Navštíveno 1901x

Ahoj,
jelikož se v kamerách absolutně neorientuju, tak poprosím o Vaší radu. Babička mě zaúkolovala, abych jí vybral nějakou videokameru za maximálně 7000Kč. Většinou jí budou obsluhovat její vnuci,takže nemusí ani být zas tak user friendly.
Prarodiče mají kombo VHS - DVD, který neumí ani pořádně zapnout. Ale nejspíš bych jim videa pálil na DVD.
Poraďte prosím nějaký model
Díky
Nikdo nic? Jsem se na to docela vykaslal a pristi tyden v patek ji musim mit doma
Já bych šel a koupil tu, která by se mi líbila vzhledem. V této cenové třídě to je všechno jeden šunt. Platová optika, nesmyslný digitální zoom, milion pí*ovin k ničemu, ale jen ne slušný obraz s hloubkou ostrosti a dobrou reakcí na protisvětlo (takovou kameru jsem ještě nepotkal ani v poloprofi třídách, jako nap. FX-1 za 120.000Kč :-)
Takže ber tu, která se ti zalíbí. Intuitivně bych se klonil ke značce Canon, které tohle umí asi nejlépe. Moje osobní zkušenost byla s Panasonic XYZ-30 na mini DV kazety (jediné použitelné pro dlouhodbé archivování záznamu a respektující mezinárodně uznávaný profesionální standard záznamu) a byl to děs běs, jako vše ostatní v cenách do 20 tisíc. Stabilizátor k ničemu, protisvětlo tragedie (dýchání), barevné podání atd.... Nedělám si ilize, že tyhle dnešní hračky budou lepší, spíše naopak, jako všechno, co je dnes takhle levný,mrňavý a plastový.
A k tomu se obrnit trpělivostí se stahováním záznamu a hlavně si pořídit nějaký slušný SW na sestříhání záznamu, protože není c nudnějšího, když celá rodina a přibuzenstvo musí hodinu čučet na roztřepaný švenkování zleva doprava a zpět přes mořskou pláž ze tmy do protisvětla:-))))))) A nebo, jak si fracínkové hodinu hrají na písečku. To bych vraždil!
Tož asi tak k těm kamerám.

17.07.2012, 07:42 |
Conan Něco z D-testu, cena do 10.000Kč:
Canon Legria HF R306
Sony HDR-CX210
Panasonic HC-V500
JVC GZ-EX215
JVC GZ-E205
Panasonic HC-V100
Za tuhle cenu je lepší koupit foťák, protože opticky se kamerám ve stejné rovině vyrovnají. A navíc umí fotit :-)
Hlavně jsem na tebe zvědav, jak jim to budeš pálit na DVD - doufám, že máš asopň čtyřjádro s 16 GB RAM, jinak se budeš dost divit :-)
Ale abych taky poradil... pokud mermomocí trváš na téhle cenovce a na kameře, tak dobře (na světle) je na tom CX řada od Sony.
Mr.Sculy - souhlas. Radši dobrej kompakt a za vodou.
Díky za rady, projdu Vámi zmíněné.
Možná by opravdu stačil ten kompakt, ale už vidím jak se na něj budou prarodiče tvářit :). Určitě by měli pocit, že v případě kamery za své peníze dostali "kus železa" :
).
Napadá mě, že kompakt asi nemá světlo což? Jenom blesk. Poradíte nějaký konkrétní model? Aby měl optický zoom na videozáznam a co nejlepší výkonost co se týče filmování. Kvalita fotek asi nehraje zas až takovou roli.
Mr.Scully: Můžeš se prosím rozepsat? Nemám s tím zkušenost?
Kompakt trvalé světlo nemá, ale to světlo, co je zabudované na kameře, stojí taky za starou belu :-) Je to úzký LED paprsek, opravdu nouzový.
Je jasné, že kamera se na natáčení drží lépe - a pokud má stabilizátor (což v téhle cenovce asi nemá), tak i ten stabilizátor je lepší než u foťáku. Jinak ale opticky třeba některé foťáky (napadá mě Sony HX5, ale za poslední rok jich bude víc) udělají minimálně stejné, ne-li lepší video. Plus jako bonus umí fotit, kamera ne (resp. ano, ale nouzově).
Z těch levných, aby to nebyla úplná tragédie, bych zkusil najít použitou Sony CX160 nebo CX130, jeden z těch modelů jsem často vídal na prodej kolem 5k a na světle udělá dobrou práci. Pokud trváš na nové, tak aspoň vybírej pouze mezi Canon, Sony a Panasonic, jiné značky nestojí za nic.
Tak jsem našel:
Sony CX190 pod 6,5k
Sony CX190E za 6,5k
Sony CX210 za 7,7k
[ Link ] Asi vemu tu CX210, ale nejdřív musím projet web Sony, v čem se jednotlivé modely liší (kromě vestavěné paměti). Ale dost mě zarazilo, že led světlo není standartem :/.
Ale jak tak o tom uvažuju, tak bych možná vzal ten kompakt. Stejně bude kamera/kompakt k dispozici vnoučatům, tak by se mi více hodil na pokusy :D.
Témat ohledně kompaktů tu bylo dost, tak zkusím něco najít.
Nedávno tu byl odkaz na recenzi foťáků (ultrazoomy) v téhle cenové relaci a s tím seznamem se dalo souhlasit, tak trošku pohledej (pokud se rozhodneš pro foťák a ne kameru).
tak jsem asi vybral :)
PANASONIC Lumix DMC-FZ48 v electroworldu těsně pod 7k
[ Link ]

18.07.2012, 13:13 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-07-18 13:18:40
Můžete mi ještě poradit, jestli je u tohohle ultrazoomu nějaké omezení v délce záznamu? Teda kromě omezení místa na paměťovce :D.
Našel jsem pouze délka videa: max29min. Ale bez dalších informací, jestli je to délka v minimálním rozlišení, nebo ve full HD.
[ Link ] Tady je zase délka záznamu dle zaplnění karty:
[ Link ]
Většinou to skončí po 4GB, ale kolik minut to je, to netuším. U mého kompaktu to znamenalo cca 16 minut, tady to bude dost možná podobné.
Tak dneska si foťák vyzvednu. Ještě jedna otázka :). Vemu asi 16gb nebo 32gb SDHC, po jakých standartech koukat? Aby se video a fotky v pohodě na fotku zaznamenávali a všechno netrvalo tejden :)
Vzal bych nějakou rychlou Transcend, podle mých zkušeností je minimálně srovnatelná se Sandiskem, který je jinak dražší. 32 GB už je SDXC. Určitě class 10.
[ Link ]
Tak je doma :). Přes noc jsem nabíjel baterku, tak jsem ho ani nezapnul :). Ale designově se mi líbí a vypadá hodně bytelně a kvalitně. Škoda, že na fotkách vypadá jak laciná hračka :).
Kdyby nebyla podmínka natáčení kvalitního videa, tak bych určitě sáhnul po zrcadlovce. Holt, takhle se nedá svítit .).
Třeba mě fotografování ještě chytne. Zatím jsem vždycky fotil mobilem :D

19.07.2012, 10:48 |
clown ja mel v ruce JVC za 6t a mam doma JVC za 10 .. a je v tom kurwa rozdil .., chce to vzit do ruky a vyzkouset ..
me ten levnej nesel pod nos .. plast, provedeni ..
na druhou stranu, dedouskove asi nebudou uploudovat na youtube full HD video z dovoleny ..

22.07.2012, 23:39 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-07-22 23:40:31
Tak nakonec byl foťák dárek ke státnicím, kdybych to věděl, tak jdu do zrcadlovky :). Fotí docela fajn :). Tady třeba fotka na automatickej režim. Jsem absolutní amatér a doteď jsem fotil jenom mobilem, tak to berte s rezervou :)
EDIT: fotka je krásně ostrá, akorát tady na fóru nic moc :/

Pěkná číča. Ale i když jsi začátečník, tak se zkus ponořit do poloautomatických režimů (priorita času a priorita clony), stačí pochopit vztah mezi clonou, časem a ISO (což vyžaduje deset minut studování a dva dny zkoušení) a otevřou se ti netušené možnosti, jak fotit líp, protože automatika netuší, co člověk chce fotit a nastavuje vše dle sebe.
Mr.Scully: Díky za navedení. Určitě mám v plánu nějaké studium a praxi :)
Mari: nic proti, ale to bylo sakra pruhledny... :D :D