Navštíveno 2356x

Zdravím,vždycky jsem hrál hry na počítači a teďka je zapotřebí upgrade,moc jsem se v tom nepohyboval tak nevím co.Rozpočet je 30 000,- Kč a zvažuju 17" palcovej herní notas, stolní PC, Xbox nebo PS3.Co byste doporučili?Jestli konzoli tak do toho rozpočtu musí být i 42" LED Full HD TV.A otázka je jak je s hrama? Neplánuju si je kupovat.Možná jen některý výjmečný tituly který budu hrát po netu.Jak je s to pálením her na Xbox?

31.07.2012, 15:47 |
hanx Jednoznačně stolní herní PC. Herní notebook je hloupost pokud ho nechceš vyloženě přenášet, tyhle konzole co jsi napsal už co se týče výkonu za dnešními PC zaostávají.
Chcel som skúsiť poradiť ale ten postoj, to fakt ne toto :-DDD

31.07.2012, 16:03 |
hanx

31.07.2012, 16:03 |
Kamil jako muSlim
Neskutečná drzost a výběr od 17" NTB až po 42" LCD (hlavně aby bylo LED) taky zajímavej... To je tak, když dnešní mládež neví coby ;))
tuner: s prachama.... :))
kup si PC, hromadu devedecek a pal kazdou picovinu, takovym neni pomoci a ps3 je pro takovy skoda
hanx: pokud soudis hry jen podle grafiky tak o hodne prichazis

31.07.2012, 21:25 |
hanx Proffesor_W: Tak teď mi řekni, jak jsi přišel na to, že soudím hry podle grafiky ;)
Panové takhle to vůbec neni,notebook se z 90% přenášet nebude a když jo tak do postele když budu línej sedět u stolu. Hry si kupovat nechci z toho důvodu,že většinou i když nekterá hra má dobrý recenze tak mě to vůbec nebaví nebo mi ta hra nesedí tak si nechci kupovat hry za balík a pak je prodávat se ztrátou.Sem ochotnej platit za online RPGčka.A s tou TV když už konzoli tak k tomu pořádnou TV ne?

31.07.2012, 22:15 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-07-31 22:17:40
Pises ze herni konzole co se tyce vykonu zaostavaji. Jedine na co ma toto vliv je grafika. Coz samozrejme vede logicky k tomu ze zaostavaji graficky. Coz treba mne osobne vubec nezajima. Klido si zahraju i na starym SNESU protoze tto je porad lepsi zabava nez 99.9% dnesnich her.
Mimochodem, pokud konzole zaostavaji vykonem, pak PC zaostava zabavou, pohodlim a user friendly hranim (zasunout BR a hrat, neresit instalace, ovladace, directX, pripojeni k siti, cracky, ...)
patryck: od toho existuji dema ktera si muzes postahovat i na ps3 (zdarma) nebo na xbox (placene)
A že chci, když už 42" LED Full HD TV?Na 42" mám akorát velkou místnost,LED má lepší pozorovací uhly a spotřebu a Full HD se hodí na filmy :P
Na Xbox sou placený dema?To je trošku výsměch ne?
ty tu píšeš cosi o výsměchu?
chodíš do práce?
"LED má lepší pozorovací uhly a spotřebu" :-DDDD

31.07.2012, 22:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-07-31 22:35:45
Jak máš velkou místnost, respektive jak daleko budeš od TV sedět?
31.07.2012, 22:20 | Luke_288
ma pravdu, vysmech to je

31.07.2012, 22:51 |
hanx Proffesor_W: Proč by někdo chtěl kupovat herní výbavu za 30k kdyby chtěl hrát šestnáctibitovky...? Když už chceš zapojovat logiku a dedukci, tak do toho taky zahrň to, že já radím patryckovi čistě jen k tématu. Neznamená to, že já hraju hry podle grafiky. Ten tvůj druhej odstavec podle mě neni zas tak vážný téma, vzhledem k tomu, že tak 75% nových her (ne-li ještě víc) vychází multiplatformově a mě teda hraní na PC přijde mnohem pohodlnější. S Instalacema problém snad v dnešní době taky není, stačí dva kliky a všechno se ti nainstaluje bez problémů, zvlašť když hraješ přes steam. Naopak, většinu akčních her bych si na konzoli fakt neužil a kdyby mi k životu chyběl gamepad, není problém si ho k PC koupit.
Jinak mě o grafice nemluv, já jsem se královsky bavil u Pitfallu na Atari, nebo na mém prvním PC když jsem strávil hodiny u Dune 2 ;) V době vydání Battlefieldu 3 ale byl požitek z hraní někde jinde a když ty hry srovnám dneska, neupřednostnil bych Doom 2 před Battlefieldem 3 přestože jsem se u toho bavil opravdu hodně.
Mimochodem, proč mám pocit, že patryck je další z těch, co tu chtějí poradit, přestože nehodlají žádný rady poslouchat a předem vědí jak to chtějí a budou mít?
Já jsem chtěl vědět jaký jsou dneska možnosti a jaký máte zkušenosti,tohle nad čím se rozhoduju je protože nechci litovat a koupit si Xbox a nemít z toho žážitek,očekával jsem výhody a nevýhody od vás kdo mají zkušenosti jedinej hanx, rozumně pomáhá. A ano pracuju, minimálně 50 hodin týdně, živim se sám a nebydlím s rodiči a ještě si chci užívat dokud nemusim řešit děti atd. takže co je problém?
Od TV můžu sedět prakticky jak si posunu křeslo,ale když jsem v obchodě očumovat televize tak 32 palců mi přišlo málo a 42 akorát a taky když jsem viděl rozdíl mezi LCD a LED tak LED se mi líbilo víc.

31.07.2012, 23:37 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-07-31 23:48:02
Multiplatformove dnes vychazi kde co, ale tohle rozhodovani je u mne vzdycky jen o exklusivitach. A co ma PC? ... par FPS ktery sou vsechny jedna jak druha, zabava na 5-6 hodin maximalne. A diablo 3, dohral jsem, nestalo to za to. Na PS3 bychom tu byly docela dlouho. Pokud chce clovek hrat FPS nebo strategie pak PC. Pokud ho to nebere, tak konzoli, protoze ta je v ostatnich zanrech proste lepsi. A o pohodli hrani na PC muzeme polemizovat az si na tom jednom PC budete chtit zahrat dva a vic.
Co se tyc instalaci her tak ani dnes to neni pravidlo. Treba kdyz jsem si instaloval prez battle.net to diablo. Po par hodinach stahovani a instalovani mi to proste hodilo chybu, samozrejme po odkliknuti chyby se vsechno smaze a muzes vesele X hodin stahovat znova. A proc se proste obtezovat, ja kdyz chci hrat, tak chci hrat a ne cekat nez se mi nekde neco nainstaluje. Nechci proste nastavovat klavesy, grafiku, ladit to aby se mi to nahodou nekde neseklo, snizovat detaily, nastavovat filtrovani,...
Pokud jde o hry, tak treba ja za posledni mesic dohral 4, Diablo 3, Raiden Trad, U.N Squadron a Sunset Riders (ty 3x) :) A nez Battlefield 3, tak ja si opravdu radeji zahraju Contru a nebudu vahat ani vterinu kdyz mi das na vyber hehe.
Jenom bych doplnil, ze na Xboxu dema placena nejsou, ale je placene online hrani. S tim souvisi i ty dema - ti co si plati gold, tak k tem demum maji pristup driv.

01.08.2012, 11:56 |
Jozzo Proffesor_W: No jistě ,pro lamy je konzole nejlepší, protože když nic netrefí na kompu, tak na konzoli jim autoaim pomůže. Viď ;)

01.08.2012, 12:57 |
AR jozzo: není náhodou autoaim i na pc?
2 Jozzo: autoaim je vypínateľná položka (a u väčšiny hier default vypnutá), fakulto ;-)
Jozzo, jak uz jsem rikal, moje FPS konci nekde u prvniho Unreal Tournamentu a Quake 3 Areny. A u tech jsem opravdu auto aim nepouzival ;) moje jediny FPS na playstationu byl Fallout 3. ted uz hraju vyhradne arkady na nintendu (SNES) a na ps3 obcas mortal kombat, tekken n, gran turismo. Na PC jsem jeste do nedavna valil jedno mmo a to diablo, nic vic.

01.08.2012, 15:23 |
OMEGA | Upraveno: 2012-08-01 15:25:51
Mě moderní konzolové hry vůbec neberou, ale co se týče těch starých fláků tak s tím souhlas.. U.N squadron si pamatuju jestě v dobách coin-op a byla to hra co jsem dohrál za jednoho bůra ten samý den co jsem to hrál prvně :)
Prostě není špatné občas nahodit MAME, dát si double dragon nebo jinou věc a zkontrolovat si reflexy. Já jsem teda teď ještě proháněl na amiga emulátoru Moonstone, ale to je jiný příběh, je k tomu potřeba se řádné zčoudit.)
Jo ještě jedna věc, válka konzole vs PC je nekonečná, nesmrtelná a neřešitelná! :)
To já měl vždy radši konzole....
Taky si šetřím na PS3.
A budou mi stačit k životu jen 3 hry.Resident evil 5,6,GT5
a jestli je nějakej new Medal of honour.
To jsou 3 žánry co mě baví už od PS1.

01.08.2012, 15:48 |
Vonox mam na prodej PS3 320gb+1 dualshock 3 + eye kamera + 1 eye joystick + pistol hra sports champions vše v original krabici manualy mesic stary kupovany u expert electro za necelych 8000kč + zvlast na prodej hry tekken hybrid a we dare + k tomu muzu nabidnout LG full hd plazmu tv kupovanou minuly rok v datartu jak nova se zarukou paragonem cena za tv 9 tisic za ps3 6500

01.08.2012, 20:37 |
hanx "Dohrál jsem Diablo 3" předpokládám, že mluvíš o dohrání na na hardcore inferno, jinak se totiž o "dohrání" mluvit nedá. Další věc je, že to, že zrovna TEBE to nebaví, je úplně mimo topic. A to, že neumíš nainstalovat Diablo, který se instaluje prakticky úplně samo, je další věc :-) (a stejně jsi to nakonec zvládnul;-) )

01.08.2012, 21:56 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-08-01 21:57:31
Neumim a fail jsou dve rozdilne veci. Hry jsem hral kdyz tys jeste cucal hovno a rikals tomu koko. Ne nedohral jsem ho na inferno (kdo taky jo). Normal, nightmare a hell stacilo bohate. Ano, MNE TO NEBAVI, to je totiz to, co rozhoduje o preferenci PC VS Konzole. pokud te proste NEBAVI hry na PC, koupis si konzoli. Nebo to je nejak jinak?
Pokud Tě nebaví hry na PC, tak Tě nebudou bavit ani na konzoli :)

01.08.2012, 22:12 |
hanx Je to tak jak říkáš, ale až tu bude topic, kde se budou lidi ptát na to, co je baví, napíšu že mě bavěj PC hry a tebe bavěj konzole a potom se shodnem na tom, že atari a SNES nás bavily ale pak se naše přeference nejspíš rozdělily (já jsem totiž tu Dune 2 tenkrát ještě na 286 s ČB monitorem žral opravu moc). Potom přišla 386 s 1 MB grafikou a Doom 2 a pokračovalo to pentiem 1 a Age of empires. Moje vlastní poslední konzole byla SNES.
Tady je hlavní věc to, že tu někdo chce něco doporučit, tak mu doporučuju herní PC protože to je z hlediska hraní co největšího počtu různých žánrů včetně úplně nejnovějších her kde se bere v potaz i zážitek z grafiky to nejlepší řešení za 30 tisíc. A píšu včetně, protože jsou i nový hry který grafikou neoplývaj a hratelnost je přesto totálně super (například free hra League of Legends). Nemluvě o MMO hrách.

01.08.2012, 22:32 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-08-01 22:37:39
No a ja zase pisu ze lepsi jsou konzole pac se u nich proste vic pobavis. Muzete hrat 4 na jednou a o hrach typu gran turismo, god of war, red dead redemption nebo tekken si PC muze zdat. Na ps3 je jedno mmo a to docela hodne dobry, DC universe online. Je zdarma a je to asi nejlepsi f2p onlinovka kterou jsem hral (a ze jsem jich par desitek zkusil). Pokud tva posledni konzole byla snes, takze moc nemuzes srovnavat mezi ps3 a PC.
walish - to neni pravda. Ja hraval na PC asi deset let, ale proste mne to prestalo bavit. Prestalo mne bavit to ze jsem se musel starat o ovladace, instalace, nekonecny vymeny hardwaru a invetsice s tim spojeny jen abych si zahral "novou hru". Tenkrat mne zlomilo to ze mi behem mesice odesli dve grafiky. Misto treti jsem si koupil ps3 a od te doby ten pocitac stoji v koute a nebyl danej dohromady, koupil jsem si notas a hotovo. Na ps3 vlastnim asi 8 her a staci to. Ono to neni jen o hrani jako takovym.
Investice 30 000 do PC je jednorazova ktera bude muset byt vicemene minialne jednou za dva roky zvysena. Nicmene. Ja bych ted aktualne bud prezil na tom co dotycny ma, nebo koupil jetou ps3 s velkou TV. Za rok nebo dva vyjdou nove konzole zrejme tak bych pockal na to. To zas deset let vydrzi.

01.08.2012, 22:58 |
hanx To, že PS3 nevlastním ještě neznamená, že s tím nemám zkušenosti ;) Já se víc pobavím u PC, nechápu co má tohle bejt za argument "protože se u nich víc pobavíš". Celou dobu ti tu říkám, že každej to má jinak a co baví tebe nemusí bavit ostatní. Tak už to pochop a nesnaž si tu hrát na chytráka co pobral všechen rozum :-)

01.08.2012, 23:11 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-08-01 23:13:32
Ale tak to proste je. Uz vidim jak se u jednoho PC mackate 4 ze si zahrajete hokej, nebo tak neco. Tohle proste konzoli vzit nemuzes. V tesouvislosti bylo mysleno ze se vic pobavis. Proste zabavnej multiplayer ke kterymu nemas zapotreby si pronajmout hangar a stehovaky na dva dny. To samy ty pohybovy kraviny, at uz kinect nebo move. Hrani na PC je z 99% rovno tomu ze sedis sam nekde u monitoru s klavesnicia mysi. Nepobral jsem vsechen rozum, jen na rozdil od tebe vlastnim jeste stale obe platformy a zkusenosti s obema (konzole/pocitace) mam v radu desitek let takze to muzu srovnavat.

01.08.2012, 23:31 |
hanx Tohle fakt nemá cenu :-) tak zrovna hokej si na PC zahraješ dost podobně jako na konzoli, akorát sedíš jinak. To bych ti teď mohl vyjmenovat takových her, co si zase absolutně neužiješ na PS (například žádnou FPS ani strategii si tam plně neužiješ) a to zase nemůžeš vzít PC. A ve finále jsme opět tam kde jsme byli - Je to o tom, co koho baví hrát, ale na PC je pořád mnohem víc možností než na konzoli.
Pro někoho je zábava sednout si k hokeji nebo bojovce a jen tak hrát proti kamarádovi sedícímu vedle sebe, v tom případě konzoli. Nebo hrát na kinectu nebo move. Pro všechno ostatní je PC lepší. Asi takhle bych to shrnul a ukončil, už mě to nebaví.
Ale o tom celej tenhle thread je stejne jako dalsich milion threadu tady na foru "doporucte mi...". "co je lepsi ... nebo ..." Jinak FPS si na konzoli taky uzijes, ja v pohode a bez problemu dohral dohral treba ten fallout. Je to jenom o rukach, pokud v nich ma clovek nasrany, nepomuze mu ani mys.
Presne ako Professor_W, ja hrajem na PS3 primárne FPS-ka a keď to človek vychytá, tak vypráska kde koho. Lama bude lama aj na PCčku (tým nehovorím že som ultimátny gamer, ale ani začiatočníček niesom) ;-)
Tieto hádky sú zbytočné...
Ačkoliv mám doma relativně slušný komp, tak na něm hraju prakticky jen strategie a pár her na LANkách, jinak se radši večer rozvalim na gauči před 107 plazmou a Xboxem... Battlefield3, RAGE, Forza4 a je vystaráno... :)