všechno přesouvat do zvláštní složky (pokud to nejde blokovat).
Předpokládám, že to nejsou přímo maily z facebooku, ale jen nějaké maily s falešnou hlavičkou? V tom případě s tím asi nic moc neuděláš, jen nějak do antispamu.
Já mail od FB snad nikdy nedostal, všechno to jde v pohodě povypínat.

06.08.2012, 11:59 |
TROY tak tak - z FB chodí jen na registračí adresu a to se dá taky vypnout
Tohle bude spam
Asi to nebylo úplně pochopeno, není to z mého profilu, protože na profilu FB má uveden svůj běžný mail tuner2(uzenáč)blabla.cz a tam mě nic nechodí, mám to samo vypnuté na všech fórech i na FB.
Tohle začlo chodit na můj ofiko mail, kde figuruje občanské jméno v kombinaci s čislicema a mám ho na ofiko věci, úřady, stavbu apod.
Už tě vystopoval Matrix :-))

06.08.2012, 12:39 |
AR tak třeba to někdo z těch komu si psal podal dál, nebo někdo měl zavirný komp a tak se dostala tva adresa do světa atd...možností je mnoho.
Tak vyřešeno.
Kamarád mě poradil, abych se na facebook.com zkusil vyžádat zaslání zapomenutého hesla. Tak jsem zadal tu svou druhou e-mail adresu (je to skladba občaského jména a číslic) a nechal jsem si to poslat a ono ejhle, přišlo to ihned jako další mail!!!
Tak jsem kliknul na odkaz, kde jsem si mohl změnit heslo a šup otevřel se mě účet kde bylo nějak tmavo. Tak jsem to v rychlosti projel, byla tam řada nečtených, žádostí o přátelství a hlavně já vypadal taky zcela jinak než vypadám :-O Tak jsem udělal dva printscreeny a nenapadlo mě nic lepšího, než účet zrušit. Jako důvod jsem napsal zneužítí e-mail adresy a účet zrušil. Pro jistotu jsem změnil i hesla v mailech, asi jsem trochu paranoidní, ale člověk nikdy neví :)) Zřejmě ten spoluobčan nemá mail, chtěl profil na FB a tak si tam něco vymyslel a zrovna se to trefilo do mé kombinace mailu...
Jen mě teď zpětně není jasné, jak mohl dokončit registraci bez potvrzení e-malem a jak je tedy možné, že tam měl už i profilovou fotku!?!
Když si to tak zpětně projíždím, tak asi včera v těch mailech bylo právě i potvrzení registrace jenže já to vše smazal v domění, že jde o spam až dnes jsem to začal řešit...
Tady ten printsceen :-O

2

06.08.2012, 13:39 |
nome máš pěknou rodinku :-)
já říkám furt že facebook je zlo na které lidstvo dojede :-)
podařilo se mu to pravděpodobně proto, že tvůj mail tam uvedl jako druhý kontaktní e-mail.
To znamená, že FB účet jako takový aktivoval ze své mailové adresy a tvůj mail tam přidal jako alternativní.
Tudíž ti chodilo vše, co si vymyslel.
Nedávno se mi stalo úplně to samé s jedním z méně používaných mailů, tak jsem si zažádal heslo, okamžitě ho změnil a hlavně, odstranil jeho e-mailovou adresu z toho profilu a následně jsem celý ten profil zablokoval :-)
ale že jsou na těch fotkám sympaťáci :D
Jeb gádža do chlavy kárem ať neni dilino úplný.. :oD
Hmm, takže registrace jde udělat na FB i bez e-mailu, dokonce i vložit profilovou fotku :-/ Sice to pak pro plné fungování požaduje link na emailu, ale zeď s fotkou už funguje a lidi tam můžou psát a žádat o přátelství :-/
Dost dobře to nechápu, když kdejaké blbé fórum neudělá registraci dřív než po ověření emailem? To je pomalu na skandál na nově :)))
to sou kecy, tuner je negr gejza :D
FB vymyslel žid ,proto to tak vypadá

06.08.2012, 15:55 |
CRK familia negra :)))

06.08.2012, 16:07 |
Rudi Škoda, mít v přátelství takový kočičky, to si dost zaváhal :-DDD
Uz se nikdy nezeptam na LED vs. Plasma :-)

06.08.2012, 21:17 |
Tomas | Upraveno: 2012-08-06 21:24:01
Tuner: Super postup, dufam, ze to aj mne pomoze. Na FB som sa prihlasil pred mesiacom, kvoli stretavke zo skoly a od vtedy mi chodia na mail podobni predkovia ciganov.
Nečekal jsem jiné komentáře :))))))))))))