Navštíveno 2492x

Ahoj, myslím si, že už se to tu řešilo (ostatně co se tu ještě neřešilo? :-) ), ale nedaří se mi to téma najít...
Otázka zní - kde nechat vyměnit olej v aut. převodovce v BMW E90? Někde jsem četl dobré reference na www.prevodovka.cz, ale tuším i na Sachs někde kolem Prahy (nedaří se mi nikde najít kontakt ani na webu)?
Někde jsem i četl, že by po výměne měli vymazat cosi uvnitř, aby se převodovka po výměně oleje opět učila a většina firem to nedělá. Možná je to blábol :-)
Předem moc díky za každou radu. Tohle je něco, kde bych byl raději, kdyby se na mně neučili...
Ja bych zajel do bmw. U subaru kde nejsou taky zrovna moc levni mi udelali vymenu vcetne oleje za 2000.- a to mi za ten klid stalo.
Kdyby to bylo SUbaru, tak ti doporučím jedině awd.cz v Praze. Tam to je dle referencí mnoha majitelů Subaru fakt se zárukou, že to je uděláno tak, jak má být. U bramboráka nevím.
Na Kojetín je to 50:50. Někdo chválí, jiný nadává.
A když už jsme u toho, tak nevím, jak u BMW, ale u Subaru moc servisů nemá ani potuchy o tom, že tam je nějaký filtr, který by se taky měl měnit. Tak pro mě - resp. pro můj klid v duši, pojedu na tento úkon radši 200km do awd a budu při tom.To mi za to stojí, protože dobře fungující automat je pohoda. Zde se nevyplácí moc šetřit a svěřit tuto operaci Lojzovi v kůlně někde v Horní Dolní.
cupra.165: jaký model máš?
Sorry za OT.

31.07.2012, 08:23 |
Bucci Mára... :-)
2 Zdeny60: dyť má Forestra (a manuál Imprezu kombi), dědku :-)))
cupra.165: to sa tam dáva 2dcl oleja? :-D V Legacy keď sme to menili tak pokaždé 9k (komplet výmena s tlakovým preplachom, výmena filtra), docela to bolo poznať na peňaženke :-)
No, já bych klidně zajel do BMW, nemám s tím problém, ale bral jsem to tak, že je lepší zajet do firmy, co se specializuje vyloženě na tohle...
A originál servis BMW jsem párkrát zkusil a trošku mne to zklamalo. Nejde o kvalitu práce, ale spíše domluvu. Když se domluvíme, že ve středu odpoledne bude auto hotové a já si tam musím ve středu večer zavolat, abych se dozvěděl, že bude až ve čtvrtek, tak mi to přijde dost špatné...

31.07.2012, 11:14 |
cupra.165 | Upraveno: 2012-07-31 11:21:33
Menili mi to u forestra 2.5XT manual a je pravda,ze to delali jen olej a prace..o filtru taky netusim :-O ani v servisce se nemuzu docist o filtru v prevodovce
Na druhou stranu to delali u 4 leteho auta s najezdem
40000km,takze pohoda jazz :-)

Ale vymena oleje v manualu a automatu je dost rozdil ;o)
Jaj Ty máš aj Forestra v manuáli. Tam bude kameň úrazu, tým to bude :-) ja som si vždy myslel že máš AUT.
Aj,to se omlouvam za ty mystifikace. Ctu mezi radky,tudiz se omlouvam vsem.

31.07.2012, 11:55 |
prohifi.cz | Upraveno: 2012-07-31 11:58:35
uz se mi povedlo najit ten starsi thread:
[ Link ] a nejrozumnejsi mi zatim prisla Kaps:
[ Link ] akorat jsou dost z ruky :-(
Na firmu Kaps jsem slysel jen chvalu ;)
na počkání to udělaj v BMW Liberec, domluv se s p. Henclem je to super maník

01.08.2012, 09:15 |
MaxxT prohifi.cz: Ja jsem si s BMW domluvil servis v Nemecku v origo servisu, nejen ze se musi vymazat adaptace (to je to jak se uci :-) ), ale taky se musi vypoustet olej za presne teploty ktera se sleduje na pocitaci (myslim, ze je to kolem 40 stupnu, ale kecal bych nevim presne), za dalsi se musi menit komplet vana vc. filtru, ktery je v tom zabudovany.
daval jsem za to asi 12 tisic bez dph.

01.08.2012, 09:17 |
MaxxT v CR bych to asi fakt nemenil. V Nemecku je to jako octavka, a pristup byl teda uplne jinej (vybornej). Menil jsem to ve 190 000 km, ted mam 219 000 a pohoda. :-) (mam facelift, E91).

01.08.2012, 11:19 |
OMEGA Petrol Canada vedle AAA v Praze umí výměnu, kdy zároveň odsávají starý olej a tlačí tam nový, údajně se vymění skoro všechno. Což u normální výměny v garáži není možné. Prý žádné reklamace, toho člověka co tam dělá znám 10 let a nemá proč mi lhát.
jak to v tom Petrol canada řeší s filtrem a vanou? to nechávaj původní? To asi pak moc nemá cenu dělat. Nebo se filtr měnit nemusí ?? Díky
Tak snad umi dodat filtry... Co vim, tak se filtry delaji i v druhovyrobe a firmy zabivajici se automatama je bezproblemu umi dodat ;o)