Navštíveno 1545x

12.07.2012, 17:02 |
J-T. Vyzná se tady někdo v IP kamerách?
Potřeboval bych nějakou venkovní, s nočním přísvitem, co přenáší signál bezdrátově do nějakého úložiště (možno i jen na net).
Potřebuji to na terasu, kde je přívod 220V a nic ostatního tahat nelze. Na ceně až tak nesejde, ale desetitisíce za to nedám...
díky
vzal bych nejakou dratovou a pouzil power-line.

12.07.2012, 22:30 |
EAST | Upraveno: 2012-07-12 22:30:21
Pokud shanis mam na prodej 3ks IP Wi-fi kamer s nocnim prisvitem na 20m. 2 pouzite 3 mesice, 1 uplne nova.
Vcetne veskereho prislusenstvi : napajeci adapter, slunecni kryt, antena. Kamera ma i alarmovy vstup....
Cena cca 2500,- /ks

13.07.2012, 09:27 |
Ravo Zkusil bych tu kombinaci powerline+normální outdoor kamera. Ale tady asi budeš muset řešit kam to napájecí hnízdo umístnit, asi do nějáké outdoorové krabice s vyšším krytím.
Je pravda že wifi bude asi jednodušší na instalaci, ale já to nemám moc rád z hlediska spolehlivosti přenosu. Když už bych to dělal, tak bych vytvořil solo wifi síť jen pro tu kameru - dal bych jedno separátní AP kvůli zátěži někde blízko do baráku, navázal to na MACy, zašifroval a SSID schoval.
Jinak k výběru kamery si ujasni jakou kameru budeš potřebovat z hlediska optických parametrů - ujasni si jakou scénu chceš sledovat a s jakou úrovní detailů - výjde ti sledovací úhel (a z toho ohnisková vzdálenost) a rozlišení kamery. A počítej s tím že noční IR natáčení vyžaduje kvalitní IR přísvit, kameru vybavenou IR cut filtrem a snižuje efektivní rozlišení cca o 1/3

13.07.2012, 10:45 |
J-T. Díky za osvětu - něco jako power-line jsem tu slyšel poprvé a po vygooglování koukám že by to mohlo být to pravé...
Ravo: Abych pochopil vše co jsi napsal by znamenalo pro mě asi znásilnit Google natrvalo :-) Myslíš že by jsi byl ochotný mě něco konkrétního (komplet řešení) doporučit? Na začátku srpna se stěhujeme tak bych vše nafotil, popsal a hodil ti do e-mailu. Nebráním se ani tvé instalaci - nicméně otázkou je, jestli to je pro tebe kšeft 1 kamera v Praze...
díky díky
hod mi to taky pak do mejlu. nejaky popis plus foto...
asi bych taky neco umel, kdyz jsem tu uz byl zminen :)
jinak zacatkem srpna se nejak v praze budu pohybovat. dalo by se to nejak vymyslet...

13.07.2012, 12:24 |
Ravo | Upraveno: 2012-07-13 12:26:43
Já nedělám instalace, neživím se tím, navíc Praha je pro mě daleko ;) ...něco bych mohl doporučit, ale nechám to celý na Ghofigovi, každý má ošahaný něco jinýho a dělá s různými značkami, nebudu mu do toho kecat.
Hlavně si ujasni, co a jak kvalitně budeš chtit natáčet, hodně to Ghofigovi pomůže (fotky, situační plánek atd.) od toho se to celý pak bude odvíjet (a samozřejmě i cena)
Mno abych rekl pravdu, tak mam taky osahane znacky, ktere pouzivam a davam osobne ruce pryc od takovych tech nejlevnejsich noname china kamer. Tim si clovek nadela akorat problemy a vecne to nefunguje nebo se to chova jinak, nez by melo.
Udelat to nemam problem, ale chce to teda nejake vstupni info a pak se da vymyslet reseni v ramci nejake rozumne ceny...
Kazdopadne Prahu mam ale taky daleko. Muselo by se to fakt sladit nejak tim zacatkem srpna kdy tam budu...

13.07.2012, 13:21 |
J-T. Ravo, Ghofing: Díky, určitě Vám to pošlu. 100% něco potřebuji. Instalaci v nejhorším nějak zařídím, s HW ale budu potřebovat určitě poradit :-/
Začátek srpna by ale neměl být problém. Byt máme přebrat do konce července...
ještě jednou díky

13.07.2012, 14:43 |
Ravo Souhlas ohledně nejlevnějších shitů... jsou s tím akorát problémy a ve výsledku koupíš stejně něco kvalitnějšího.