Navštíveno 3209x

13.07.2012, 15:21 |
CVakk zdravim cestovatele, mohl by jste mě někdo prosím dát pár rychlích rad na cestu a pobyt do Egypta ? Poletím poprvé letadlem a do podobné země. Letím dnes večer.
Co "speciálního" sebou, jaké tam mamjí zásuvky a podobně... hledal bych na netu, ale mám to super last minute a mám hrozně málu času... Díky za každý postřeh !
[ Link ] nepij tocenou vodu a nechod mimo civilizaci by to melo stacit ;-)
Doporučuju si s sebou vzít jednodolarové bankovky a hodně :)

13.07.2012, 15:27 |
choze Jako smska, jeste si otirej ovoce, mejou to taky jejich vodou.
Nepřežírej se, nemíchej hodně jídla - jinak se posereš ;)
Vízum ti vyříidí kdo?
Co se týká zásuvek tak pokud máš spotřebič na klasickou šňůru tzn. jenom dva kolíky tak bez problému.
Nepit vodu z kohoutku, jen kupovanou a zapecetenou. Nejist hovezi. No a ... nejezdit tam v lete :D uzij si teploucko :-P ja tam byl v srpnu a uz nikdy vice.

13.07.2012, 15:43 |
JA jako Proffesor
teď tam chcípneš....byl jsem tam 5x a jenom 1 v květnu jinak konec září
Já se v Egyptě neposral, zato jsem dostal úpal, úžeh, zánět spojivek a opar :-)
Hlavně ty bakšiše... jsou neskutečně vlezlí, bohužel :-/ Spousta žebráků, ale ani zaměstnanci občas nehnou prstem, dokud jim něco nedáš.

13.07.2012, 15:53 |
nome | Upraveno: 2012-07-13 15:53:46
ještě bych doplnil že se posereš tak jak tak, rovnou s tím počítej otázka je jenom kdy a jak moc:-) a zajdi si rovnou do lékárny pro něco na cestovní průjem (endiaron a podobně nepomáhají)
jinak jako ostatní nepít nic kromě balené vody, umejvat si v ní i ovoce, čistit zuby.. bacha taky na led.
Hodně drobných dolarů na bakšiš ...
v těch vedrech hodně pít a na slunku něco na hlavu :-)
tywoe jak to tak ctu tak dovolena v Egypte je vylozene za odmenu :-DDD
Já se tady k Vám přidám, taky ted v uterý letím prvně do tunisu, když sem slyšel co tam mají dortíků a všeho, tak mě ten hajzlík asi nemine :D
byl jsem poprve... a neposral se. Ale byl jsem jeden z mala, pac jak cestou tam nebyl problem v letadle na zachod, cestou zpatky bylo letadlo plynova komora a na oba hajzliky se staly vicehlave fronty plne nervnich uspechanych cestujicich ve stavu lastminute.
Ve slusnych hotelech zadny zebraci baksise nejsou, kdyz jsme na recepci strcili do pasu 20$ s nadeji dostali rychleji pokoj a nemuseli cekat 5 hodin, vypiskali nas a tvarili se dotcene, ale to byl Hilton. Ven z hotelu bych asi radsi nelezl.
Z jidel jsem jedl vsechno, ovoce, zeleninu, pil napoje s ledem, michane drinky s ovocem, jedl zmrzliny, a neposral se.
Ceske leky udajne nepomahaji, sousedi co meli problem po asi 4dennim pobytu koupili v lekarne nejaky jejich antisraci prasky, a do hodiny meli klid. Nazev nevim ale zacinalo to na A...
Nekdo to zobal misto 4x denne pri obtizich 1x denne rano jako prevenci.
Nicmene nutno podotknout, byl jsem v hotelu kde do postmixu cpali vodu z tech velkych zapecetenych barelu, a co jsem mel moznost videt tak i ovoce oplachovali balenou vodou.
Zuby jsem taky cistil balenou.
Venku bych si nikde nic nedal.
Aklimatizovat se, a prvnich par dnu opatrne, opalovak min. 30tku a kvalitni, ja se matlal 50tkou a i tak jsem se pripalil, a to jsem lezel pod slunecnikem u bazenu :O)

13.07.2012, 16:19 |
CVakk fajn díky díky.. krém ma 25tku DayLong za kotel peněz tak snad bude fungovat :) u nás se ani nemažu...
Tak to všem cestovatelům přeji pěknu cestu a málo sraní
Vzdy pouzivej balenou vodu. Egyptane pri nakupu preferuji dolary pred EUR (1 USD, 2 USD, 5 USD = vhodne na baksis). V nejblizsi lekarne si kup Antinal (minuly rok stalo plato 10 tablet 20 LE) nebo Drotazit proti prujmu (nekdy s tim tajne kseftuji i delegati). Nase leky nezabiraji. Z nasich leku je ucinny pouze nejaky tekuty s min. 50-ti procenty (vzdy rano a vecer) :-)
Doporucuji si sehnat pro pripad nejakeho urazu, nemoci telefonni cislo na ceskou kliniku v Hurghade.
Moc se v Hurhhade/Sakale nevykecavat (pokud nechci nakupovat) s mistnimi jinak se jich nezbavis. Velice radi se s kazdym vitaji, podavaji ruce a podobna gesta jenom pro to, aby Te dostali do sveho obchodu.
Venku je bezpecno (Sakala, Dahar, Makadi).
Z vyletu doporucim ctyrkolky v pousti nebo vylet lodi na Giftun (snorchlovani na otevrenem mori).
Pokud mne jeste neco napadne, tak ...

13.07.2012, 17:12 |
Robo Byl jsem tam 2x a chystáme se znovu.Jezdíme tam hlavně kvůli šnorchlování u korálových stěn.Antinal si už kupuju preventivně,jinak v podstatě souhlasím s příspěvky výše:)
bobmaistr - nevím, jaké máš ponětí o egyptských či tuniských dortíčkách, ale jejich sladkosti jsou podle mě neskutečný hnusy, buď je to bez chuti asi jako plast nebo je to naopak přeslazený totálně. Já sladký miluju, ale ani v jedné ze zmíněných zemí mi teda nic nechutnalo.

13.07.2012, 17:55 |
TROY Mě by spíš zajímalo co lidi láká letět do Egypta :). Vim že bejvalá kolegyně tam lítala 2x do roka a nikdy se nezesrala.
A mě by tam nikdo nedostal ani zadarmo
ja v egypte nikdy nebyl ale jel bych se podivat na pyramidy :-)
byl jsem tam 4x a Egypt jsem si zamiloval už při první návštěvě z těchto důvodů:
- nádherný podmořský život
(viz můj výtvor: www.youtube.com/watch?v=CJnds0LO0Ag)
- poznávání památek (pyramidy, Sfinga, Egyptské národní muzeum, Karnacký chrám, Luxor, Údolí králů, Mnemonovy Kolosy, místní tržiště)
- stabilní podnebí po celý rok
- levné nákupy (trička, parfémy, vodní dýmky, tabáky, zlato ..)
Faraona jsem měl pouze jednou za čtyři pobyty.
20ka krém na egypt je strašně málo! začínal jsem s 50kou a ubíral, pak už jen 10ka, ale to jsem byl jak černoch :-))) a sračka byla...ale počítám, že to bylo z té jejich vodky, které jsem vypil více jak jejich vody :-D jinak to každý moc přehání s tím Egyptem, je to v klidu dovolená, jen se člověk nesmí bát jít mimo...pokud jedeš do Hurhdady, tak no problem, zajdi si do kafé Praha, čeští majitelé a dobrá atmosféra, ale zdechneš hicem, byli jsme v 11 večer a teklo ze mě jak z nanuku

13.07.2012, 23:17 |
X-sat (M)
Byli jsme Hurghada 6.6. - 16.6. a za mě Egypt raději než Tunis. V centru otravovali mnohem méně. Sladkosti k jídlu jsem si užíval mňam mňam a nevím o nikom, kdo by měl nějaké zažívací problémy.
:-)
Taky se mi v Wgyptě líbilo, super moře, dobrý jídlo, krásný památky (byl jsem v chrámu Hsepšut a v Luxoru). Obojí doporučuju.
Akorát otravný obchodníci, všichni chtěj bakšiš a jako všichni nahoře bacha na sračku :).
Byli jsme v Sharms Safaga, cca 70km pod Hurghadou. A tenhle rok pojedem nejspíš do Sharm Al Sheikh nebo jak se to jmenuje :). Nevíte, jestli je to dobrá destinace? Každej o tom básní.
poprvy jsem se pokakl a podruhy, potreti v naprostym klidu
prasky na antikak se koupi v lekarne v Egypte za necelych 10 USD nebo stejny primo v hotelu za 100 USD
ne neprepsal jsem se !
Hurghada vubec jedine Sharm
Makadi taky neni k zahozeni ...

16.07.2012, 09:14 |
Conan Co se týče opalovacích krémů, jedny z nejlepších v testech jsou Sundance z drogérií DM.
Na průjem nám v Turecku doporučili smíchat mletý kafe s citrónem a baštit, manželce pomohlo, já průjem naštěstí neměl.

21.07.2012, 11:23 |
CVakk | Upraveno: 2012-07-21 11:24:19
Tak jsem zpátky z Egypta (hotel Sunny days- ElPalacio) a můžu říct že pecka a klidně bych letěl hned znova...
-jídlo pecka, výběr na hotelo velice slušnej ! i dortíčky šmakovali, jedli sme všechno co sme jen našli a úplně v poho...
- šnorchlování na korálech taky bomba, muréna je fakt dobrá potvora :)
-ubytování taky v cajku, nikdě se nekrade, vše zůstává kde má....
-obchodníci celkem v poho, ale fréze "hezky česky a jak se máš" mě už lezla krkem :-D
- co se týče tepla tak úplně v poho, nejvíc bylo asi 41 a i tak se dalo ležet na slunci... v noci teda když je těch 30, tak se člověk krapet zpotí no :D Nebe 100% bez mráčku pořád, často příjemně pofukoval vítr což taky bylo vhod :)
-opalovák jak jsme psal jsme měli 25tku DayLong a v cajku, stačilo máznout jednou denně
-jen to pivo by mohli lejt do vetších nádob :-D