Navštíveno 1887x

18.07.2012, 09:59 |
Veva [ Link ] Tak lidem utrhávají od huby, furt řeší jaká je krize, nejsou na nic peníze a oni si chtějí přidat... chudáčci mají "jen" 2,5 násobek mzdy z nepodnikatelské sféry... To jsou takový z*rdi, sice jen návrh, ale proč by to nepodpořili, když jde o ně...
no bohuzel si prdel nedela...tohle projde urcite....
Volební období pomalu končí, je potřeba ještě něco urvat :-))
Proč má politik vysoký plat, aby nebyl přece zkorumpovatelný, to u nás platí ne p.Rath ? :-)

18.07.2012, 10:13 |
Veva | Upraveno: 2012-07-18 10:16:04
já tohle prostě nepochopím, mají takovej plat + různé platy za dozorčí rady, valný hromady, atd... + z korupce + příspěvky...
Co ještě ku*va chtějí, to mě dokáže tak nas*at...!
edit: a ještě k tomu chodí do práce jen zvezdat ruce a jak se jim zachce...
soudci prave zadne dozorci rady a valny hromady nemaji, proto kopou.
Jo jo, jsme to krásná zem s ještě krásnějšími lidmi. A navíc teď budeme ještě zdravější:
[ Link ]
Rád bych jen upozornil, že je to navýšení podle zákona. Který sice lze změnit, ale je tam riziko, že ho soudci napadnou u Ústavního soudu, který jim bohužel dává za pravdu. V rámci právního státu nevidím způsob, jak tohle vyřešit. Soudci prostě trvají na tom, že kdyby brali méně, tak nebudou nezávislí (asi tím myslí korumpovatelnost).
dávám republice tak rok..maximálně dva..
Nečetl jsem článek, ani se mi nechce, proč že se musí zvednout platy politikům? To že soudcům je že to napadli to zmrazení platů do r. 2014 u ÚS to vím, ale proč že se to musí zvýšit i politikům? Díky
Mr.S: Jinak to že je to ze zákona je jen ohánění se jejima kecama, valorizace důchodů taky byla dána zákonem, že se budu zvyšovat, ale co jim je do zákona, když to není pro ně a zákon zrušili/upravili a důchodci, polibte si pr.... Asi tak...

18.07.2012, 18:32 |
MaxxT ja s tim souhlasim, nemam problem at maji klidne statisicove platy. Cim vic budou vydelavat, tim hur budou uplatny.. ja jsem pro.

18.07.2012, 19:06 |
Draxx I s tema statisicovejma platama by se nezmenilo vubec nic. S jidlem roste chut...
Maxxt: kdo má moc, chce ještě víc..... Už tak mají peněz plnou p*del....
HIGHTOWER - valorizace důchodů ale neohrožuje ničí nezávislost. Holt nebudou mít pětikilo, ale tři kila navíc - o nic nejde. Když to přeženu, tak pokud bude mít soudce třicet litrů místo šedesáti, tak ho uplatí každej jouda včetně mě. Čímž neříkám, že s tím souhlasím. Jen upozorňuju, že i kdyby byl zákon, že soudci budou mít půlku, tak ho napadnou u Ústavního soudu a ten to zruší. Tohle prostě pořešit nejde, tady se štěká na špatném hrobě.
Prachy jsou super, ale myslím, že některý funkce, či práce by neměli být jen o penězích. Hodně průser je v tom, že nemáme vypláchlý palice jako američani a vlastenectví a spravedlnost jsou u nás jen za prachy. Tím samo nechci říct, že tam korupci nemají, jen ten přístup mi přijde více vlastenecký. Takže si myslím, že poctivej soudce bude poctivej i za málo peněz a hajzl zůstane hajzlem ať bude brát kolik chce.
sprath - myslím, že je naivní si myslet, že by do politiky šel schopný člověk, který si normálně vydělá 200-300 tisíc měsíčně a najednou by klesnul třeba na 50-60. Ty platy musí být co nejvyšší, aby motivovaly ke vstupu do politiky i schopné lidi. (Že jsou schopní lidé často předběhnuti kariéristy a análními řiťolezci, to je věc jiná a strany by měly být schopné si to ošéfovat).
Podle mě ten plat soudce tak nějak odpovídá. A že se to týká i poslanců, to je zřejmě dáno tím, že se zákon týká ústavních činitelů. I když je možné, že vzhledem k tomu vyjádření Ústavního soudu stačilo zvýšit platy jen soudcům a ne poslancům, to nevím.

18.07.2012, 22:35 |
Kesam Mrdat na to no :(
nikdo prece politikum nebrani, aby si ten plat zvysili v souladu se zakonem a to sve navyseni vsichni dobrovolne posilali zpet do rozpoctu...
A kolik z nás by se dobrovolně vzdávalo části platu? :-)) Už vidím takového HIGHTOWERa, jak hlasuje o tom, jestli sebere sám sobě dvacet litrů měsíčně nebo ne a jak nadšeně mačká ANO :-)))