Navštíveno 2930x

26.07.2012, 22:06 |
snuky Chci se zeptat..nechal sem měnit u známého komplet přední ramena, stabiky,loziska,tlumiče a nové pneu(225/45/17). Auto sem neměl doma cca 14dní, dneska sem do toho sednul svezl se všechno v pohodě nic nemlátí jenom mi přijde,když jedu přes určitý typ nerovnosti např. zvlněná silnice "jako by v nápravě neco zavibruje,zadupe" známý říkal, že je to normální u této nápravy. Máte podobnou zkušenost ? Nepamatuju si jestli to dělalo i před tim,možná se na to moc zaměřuju nebo sem od výměny čekal víc..

27.07.2012, 02:26 |
macek A dotach poradne zadni ramena do podlahy??
mě teda nic nevybruje... podle mě bude někde error ;-)
Je to divny...
zkontrolujte zda-li je fakt vsechno dotazeny.
A hlavne zda-li to bylo dotazeny v tech polohach jak to ma byt a nastavene spravne uhly na vrchnich ramenech pred montazi.

27.07.2012, 08:47 |
jp1 přesně, vše se musí podotahovat v podstatě na zemi (při zátěži), ne na zvedáku, pak je tam hrozný pnutí a může ti prdnout rameno a při větší rychlosti ti je snad jasný co ryskuješ.........

27.07.2012, 09:00 |
macek jp1 rameno neprdne ale ukrouti se ten silentblok
neni podotahovaný na zemi ale na zvedáku..... dej to nějakýmu auto mechanikovi co to umí ;-)
kuwa tak ty das x tisic do napravy a pak si nechas nabulikovat, ze to je normalni, ze to boucha pres diry? jak pisou nahore, dej to nekomu, kdo to to umi a neni linej to dotahnout v pracovni poloze a nastavit vrchni ramena podle uhlu, co sou dany.. jinak to ze prdne rameno je taky dobrej joke :)

27.07.2012, 20:11 |
snuky tak sem dneska volal známému, prý to opravdu dotahoval, když měl auto na zvedáku,prý to je jedno, že je to daný jak to má být. Nicméně už sem byl opatrnej díky vaši radě, tak sem vyrazil do autoservisu cca 5km od bydliště. Situaci sem popsal,mchanik sednul do auta a jeli sme to projet. Odpověd byla, že mu nepřijde, že by bylo něco špatně a auto má 180tis, takže prej normální, o tom že se mají ramena dotahovat v zátěži ale nic nevěděl. Mužete mi poradit servis poblíž Prahy nejlíp okolí brandýsa, už fakt nevim..nebo to mam dát do autorizovanýho servisu at to zkontrolujou ?

27.07.2012, 20:29 |
snuky ještě sem zapoměl napsat, že sme dneska s kámošem auto zvedli na heveru silentbloky na horních ramenech povolily, spustili na zem, dotáhhli,ale žádná změna - předpokládám ,že takhle jednoduchý to ale nebude ?
a menili ti i horni ulozeni tlumicu? to by to taky mohlo delat
vše co měni polohou v zavislosti na vyšce auta musi byt stahnuto v zakladni poloze to znamena auto musí stát na kolech a měl tlumiče venku??

28.07.2012, 10:38 |
snuky vondto: horní uložení je nové, prachovky i dorazy..
Lukin.xxx : popisoval mi to tak ,že ramena namontoval na tlumič když byly venku. Byl sem s tim na geometrii( pro jistotu na dvou různých) oba grafy se shodují.
Ono to nemlátí, ale když jedu přes nerovnosti jako by v nápravě něco zavibruje, tupé rány to nejsou, spíš takové dupání jak sem psal.
Když jste to povolili, doufám, že jste to auto aspoň pořádně rozhoupali, aby se to mohlo hnout... tím že to jen povolíš, se nestane vůbec nic.
Prave ty vrchni ramena nedotahnes na zemi pri zatezi, tam se proste nedostanes. Ty jediny se utahujou kdyz to je cele venku s tlumicem a pruzinou.
Jsou na to presne predepsany uhle, v ktere poloze ty ramena museji byt a musi se dotahnout. Je to prave vypocitany tak, zdy kdyz to pak spustis na zem to auto, tak to je jako kdyby si to dotahl na zemi :)
A ke vsem sposdnim se dostanes normalne. Ty se dotahuji na zemi.
A jeste ty C - stabliky - jsou ze predu ci ze zadu? :)
Daji se otocit bohuzel a pak dostavaji zahul ze ti klidne odejde po mesici.

29.07.2012, 11:20 |
snuky mr.brain: zvednul sem to na heveru,povolil to a pomalu pouštěl na zem, na zemi se to dotahlo na fest takže zkusim to ještě jednou..
Knightey: když je to na zemi klíčema se tam dostat dá,ale je to makačka. Zkusim ještě jak mi radíte rozhoupat to, kdyby to mělo být jen tohle myslim, že to s kámošem zvládnem, přepokládám že se geometrie dělat znovu nemusí když se rameni nebude vyndavat ?