Navštíveno 3220x

Zdárek,
nevíte někdo jak to bude s technickou když si vyměním bubnovou nápravu za kotoučovou?
Jedná se o Octavia 1, výměna je celkem jednoduchá, ale nevím jak to bude na technický.
na technický to nikdo řešit nebude.... toto není zapsáno v TP
supr, díky
Já jen že je se na mojí motorizaci nedávala, tak aby nebyl případnej problém ;-)

17.07.2012, 22:45 |
clown Na cordobe jsem meneny taky kotouce misto bubnu a byl klid, nikdy nic. Auto se sice prodalo pred 5 lety, ale bylo v dohledu a i ted, kdy ma x-teho majitele, to v breznu udelalo STK..nebal bych se toho.
Mozna, kdyby se neco na tom vysralo a udelal bys skodu a resil to expert, tak jo.

17.07.2012, 22:45 |
clown v TP mas zapsano co mas za brzdy .. !! staci se do nej kouknout :))
clown: ale to je asi TP z jiného světa ne? :)

17.07.2012, 22:54 |
clown ty nemas v TP brzdova soustava ? predni / zadni ??? :)

17.07.2012, 23:00 |
clown hele asi mas pravdu, nekde to neni
ale jsem i jisty, ze jsem u nejakyho auta mel v papirech predni brzda ANO/diskova, zadni ANO/bubnova..

17.07.2012, 23:01 |
clown ale koupil jsem si ted novy auto, takze se kouknu do papiru az se k nim dostanu v pondeli :)
tak dle velkého TP mám:
Brzdy(ANO/NE)- Provozní ANO -Parkovací ANO -Nouzová ANO -Odlehčovací NE
Takže by to teoreticky projít mohlo, snad :D

17.07.2012, 23:15 |
clown to jo .. to bych neresil, pokud to bude brzdit normalne tak to bude OK

18.07.2012, 00:04 |
Olda Taky mám na feldě zadní kotoučovku a STK to prošlo.
Tak na felde to uz je jina liga :)
Ale jestli to funguje jak ma, ne-li lepe, tak proc ne :)

18.07.2012, 07:46 |
jok3r ja to mam na facku a vepredu taky predelany brzdy a nikdo to nikdy neresil

18.07.2012, 09:52 |
Veva úplně v pohodě, na STK na to nikdo koukat nebude, hlavně aby to brzdilo na válci, nic víc kontrolovat co se týče brzd nebudou...
Ja osobne bych presto na tu STK jel radeji se zimnima plechacema s poklicema-alespon zvenci nebudou bodat do oci.
Nikdy nevis kdy potkas blba co se spatne vyspal a na sedačce nenasel 2kila vsimneho...

18.07.2012, 14:04 |
AR BATMAN: a když to bude mět na kanále a čumět na nápravy tak si toho nevšimne co

18.07.2012, 14:18 |
Ravo U Oct1 bych to asi neřešil, protože se na to auto normálně montovaly i z fabriky. Prostě tento typ auta může mít kotoučovku i vzadu takže na tom nebude nic divnýho.
A pokud není v techničáku vysloveně napsáno "bubnová brzda", tak to neřeš, každej rozumnej technik to auto pustí protože ví že s kotoučema vzadu bude lépe brzdit než s bubnama (samozřejmě je podmínka, aby všechno bezchybně fungovalo vč. ručky)
clown: no já jsem předtím také prolezl tři TP a v žádném to nebylo, tak mne překvapilo, že by to tam někdo měl.... :)

19.07.2012, 08:32 |
jok3r BATMAN: poklice uz sou na STK zakazany ;)
ajo :-)
No to je fuk. Myslel jsem to tak ze idealne co nejlip zamaskovat a to alespon tema plechama kde nejde videt na kotouce.
Kazdy vi ze zespoda videt jsou,ale vidi je jen jeden clovek,ne cela dilna.
Nekdo se tam muze zprcet,napise ze se mu to nelibi a nepusti te. Na jinou STK pak nemuzes a hadej se...
Me jednou u evidencky kontroloval ABS,pac si vsiml ze nejaka urednice pri vypisovani noveho TP za popsany zkratka udelala chybu a napsala ze to ABS nema,ackoliv se to auto bez ABS nikdy nedelalo. Vysledkem bylo ze jsem zbytecne za cizi chybu utratil spoustu penez navic abych to prihlasil a o tom zabitem casu nemluve.
Od te doby nenechavam nic na nahode a snazim se aby vse bylo tzv blbuvzdorne.