Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Domácí Hi-Fi

o Navštíveno 2497x o
o 23.07.2012, 12:13 | Diablo | Upraveno: 2012-07-23 12:20:42
Představte si, že máte cca 50000 a chtěli byste si pořídit komponenty pro domácí poslech. Jednalo by se o: zesilovač, rádio (šel by i receiver), CD přehrávač a gramofon (tyhle komponenty by měly být od jedný značky kvůli vzhledu a tak), bedny (2 sloupy). Prostor pro ozvučení cca 40m2 (v bytě, takže výkon není až tak rozhodující-sousedi asi nejsou na drnčení skleniček moc zvědaví:-). Co se týká poslouchaného stylu, tak je to všehochuť - od rocku přes pop až po mírně elektronickou hudbu.

Rád si nechám poradit, protože se v tom moc nevyznám...Díky:-)

o 23.07.2012, 12:51 | Dave0401
Nepises jake mas dosavadni zkusenosti s "aparaturou". V HIFI je podstatne hledat to, co lahodi prave TVEMU UCHU.

Pokud nemas neco malo naposlouchane u znamych, kolegu, rodiny, tak urcite nehledej aparaturu na E-SHOPECH kde se budes snazit "vejit" do 50t.

Doporucuji zajit do nejakeho z par hifistudii, co jeste zustalo a poslechnout si jak ktera znacka hraje, jeste lepe kombinace znacek (repro-zesik) zni. Kazdy ma jine preference.

Dalsi vec je, ze bych misto gramce a cd prehravace zvolil nejaky solidni DAC a sypal do neho data z nejakeho transportu, pokud mas hodne origo CD a chces rucne menit media :), nebo lepe hodit sbirku na NAS a pouzivat nejake miniPC pripadne jiny vhodny player.
Gramec bych vynechal v te cenove hladine, co uvadis.

Ono 50t neni moc, proto aby to hralo, tak bych sledoval notoricky zname bazary, inzerce a cihal...

Repro + zesik + DAC za 50t z druhe ruky uz umi docela zahrat. Ale vse co jsi vypsal, kdyby to navic melo byt NOVE, tak by to nebyla zadna hitparada.
o 23.07.2012, 13:04 | Diablo | Upraveno: 2012-07-23 13:05:47
Díky za reakci.
Zkušenosti nemám skoro žádné:-) Je mi jasný, že za 50k to nemůže být žádný high tech, ale taky nejsem "extrémní audiofil", spíš mi šlo o to, že by se třeba našel někdo, kdo řekne např. komponenty DENON řady XXX, repro JAMO řady XXX hrajou obstojně-dá se to poslouchat atd. (značky jen jako příklad!:-). Prostě navést krapet na cestu, protože se trochu orientuju jen v komponentech pro kluby a diskotéky a to je nebe a dudy-co se týká poslechu, tak je jasný, že naživo poslechnout je nad každou radu...
Gramofon je "nutnost" vzhledem ke sbírce desek...
o 23.07.2012, 13:17 | Augi | Upraveno: 2012-07-23 13:18:18
Pokud beru v potaz jen stereo, tak mám receiver Onkyo TX-SR706, k tomu sloupy Jamo E 855 a na domácí poslech úplná pohodička.

Ale jak napsáno výše, každej musí vybírat podle svých uší...
o 23.07.2012, 13:19 | Milhauzz
Já měl před 2,5 rokem stejnej problém. Obešel sem dvě hifi studia s tím, že mám 50tis a chci stereo. Dva tři poslechy a i k tomu, že moje úspory pro "hifi" nebyly velké, věnovalo se mi dost pozornosti. Každej zákazník holt dobrej, kor v dnešní době. Prostě si to nesmíš namlouvat, že tam choděj jen magoři se stotisícema :)

Jinak se mi doma v krabici válej Focal Chorus 716V [ Link ] , tak kdyby si měl zájem, můžem se domluvit, za 15.000,- jsou k dispozici.
o 23.07.2012, 13:31 | Diablo
Augi: díky - kombinace Onkyo a Jamo asi nebude skoro nikdy mimo mísu co:-)

Milhauzz: u čeho jsi nakonec skončil? Hm ty Focaly vypadají parádně-zvážím to..:-)
o 23.07.2012, 14:21 | jackobo | Upraveno: 2012-07-23 14:23:36
Onkyo s Jamem asi bude lepsi jak klackem pres hubu, nicmene pokud mas 50k a myslis to trochu vazne, orientoval bych se urcite v jinejch, mene komercne proflaklejch vodach.
Po ruznejch bazarech je asi miliarda pro stereo rozhodne lepsich pristroju kovanejsich znacek ; ´

Nic konkretniho raci psat nebudu, ale pockej az se sem dostanou mistni gurus, budes v tom mit hned jasno :)

a to u ceho skoncil Milhauzz, to by me take zajimalo. Naposledy si pamatuju topic, jak tunil kablo prave v tech Focalech (doufam ze si to teda nepletu).
o 23.07.2012, 14:27 | Diablo
Jackobo: Mně právě přijde, že 50k není až tak moc, podle toho jak brouzdám po netu a dávám si dohromady zkušebně sestavy-zdá se mi, že toho za ty peníze chci hrozně moc a budu se muset spokojit pouze s tím lepším jak klackem přes hubu...:-D
Co se týká beden, tak určitě jsou na bazarech pěkný kousky, ale neposlechnu si je a kupovat zajíce se mi moc nechce...:-/
o 23.07.2012, 14:38 | Zdeny60
Dovolím si podat svůj návrh:

50tCZK bych investoval do second-hand zaříení, což je cena u nového aparát cca 100.000Kč.
Dále bych šel touto cestou i z důvodu, že současné aparáty v low-cost třídách (což musí být, vzhledem na to, že chceš pořídit de facto 4-5 kusů) jsou opravdu jen to nejnutnější zlo, to nepočítám kabeláž, která také něco stojí.

K technickému návrhu: 40m2 je sakra dost na to, aby tam už byly postavené plnohodnotné sloupy, tedy žádné surroundy s subwooferem. Nenapsal jsi, jaké budou prostorové dispozice, tedy jak daleko od sebe budou bedny, jak daleko budeš ty od jejich spojovací báze a také, aspoň trochu popiš, jakéje vybavení cimry co do nábytku a zatlumení.

Na ozvučení není třeba niajk silný zesilovač, pokud bedny budou mít citlivost aspoň 87-88dB, více bude ku prospěchu (kolem 90dB to bude již hodně dobré). K tomu pka bude stačit zesilovař s min. 50w/kanál a 8ohm, více je jen ku prospěcu a to z důvodu zvládnutí dynamickcýh špiček, ale i namáhání při provozu (20W konec se dříve upeče, než 500W).

Receiver bych rohodně neřešil,a le když mermomocí radio, pak nějaký tuner od slušné firmy, ale spíše bych ho vypustil úplně, není co poslouchta, protože i radioBeta je již silně zkomercializované a slyším více reklamy, než hudby, nabíc kvalia zvuku je opravdu příšerná, snad s výjimkou radia Proglass či ČR3. Takže tuner je cca 2-8tCZK. Více pozornosti věnuj gramci - není nutné kupovat hájedn za veký peníz, ale stačí (nez nadsázky klidně stroj typu NC450 z bývalé Tesly a nebo třebas klidně i - mnou používaný high-end s DD pohonem a odstupem -73dB - Sanyo TP 1000 s precizním ramínkem kopiee SME. Tento se dá sehnat za cenu dle stavu od 5tCZ po 10-12tCZK za absolutní top stav, jak mám třebas já. Přenoska je věcí preferencí, klidně bych volil nějaký ProJect Pick-it-up nebo Ortofon OM30SE a pod v ceně kolem 5tCZK.

Sleduj: tuner 3tCZK, gramec 5tCZK, přenoska nová 5tCZK = 13tCZK. Zbývá ti 37tCZ. Začni bednami a na ně edj aspoň 25tCZK. Na zesák ti zbyde 12tCZK a tam už pořídíš. Bedny je bolavá pata a zároveň alfa-omega celé sestavy.

Nenapadá mě levná a slušně hrající bedna, která nebučí, neduní, nerve uši na výškách, nehraje zkreslené a zabarvené středy.... V této ceně to bude problém, ale cesty jsou....Pokud nejsi nucen mít bedny extremně daleko od sebe, ale dejme tomu do nějkaých 2 -2,5m před křeslem, klidně stačí i stojanové 2pásmové soustavy. Pokud více, pak již podlahovky. Dívej se po značkách trošku specialzivanějšách firem, než jen op komerčních třídách - zkus projít studia a second handy na webu a dívej se po Bowers and Wilkins, Dali, Aurum Cantus, Wharfedale, ale i staší a výtečné modely Dynaudio za již dosažitelné ceny (model Focus, ne tn současný, ale ten asi 10 let starý, Aries), dále Shan - český a slušný výrobce, případně i Xavian.

Čím více dáš do beden, tím více muziky dostaneš.

K zesilovači. Pokud ti nejde vyloženě o komfort a dyzajn, pak bych šel cestou levných, ale relativně obstojných zesáků NAD, Naim, Creek, ale i Vincent a opět bych se snažil vyhnout silně komerčním třídám a jejich entry-level modelům (typu Yamaha, Denon, SOny či Pioneer).
Jako tip ti dám odkaz na starý high-end model s perefektním dyzajnem a skvělým zvukem, a to Pioneer A-91D. Jeden je k prodeji nyní za 17tCZK (je to bývalý můj, který můj kamarád, jemuž jsem ho předloni prodal z mladické nerozvážnosti, opět nyní prodává a vyměnil ho za nehrající krám). Tento zesilovač disponuje 2 obřími trafy, 2x120W/8ohmů, a hlavně - cž ty potřebuješ - má přímo vynikající vstup pro MM/MC přenosku a k tomu jako návdavek i DAC, ovšem ten je přeci je dnes již překonán, nicméně pro poslech rádií ič MP3 100x stačí. Hlavní je, že zvuk je opravdu výtečný a výkon bez limitace. To vše se vejde do tvého limitu.
Najdi si jej na google, je to fakt krasavec a navíc nádherná dekorace, to mi věř. Mohu sem postnout i moje fotky...

Káble moc neřeš, stačí slušný mikrofonní kabel pro RCA vstupy a k bednám slušná dvojlinka 2x4mm2, nebo raději 4-žilový kabel "k míchačce" a 2+2 žíly propojit křížem. Ač se to zdá komické, tak tohle přehraje i dost drahé kabely od specialzovaných firem.
o 23.07.2012, 15:12 | Diablo
Díky za seznam značek-přiznám se, že většinu jsem ani neznal:-D a za návrh-jen ti tam vypadl CD přehrávač, ale s tím si poradím i sám...
Co se týká prostoru, tak je to obývák tvarem trochu do "L" s tím, že v rohu je obytná stěna, u které by aparatura měla být. Vybavení pak klasický obývák-křesla, skříňky atd. Od repráků sedí člověk cca 2,5-3m.
Zatím to z vašich rad vypadá, že v podstatě všechny komponenty by měly být od jiných výrobců a tomu jsem se chtěl "vyhnout"-myslel jsem, že existuje nějaké komplexní řešení od nějaké značky, co by mi vyhovovalo-chtěl jsem i něco na oko (rozuměj stejný design u všech komponentů)..:-D
o 23.07.2012, 15:43 | jackobo | Upraveno: 2012-07-23 15:50:57
hele ja ti jako rozumim, ale krom naprosto vyjimecnejch kombinaci a situaci se asi smir s tim, ze tenhle pozadavek je naprosty sci-fi :DD

ale na druhou stranu obcas se nekde obevi nabidka na CD + zesik stejny znacky (řady), coz k sobe povetsinou vizualne pekne sedi :)
ale jako sloucit do toho jeste deisignove gramo, to teda fakt nevim...

namatkou sem tedka nasel tydle kombinace od Cambridge Audio, Vincenta, Naimu, Marantze..
fakt ze teda dost casto cena 30+ za tyhle dva komponenty
o 23.07.2012, 17:18 | snoop69
No mám Onkyo 807 bedny Heco Metas 700 + sub Magnat a za ty 3 roky co je mám mě zatím neomrzeli.Taky jsem navštívil poslechový studio.A za chvíli bylo vybráno :)
o 23.07.2012, 20:25 | Diablo | Upraveno: 2012-07-23 20:29:28
Jackobo: Já bych to sci-fi nenazýval-já bych řekl třeba výzva:-D Ne, rozumím tu všem a budu ten design muset přehodnotit...
Snoop69: Díky za tip;-)
o 23.07.2012, 23:41 | jackobo | Upraveno: 2012-07-23 23:44:15
naprosto chapu to, ze kdyz uz za to clovek hodla utratit vcelku nemale penize tak ze mu zalezi i na tom, aby to trochu vypadalo a nebylo to jak pest na oko ;)

namatkou, z "jetych" veci co mi prislo zajimave:
tenhle komplet zes+cd+tuner od Marantze:
[ Link ]

zde taktez Marantz (bez tuneru), ale trosku jiny level:
[ Link ]

totez od CA:
[ Link ]

asi by se toho dalo najit vic.

Z novych komponentu bych mozna zkusil zalaborovat s necim odtud, akorat tam maj v tech setech tedka fakt kulovy :(

[ Link ]

kazdopadne moznost poslechu v Melisse v Brně, mozna by nebylo spatny si tam treba neco poslechnout, pripadne si nechat poradit :)

[ Link ]

EDIT: tak pardon, ted jsem si vsiml toho upozorněni tykajici uzavreni z duvodu rekonstrukce :( tak to je zlej sen :-D
nicmene to asi nebude jediny studio v CR :)

o 23.07.2012, 23:55 | jackobo
osobne, a to docela nemalo (nejen vzhledove) se mi taky líbí tahke danska dvojka od COPLANDu
[ Link ]

ted tam ma "dohodou", kdyz byl ten inz.cerstvej, tak tam mel cenu, kterou si tedka presne fakt nevybavim, ale vim, ze to nebylo nic, z ceho by se musel clovek strilet (20-30k).
akorat teda s bednama k tomu uz by asi s 50k nejak nezbejvalo na gramo, a taky otazka, zda ma zes phono vstup :)
o 24.07.2012, 00:24 | jackobo
neslysel nekdo (treba Zdeny60 ;) ) ciste nahodou tyhle IKONy? [ Link ]
tvarej se pomerne sympaticky, eng recenze vice nez slusny (pokud se jim teda da verit).
o 24.07.2012, 06:03 | Zdeny60
Tak k tomu Coplandu 822 (CD player se ohu celkem fundovaně vyjádřit, neb ho mám doma:-)

Kupoval jsem ho jako 2 roky starý za méně, než 1/3 ceny - nový stál 69.000Kč.
To byl můj nejlepší hifi nákup v životě, protože tohle cédéčko přehraje řadu 2-3x dražších přístrojů, z nových například Accuphase 400, ze starší DP55, z vrstevníků jsem ho porovnával u kamaráda s nějakým Vincentem za 40(tam se to nedalo ani hodnotit) a Marantzem CD-17 - to samé.

POkud by byl za cenu kolem 15 -20 litrů, možná i méně, tak rozhodně neváhej, protože tenhle Dán prostě utekl knkurenci na míle - stačí sijen všimnout konstrukce a vše je jasné.

Zvukově je to velice detailní, prostorvý zvuk s tvrdým basem, žádný bahňák, jak když - tu citace pana Marka Ebena "jak když boucháš hovnem o stan" a excelentní dynamikou. Navíc poctivý výstupní díl s XLR výstupy a robustní mechanika (Sony)v robustní konstrukci šasi. Za mě fakt excelentní volba a v třídě dnešních CD přehrávačů v ceněk kolem 100.000 bude těžko hledat konkurenta (mj. v hodnocení tisku se dostal do třídy Excellent, nad ní je už jen daleko dražší třída high-end, kde jsou ceny xnásobně vyšší).

To by byl rozhodně můj favrit i dnes, obzvláště po mé zkušenosti s ním.

Bedny Dali Ikon osobně neznám, ale nemám důvod se domnívat, že firma, zaměřená jen a pouze na reproduktory, by v dané cenové třídě byla propadák. Jinak Dali patří k tomu poctivému a navíc, já mám slabost pro Dány, vlastníc doma bedny Dynaudio a CD Copland:-) Takže bych se jch nebál. Nečekej ale, že budou lámat skály, DALI obecně produkuje spíše jemnější zvuk s bohatstvím ve středních a vyšších patiích, výjimkou byly staré DALI 850 - to byl takový allrounder, který zahrál vše, bigbeat i jazz a klasiku, a to velice dobře.

Kašli na tuner a kup ten Copland, pokud je za dobrou cenu, ty Ikony a k tomu pečlivě zvol zesák a budeš mít klid.
o 24.07.2012, 07:19 | Diablo
Díky všem za rady a tipy. Trochu se bazarovýho zboží bojím-reklamace nemožné atd., ale opravdu to zvážím...;-)
o 24.07.2012, 07:52 | Milhauzz
Diablo, Jackobo: Ano, jsou to ty, které jsem tunil tím překabelováním. Focaly jsem odstavil, protože sem domů přitáhl Marsyas Audio v třípásmu a zdají se mi muzikálnější. Takže Foclay jsou nevyužité.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3373 sekund.