Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rychlá rada TomTom XL slot SD

o Navštíveno 2367x o
o 16.07.2012, 22:14 | ABERTO
Přátelé prosím o radu kde má tento krám slot na SD ? Má jej vůbec ? Koupil jsem na TThome mapy a těsně před instalací to řve že mám vyměnit kartu z důvodu malé kapacity - ať koukám jak koukám, slot nevidím.
Navy není moje mám ji v rukou chvíli, proto ta zmatenost.

Díky za rady Petr

o 16.07.2012, 22:33 | Pepíno_Honda
slot na karty je ze spoda... ale pokud tam není, tak máš model pouze s integrovanou pamětí...
o 16.07.2012, 23:16 | clown
ted je mozne, ze si koupil 2GB mapu do 1GB TT :))
nee, to by te nemelo pustit.
spis to bude chtit odstranit tu starou mapu ..

chvalim te za pristup k origo mapam :)
o 16.07.2012, 23:47 | Ravo | Upraveno: 2012-07-16 23:50:34
pokud není slot na microSD zespodu na navigaci, tak má jen vnitřní paměť a asi se to tam nevejde :-(

Typický problém je 2GB vnitřní paměti vs. mapy celá Evropa (bezešvá) označovaná jako Europe_2GB se tam nevejde protože má 2,4GB nebo tak něco :)
A TThome mi to umožnilo stáhnout, takže bych na to nespoléhal
o 17.07.2012, 09:37 | clown
ano i ted jsem rad, ze kdyz TT zacinal rust, ze jsem u nich neprijal misto lokalniho technika :)
o 17.07.2012, 09:38 | clown
RAVO .. slusnej voprc s tou 2GB EU .., taky jsem byl pripravenej na 1.7 - 1.9GB :))
o 17.07.2012, 09:51 | Ravo
voprc to slušnej je, ono to vzniklo historicky, protože když začínali s modely s 2GB interní paměti, tak se tam ta evropa_2GB vešla, protože byla pod 2GB.
Ale jak se pořád dělají aktualizace a rozšiřuje se silniční síť a podrobnosti atd, tak mapa začala "bubřet" a najednou byla větší a bylo nutné ji cpát na externí kartu (můj případ, mám TT GO750 a 4GB microSD to jistí, navcore mám v interní kvůli rychlejšímu startu a mapy externě).

TomTom to vyřešil šalamounsky, když máš předplacenou tuhle mapu a nevejde se ti tam, tak si ji můžeš do navigace dávat po částech, tzn. třeba middle_east, west atd. Prostě si tam přes TTHome nauploaduješ zrovna tu část, kterou budeš používat. Normálně to až takovej problém není, ale problém nastává, když jedeš někam dál obvykle na západ přes hranice té části kterou máš v navigaci - není to bezešvá mapa a neumí spočítat celou trasu atd.
o 17.07.2012, 10:01 | clown
to vim, ze to neumi :)))
je to takove napul reseni ..
kdyz si vemu jeste jejich kompatibilitu s tim a tim navcore a konkretnim hw .. proste voprc ..

ted jsem tu mel TT Via .. a to je kram teprve .., to bych blil, to si fakt uz koupim cinu za 60 USD a do toho cokoli :)

pak resim 520 a 730 prave s 2GB mapama ... :) jako vyreseno, ale nikdy to nebyl takovej voprc .., kor, kdyz pocitam 2GB a ono to ma 2.3 :)) takze sup sup pro kartu :)))
o 17.07.2012, 15:56 | ABERTO | Upraveno: 2012-07-17 15:57:27
Navečer se pustím do druhého kola, včerejšek jsem ukončil tím že jsem nahrál 1 mapu celou a z druhé cca 1/3. Uvidím, zda-li mě to nabídne nějakou možnost odmazání a následně dohrání zbytku, každopádně je to solidní poser. Dělám to jako dobrý skutek pro známého, tak nevím jak bude koukat, že mi vysolí 3t a v zařízení má jen 70% toho co si zaplatil ...

edit : slot pro kartu to pro jistotu nemá :/
o 17.07.2012, 16:03 | clown
ps .. zase to ber tak, ze byla tak o 300 levnejsi, nez ta se slotem :)))
o 17.07.2012, 20:16 | ABERTO
Nemyslím si, že při koupi hrály roli 300, spíš asi neznalost majitele.
Nicméně jak jsem již zmínil, včera jsem končil práci kdy z druhé mapy v důsledku nedostatku místa mi TTH sdělil, že nainstaluje pouze 1 část ze 3. Teď jsem se jal zkusit doinstalovat zbytek a TTH mi oznamuje, že je vše aktuální a nic nového, nebo zbylého není ... bože to je akce :/
o 17.07.2012, 20:28 | ABERTO
Tak bacha, už tomu pomalu přicházím na kloub ... vnitřní paměť je cca 1GB a mapy co jsem koupil mají cca 1.5GB. 1 mapa je nainstalovaná v zařízení a druhá je v PC a dá se do navy dohrát, ale asi v případě když vyhodím tu první. Sakra co s tím ??
o 18.07.2012, 08:52 | Ravo | Upraveno: 2012-07-18 08:53:35
nic s tím nenaděláš, můžeš používat v jednom okamžiku jen jednu, vždycky si ji pomocí PC vyměníš - starou si do PC zazálohuješ a nahraješ si tam novou. Mám pocit že jakmile to máš všechno stažený v TTHome, tak už nemusíš být online aby jsi to přehodil, mapy jsou uložený na disku (dělá se to myslím přes správu navigace, máš tam záložku co je v navigaci a co v PC a dá se mezi tím přesouvat tam a zpět).

Takže pokud chceš na cestách používat obě, tak jedině NTB s sebou a na hranici mapy přehrávat :-/
o 19.07.2012, 21:43 | ABERTO
Ravo díky, tento závěr mi byl už jasný. Naštěstí jsem to podal majiteli TT tak, že to pobral. Dostal účet, DVD se zálohou a postup co má dělat, nicméně je to pro mě velké zklamání, že si TT nechá za mapy zaplatit a teprve poté Ti oznámí, že máš smůlu a vše Ti naráz nepojede. Ano mohl jsem předvídat, ale sakra jsem obyčejný user a toto by se stát nemělo !
o 20.07.2012, 10:53 | fredy
když jsem u tomtoma, nechtěl by mě někdo nahrát nové mapy do navi? mám GO 630 se slotem :) a 2 roky staré mapy... vím že jdou koupit, ale..... :) poplatku za dohrátí se samo nebráním... :) ale nechce se mě s tím už fakt jebat.
o 20.07.2012, 19:41 | clown
co jebat.. , ale k poslednim mapa nejsou META klice :)))
o 20.07.2012, 21:28 | dj.DEKL
Pro IQ mapy jsou...
o 20.07.2012, 21:55 | Ravo
To fredy: tady warez nehledej...
o 20.07.2012, 22:50 | .mycTD
Ravo: je hodne znat na rychlosti navcore v interni pameti? moc se mi s tim jebat nechce, ale kdyby to mel byt nejak zasadni rozdil...
o 21.07.2012, 16:12 | Ravo | Upraveno: 2012-07-21 16:13:07
docela zásadně je to poznat na startu navigace po zapnutí. Jinak je to jedno.

Ale pokud sis dal nějákej peknej start-up obrázek, tak aspoň budeš mít mraky času si ho prohlížet :D

Přehodit to je hodně jednoduchý - prostě všechny soubory a adresáře kromě toho s mapou překopíruj do interní paměti navigace a z karty je smaž. A je to, pak už stačí jen zapnout navigaci, ona si to už pochroustá ;-)
o 22.07.2012, 09:28 | fredy
Ja jen jestli se nekomu s tim chce treba jebat. Mam tam 2 roky stare mapy a asi by to chtelo neco novejsiho ;) vyresil bych to postou s nejakym dareckem ;)
o 22.07.2012, 10:17 | dj.DEKL
fredy: máš mail
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.888 sekund.