Navštíveno 1804x

31.07.2012, 18:10 |
gizmi Je tu mraky motorkaru a verim ze nekdo bude zhruba vedet. Kolik si tak muze rict clovek za praci na Honde NSR za vymenu techto veci (bez ceny dilu - ty jsem dodal):
x predni a zadni desky
x komplet rozvody
x komplet tlumice (pretesneni, olej)
x loziska rizeni (asi nejdrazsi ukon)
x nastaveni volnobehu, atd (proste sestelovani)
Normalne bych si to udelal sam, ale vstavam do prace ve 4 rano a kdyz se ve 3 vratim, tak neni nalada. Vikendy davam rodine, takze proste tak :) Moto jsem predal klukovi co ma peknou dilnu a privydelava si k praci mechanika na motorkach (proste vlastni dilna a melouch bokem). Vim ze to je ruzne, ale jde mi o tu hranici "tohle je pecka cena" a "nad tohle je to zlodejina" :) Nemam totiz tuseni..
když jsi uvažoval otom že by sis to udělal sam tak asi zhruba viš kolik času bys natom stravil ne?tak jestli bere kluk 300 na hodku?
co to znamená "komplet rozvody" ?

31.07.2012, 18:37 |
gizmi Vencaf: OK, tak vymena retezove sady, nebo proste vymena rozety, rozvodoveho kola a retezu. Proste rozvody :)
Lukin.xxx: jenze ja nejsem mechanik a jsem takovej ten pomalej peclivka. Proste netusim a proto se ptam...

31.07.2012, 18:48 |
Tendr Nechápu, to jsi se s ním nedomluvil na ceně? Když něco někam dávám, tak se přece zeptám kolik to zhruba bude stát, pak se může vyskytnout něco jinýho, nebo nějaká jiná záležitost co cenu vyhoupne, ale pořád jsi -+ na tom co jses domluvil.. Tohle prostě nepochopím. Pak ti řekne raketu a ty budeš jen valit oči?

31.07.2012, 18:49 |
Nora myslíš řetězové sady nebo rozvodové sady???
Když by se dařilo, je to práce na celej den. Spíš dva. Čili cca 16 hodin krát 300. Jenže to chodí tak, že občas něco nejde jak by si člověk přál a to se pak těžko odhaduje. Ale s většinou kluků co tohle dělají se dá dohodnout na nějakým maximu.

31.07.2012, 20:21 |
Nora za 6 hodin nemůže mít co dělat

31.07.2012, 21:42 |
Cenda tak tohle fakt není na 6h, pokud tuhle motorku ten kluk nedělá často.
Jak bývají cca paušály u domodělů:
desky 200
rozvody 1000-1500
tlumiče 1200-1800
ložiska 1500-2000
nastavení 500-1000
přibližné ceny, vyšší platí spíš pro silnější motorky. Pohromadě by to mohla být celkově nižší cena. Ofiko servisy budou znatelně výš.

31.07.2012, 22:34 |
JR taky bych to videl minimalne na 6k
chceš dělat i zadní tlumič? ten tuším, že snad nejde, jinak řetězovku na nsrko jsem kupoval za 1700 funglovku, ložiska tak drahý bych řekl že nebudou ale zas ta práce, ale ikdyž to bude dělat s tou vidlí, tak by ta práce mohla bejt taky levněji, na tohle je lepší si díly sehnat sám a v servisu to nechat jen přeházet.
Jinak teď mi tak došlo, že tu řetězku jsem si nechal když jsem nsrko prodával jako nepojízdný, tak jsem tam dával starou, nová měla najeto tak 1000km, jestli máš zájem, tak se dohodnem ;)
jimmy264: Hned druhá věta .)
,,Kolik si tak muze rict clovek za praci na Honde NSR za vymenu techto veci (bez ceny dilu - ty jsem dodal) ,,

01.08.2012, 20:56 |
gizmi Tendr: dekuji za odhad :D Nechapu proc resis problem nekoho jineho a jeste tam kde neni :) Otazka je jasne polozena, jen by me zajimala proste cca cena pro predstavu. Existuji i lide co delaji dobre a pak ti reknou: "neco mi dej" ...
Nora: NSR ma krome retezove sady (mysleno retez, rozeta a kolecko) jeste rozvody? Kde? :o) Jinak docela tu padaj rozdilne casy, to me zarazi. Brzdy, kolecka, retez a postelovat by melo byt behem chvilky - jak loziska rizeni a tlumice netusim, ale Suzuki jsem mel na holej ram, motor vedle a vse ostatni take sundane behem 2hod s kecanim s tchanem, tak myslim ze i tech 6 hod je hodne s rezervou (pro cloveka co zna a umi)
Cenda a JR: OK, dekujuuuu!!!
Jimmy264: ja dily uz mam doma, resp. predana motorka i s dilama, takze jako ebeerman :) Objednano vse z E-shopu, takze posta zdarma a 15% dolu jelikoz toho bylo hodne (vzal jsem i oleje od Valvoline za prima cenu)

01.08.2012, 21:42 |
jimmy264 | Upraveno: 2012-08-01 21:45:23
jak tady padlo kolem těch 6tis. to určitě nebude tolik, taky dělam motorky, takže podle toho, co si většinou řeknu já to bude tak půlka, možná ještě trochu míň ;)
jinak sry, toho začátku jsem si nějak nevšiml, a podle těch cifer co pak padaly jsem myslel že to bude i s dílama ;)

02.08.2012, 08:04 |
Nora Gizmi: no já se proto ptal, jestli se bavíš o řetězovce a nazýváš to špatně. Není problém vidět u mechaniků, že se snaží namluvit zákazníkovi, že mu opraví něco, co tam ani není. Motorky opravuju přes 15 let a vím jaké jsou konstrukce spalovacích motorů

02.08.2012, 22:16 |
Tendr Já bych nereagoval nebýt textu v závorce v prvním odstavci... Četl jsem to několikrát a vidím tam chtě nechtě minulej čas, což mi evokuje to, že už jsi to někomu dal a teď to zpětně řešíš...
Jestli je to jinak, tak mojí poznámku neřeš, ale ani se jí nediv vzhledem k tomu co píšu výše :)