Navštíveno 2090x

Zdravím všechny s prosbou o radu. Jedná se mi o to že kamarád vlastní vůz který mu pravidelně někdo vykrádá. Vždy když auto přiveze s opravy po předchozím vyrabování není to ani 14 dní a může jet znovu. Tak se to stalo asi 4x. Auto stojí na místě kde na něj z domu nevidí jinak to nejde. Kamery nikde na budovách nejsou je to na malém městě. Takže ho napadlo nasadit do vozu kamerový systém nějaký malý který dokáže nahrávat i v noci a prostě ten průběh natočit. Takže Vás prosím poraďte jak by se to dalo udělat děkuji. Policajti si s tím prý nevědí rady (spíš se jim nechce)
klasicka veta od pcr, nemuzeme, neumime

19.07.2012, 21:08 |
Smrada (M)
Obavam se, ze mu to moc nepomuze a bude to dalsi vec, kterou mu ukradnou, nebo minimalne znicej. To si ale slyset nechtel. Osobne bych asi sel do alarmu s pagerem, dvojimi pohybovymi cidly (auto steka, kdyz se k nemu nekdo priblizi) a sirenou i uvnitr auta. Folie na okna a hlavne nenechavat nic v aute. Ani plysaka na plate a nejlepe nechavat otevrene vsechny prihradky, aby videli, ze tam nic neni

19.07.2012, 21:10 |
Smrada (M)
Jde o to, ze pokud neupozornis z*rda, ze ho natacis se zaznamem, muze Te zazalovat podle zakona na ochranu osobnich udaju. Vim, kravina, ale je to tak a PCR pak nemuze dukaz pouzit
Smrada: děkuji za radu popřípadě který alarm by se dal použít já třeba kdysi měl magiccar s pagerem ale ten neštěkal :D
Tak to bych si sedl vedle do nějakýho auta a těch pár nocí bych si tam na něj počkal.
Nejhorší a zároveň nejpodivnější je na tom to že jdou jako by jen po jedné a té stejné věci a to je komplet palubovka i origo rádiem. prostě ráno přijde k autu a palubovka nikde. Navíc pojištovna už si myslí že v tom jede protože už to řeší zrovna po šesté.
trochu OT, ale tohle asi jedný platí:-(

19.07.2012, 23:31 |
Jozzo sorry ale já se pojišťovně nedívím
zmizet mi celá palubka 6x po sobě na nějakém zřejmě žádaném autě,to už je divné
já bych tam už dávno hlídal po nocích

19.07.2012, 23:58 |
KFL Smrada> Tím záznamem si nejsem tak jistej. Přece když si natáčíš obchod a v něm lidi, potažmo pak zloděje, může PČR záznam použít (viz případ cykloshopu).
Totéž kamera za oknem v autě za jízdy - může být použita jako důkazní materiál. Aspoň myslim teda :).
Tak použít by se dalo třeba toto
[ Link ] . Sice to má spoustu funkcí navíc, ale zas to umí napájení z auta a má to 3 videovstupy. Kamery bych asi volil maskované, resp. nenápadné, zabudované. No a problém UOOU se dá vyřešit nálepkou někde na autě - v obchoďácích jsou taky, tak proč ne tady.

20.07.2012, 07:38 |
Q z hlediska zákona o ochraně osobních údajů musíš informovat i zákazníka o monitorování prodejny z důvodu....
stejně tak jako musí být místo které je monitorováno CCTV zaregistrováno na UOOU a označeno textem případně ikonami o monitorování. Policajtum bude v případě trestného činu myslím jedno jestli oznámeno/neoznámeno. Záznam použijí, ale u soudu může být vyloučen a oni se zase dostanou do situaci důkazní nouze a tak... :-( nikde jsem neviděl jak má být nápis velký atd. takže malá nálepka na B sloupku a pohoda. do auta jsme jednou dodali kameru, která byla v opěrce spolujezdce. takže třeba kameru do opěrky dozadu, tak aby bylo vidět vyndání palubky. kamer je spousta, nutno hledat.
nemusi tam byt nalepka, protoze primarne nejde o nahravani nekoho konkretniho, ale o prostor v aute a verejne prostranstvi.Je to stejne, jako TV dela reportaze taky z aut nebo stoji nekde na namesti.

20.07.2012, 08:32 |
Q to městský kamerový systém taky není a taky musí být označen :-D

20.07.2012, 08:33 |
Smrada (M) | Upraveno: 2012-07-20 08:34:27
Mrazik: A to bych se hadal. Kazda kamera, ktera "muze" zasahnout do soukromi osoby musi byt dle zakona na ochranu osobnich udaju nalasena na UOOU a prostor, ktery je sniman musi byt oznacen. V pripade zaznamu musi byt dokonce udan na znaceni i udaj o zaznamu. Ony cedule ve vesnicich, ze vjizdis do prostoru chraneneho kamerovym systemem se zaznamem tam nejsou, aby vystrasily ridice, ale prave kvuly Uradu na ochranu osobnich udaju. Co se tyce TV, pokud zjistis, ze si nahravan, muzes pozadat o Tve "vymazani". V obchode take nenatacis nic konkretniho ;-)
to byl snad ten pripad s tema elektrokolama, jak mu nejaky mrd*y ukradly kolo, on je podle kamerového zaznamu identifikoval a dopadl, a nakonec skoncil se zalobou na krku nejen ten corkar, ale i ten majitel obchodu :O/

20.07.2012, 08:46 |
Smrada (M)
H-H: tam byl malicko jiny duvod. On zverejnil videa na internetu (myslim na FB) a na zaklade toho je nekdo poznal. Jenze on od nich nemel souhlas na uverejneni. Je to blby ale je to tak
Stačí cedulka Igor a tel číslo :) Jinak ta sirená v autě je taky trošku na hraně...dal bych na auto že objekt je střežen cctv a hotovo :) Bude klid.

20.07.2012, 10:18 |
DaveX DJ: no a co když to vykrádá nějaký negramotný cikán?
Tak už jsi ho upozornil že tam je zařízení :o)
Nechá se to ošetřit tak,že záznam jsi nepořizoval ty,ale někdo jiný.Ty nejsi majitelem záznamového zařízení,pouze jsi z něj dostal za úplatu záznam -původně bylo natáčeno něco jiného a "zloděj" nebo viník je tam náhodou navíc.
Kamrád řešil už něco podobného.
taky s tim zaznamem vubec nemusis chodit na PCR, a nebo si na policii vezmes radeji ocite svedky.
bavil jsem se s amikem, ze mame ve mestech kamery mimo jine kvuli nemeckym ridicum jebajicim kurvy, ze je na zacatku mesta cedule, ze prostor je monitorovan a on z toho byl uplne vykolejenej, pry by ti ridici meli podepsat prohlaseni, ze jsou si vedomi toho, ze jsou nahravani a ze to muze byt proti nim pouzito...
tak jsem se ho nesmele zeptal, jestli taky v US podepisuje prohlaseni kdyz vstupuje do kramu, ze kdyz bude krast a zachyti ho kamera, ze to pouziji proti nemu :-)
Mám pocit, že se oznámení na UOOU nevztahuje na fyzické osoby, které pořizují záznam pro svou potřebu. Ještě jsem neviděl nikoho, kdo žádá souhlas od všech lidí, které má náhodně na fotce/filmu z dovolené, když fotil/točil vlastní rodinu. Nicméně u soudy by to možná mohlo být důvodem k vyloučení důkazu - nevím, nejsem právník.
Michall to napsal presne. V aute tu kameru muzu nmit, protoze to je zaznam pro svou potrebu. U soudu by to nemohli vzit jako dukaz, ale bylo by k nemu prihlednuto - je to dukaz, ktery muze osvetlit jak se dany cin stal. Minimalne pri vysterovani ho policajti uvidi a pokud se dany clovek prizna, pak je dulezite to priznani.
hlavne kdyz tu osobu identifikujes, ma potom logicky problem prokazat, ze na danem miste v dany cas nebyla

21.07.2012, 20:50 |
rcman Ideální by bylo si do auta dát jedovatýho hada místo alarmu, a máš vystaráno... Kdyby se něco stalo, tak o ničem nevíš, a zloděj byl v blbou dobu na špatném místě.