Navštíveno 3276x

zkusím i tady, jestli někdo nebyl jako fotograf na svatbě, a nepomohl s nápadem nebo návodem na zajímavou fotku. Jdu jako křoví profi fotografovi, což mě zbavuje velké části odpovědnosti, fotit "křoví" kolem ženichova a nevěsty.
Bohužel mi díky počasí změnili místo, takže se z venkovní svatby stala klasická past v kapličce se špatným světlem, stísněným prostorem, naštěstí jsem včera dostal do rukou novou hračku - 1D mark IV s Lkovým 16-35/2,8USM, plus externí blesk 580tku o kterou jsem se nedávno nechtěně připravil.
Jsem trochu rozhozený z ovládání, na které si asi nestihnu zvyknout, ale nadšený z posunu možností a hranic proti mojí původní 30tce od Canonu.
Na facebooku jsem viděl a otravoval Crimsona, jeho nápad se srdcem se svatebčanů nebo způsob focení svatebních prstenů se mi líbí, sám asi bohužel nemám fantazii nebo buňky na takové nápady, takže bych se uchýlil k vykradení vašich :O)
to ani nemuzes, pac to byl Bucci :O))) jsem maličko zmatenej při pátku

13.07.2012, 20:52 |
Kamil

13.07.2012, 22:18 |
yenn mrkni sem
[ Link ] Kamos ma nekdy docela pekny napady
Crimson a Bucci: mate nejakej webovky s fotkama? Ci klidne odkazy na facebook?
Sestra se lehce mota kolem foceni, tak aby videla co a jak a koukla na profiky :)
Jinak hezke fotky zde na www.photostepan.cz :)
yenn - tohle mi přijde jako tuctovky, sice relativně kvalitní, ale prostě výcvaky.
Kamarád už nefotí (líp si vydělá kurzy focení), ale jeho fotky byly vždycky plné nápadů, hrátek se světlem atd. Je schopen na svatbu přijet s náklaďákem vybavení a hodiny si hrát s aranžováním externích světel, záblesků atd.
[ Link ]

16.07.2012, 10:33 |
JoPi Mrkni i na tohohle kolíka fotky má opravdu dobrý
[ Link ]

16.07.2012, 10:38 |
Bucci Knightey- : určitě bych se nenazýval profíkem, spíš nadšenym amatérm :-), ale do fotek se snažim dávat vše, co umim...
[ Link ] konkrétně galerie se svatbou je tu:
[ Link ]
nadherny fotky!
chtel bych videt tohle aplikovat na svatbach kde jsem byl ja, kdyz se nevesta a zenich vezmou stranou na pul hodiny spolecneho foceni, tak jsou vsichni kolem nervozni a nemuzou se dockat az si pojedou nacpat pandera :o)

16.07.2012, 10:49 |
Kapka (M)
jukni třeba i pro inspiraci ke kamošce..
[ Link ]

16.07.2012, 10:50 |
Kamil H-Honza - o tom to právě je. Zařídit si to resp. domluvit se tak, aby bylo na focení dostatek času (klidně po prvním jídle, kdy se všechno tak nějak uklidní).

16.07.2012, 10:54 |
Bucci Honzo: stranou si je můžeš vzít na max 20 minut... vždycky to jde, výhodou je, když spolupracujou (věří fotografovi) a fotograf místo zná (což zrovna tady já neznal), ale viděli jsme molo, tak jsme se šli zeptat a šli tam... nápady pak už jedou jak na jezdícim pásu...
(je fakt, že nápad, že budu na lodičce a vyfotim novomanžele jak s rozběhem skáčou z mola do vody nedopad) :-)

16.07.2012, 10:55 |
Bucci | Upraveno: 2012-07-16 10:55:31
Jinak jako Kamil... prostě dohodnout se svědkama aby se postarali o zábavu než to nafotíš atd...

16.07.2012, 10:56 |
lukee_cz | Upraveno: 2012-07-16 11:00:02
Nevim ted ajak ostatni, ale na svatby kam chodim, je zvykem udelat par fotek aranzovanych pred kostelem a pak se jde na hostinu...po nejake dobe se zeni ch s nevestou odvede a sme pryc 1-2 hod, kdy uz ostatni maji zabavu zarizenou.
EDIT: ale je pravda, ze u malych svateb ot mozna bude vypadat divne, ja zatim snad nebyl na svatbe kde by bylo min jak 100 lidi :)))
EDIT2: a abych teda taky neco prihodil -
[ Link ] JAko hlavni fotografka byla asi pred pul rokem u sestrenky a nektere fotky fakt paradni...jak napady, tak i post-processing

16.07.2012, 10:59 |
clown kamaradka se tim zivi :)
[ Link ] referencne foti srandy jako Harley Davidson party a pod :)))

16.07.2012, 11:10 |
Bucci 100 lidí, mazec na hromadnou fotku... to aby se fotilo něčim ultra-širokym :-)
taknejak jsem to asi blbe napsal, nejak mi neni blizka preplacana a umela fotografie zenicha a nevesty v nesmysl lokalitach s nesmysl pozadima, resil jsem klasicke svatebni fotky, kde bude stacit par fotek - tak jako to udelal Bucci.
No tenhle vikend mam za sebou, pristi vikend me ceka dalsi. Na foceni je svatba horsi nez jsem cekal, i kdyz se clovek priprave venoval a teren si obesel... Navic opravdu tohle byla svatba kde se v jednu chvili sesly na nadvori 3 pruvody, jeden po obradu, my, a dalsi cekatele po nas, celkem marast, takovy svatby na bezicim pasu, proste na obrad je cca 45 minu, a vypadni, v parku je prostor zase jen do doby nez dorazi svatba po nas, a do toho nedockavci co meli desnej problem ze po svatbe se prejizdi 30km na hostinu a uz se chteli videt u svatebnich stolu nebo neustale se michajici navstevnici bezne prohlidky zamku :O/
Pristi vikend by to melo byt vic v pohodovem duchu, uvidime.

16.07.2012, 11:24 |
Bucci Tohle jsem zažil v Průhonicích... cestou parkem potkáš jednu svatbu na východu, jednu během cesty, pak čekáš, třetí svatba zrovna vychází z nádvoří, pak jdete vy... na východu z nádvoří čeká 4., při focení projde okolo 5. a šestou potkáte, když vycházíte z parku... šílenost
tahle poslední svatba byla perfektní, místní kostelík - jediná svatba ten den, přes den jsem udělal cca 4300 fotek, po odmazání vysloveně špatných zůstalo 3300, z nich vybírám, co upravim (číslo je nutný dělit 3, protože fotim vždy sérii 3 fotek - protože vždycky někdo mrkne, nebo kouká jinam atd...)
novomanželé pak ode mě dostanou 20 - 40 upravených fotek + pak dávám svatební momentky, bez úprav (a upravim jen na požádání)

16.07.2012, 11:27 |
Bucci ten počet fotek byl trošku extrém, protože se jednalo o mé dobré kamarády, tudíž jsem nechtěl nechat nic náhodě a fotil uplně vše...
PS: příprava ženicha byla focená den předem, protože jsem od brzkého rána byl u nevěsty
Bucci: tak samo to nemuze byt fotka lidi vedle sebe, ale mit dostatek schodu, at se to za sebe nejak rozumne posklada :)))
ted sem narchlo teda nasel jednu mensi (kde dalsi hromada lidi dosla az nasledne na oslavu :) )
H-Honza: udelat si krasnou svatbu na zamku, proc ne...ale verim, ze stres s tim ze vsechno musi byt rychle, na nic neni cas, kdyz neco nevyjde tak smula a tak, musi ten den zenichovi s nevestou hodne pokazit... :(

Jo, občas je nutné někam vylézt, aby se fotka vůbec podařila :-)
Akorát musím říct, že mě vcelku míjí ta móda černobílých fotek. Na čb fotku musí být pádný důvod, aby zapůsobila. Dneska se všechno převádí do čb "pro efekt" a podle mě to není dobře.

16.07.2012, 14:11 |
Bucci lukee: já takhle vylézt na popelnici, tak jsem během pár vteřin v ní... navíc bio (brrrr) :-) jinak dobrá práce hehehee
Scully: občas efekt, taky jsem se setkal, že se tim schovává barevný moiré nebo částečně vinětace, případně nečistoty na chipu :-)
Kamarád s manželkou taky fotí a myslím si, že nápadů se tam dá taky spouta pochytiti i když už s "křížkem po funusu" :))
[ Link ]
Kolega z práce do toho taky trošku dělá ..
[ Link ]
Luke-cz:
sorry, ale po prvním pohledu na tvoji fotku s tím křížem, kaplí a kamennou zdí - pohřeb a ne svatba:-)Nevšimnout si po vteřině té děvy v bílém (nevěsta??), tak mi už tekla slza .-)))
Zdeny: je to v zime, tudiz vsichni tmave kabaty a jako kazda poradna svatba v kostele, takze se blbe shani vesela lokace hned pri vylezeni ven...