Navštíveno 3946x

Netušíte někdo kde sehnat tuhle fitinku? Těch 5/8 by mělo odpovídat M18x1,5mm. Soustružníka bych bral raději až jako poslední možnost, jeden už se pokouší :o)
Jo a problémek je asi v tom, že je to závit NPT (National pipe thread), čili USA

10.07.2012, 21:46 |
petis | Upraveno: 2012-07-10 21:47:50
sorry špatne jsem přečet
:-))

10.07.2012, 21:51 |
petis [ Link ] co tohle? nebo to musí sedět i tvarove?
petis: škoda že to má tak dlouhou tu samičku, 27mm je moc, protože je to na chladič oleje v převodovce a hadice s 5/8 závitem musí jít na doraz do O kroužku :o(
Jinak aby to nevypadalo že jsem lenoch, tak už to hledám na netu a po obchodech asi tejden :o) ale nějak nemám štěstí asi. On je to vcelku problém sehnat i v USA, dělalo to Delphi, ale přestalo

10.07.2012, 22:18 |
petis Tak stočit je to to nejmenší, nej jestli do má rovný dno, aby tam nebyl kužel. A aby seděl ten závit, jestli je to stejně normovaný. Ale tak za 65kč by se to dalo asi vyzkoušet:-)
ještě teda pro úplnou představu

10.07.2012, 22:19 |
Escudo | Upraveno: 2012-07-10 22:20:08
přišla špatná redukce k chladiči :o) ale chyba je na mojí straně i když jsem o tom nemohl vědět
Kdepak, ten je obrácenej, navíc 1/8. Ono redukcí je i tady hodně, ale tyhle moc nerostou. Dneska by mělo přijít něco od jednoho amíka, sice to je 1/2 na 3/8, ale prej to měřil a mělo by to nějak vycházet. On aby se v tom čert vyznal když má každá větší země svoje trubkový závity
[ Link ] tady to bude, ale musis hledat :-(
zastoupeni Krenek Motorsport nebo i JR by to umel.
Newman: prošel jsem to, já myslim že podle barev jsem už našel i u nás nějakej tuningshop, kterej od nich má rozsáhlej katalog, ale neni to tam :o( nejhorší je, že třeba u nás má 1/2" závit asi 21mm v průměru, v USA asi 16,5mm, jeden panáček mi ho na Rockautu změřil a poslal, tak tiše doufám, ale mezitim jsem našel nějakou debatu o tom, že to moje auto se v určitějch letech dělalo s 5/8 závitem, tak je to spíš taková hádanka :o)
Já bych koupil klidně hadice, jenže na převodovce bude tutově stejně blbej závit jako tady a sehnat je tak, aby byly na jedný straně 3/8 a na druhý 5/8 je nemožný. Leda nechat vyrobit.
Ještě mě napadá jedna věc, v OEM katalogu je ta hadice vedená zvlášť od tý matice, která je vlastně plovoucí, ale mě přijde, že to nejde sundat - nesetkal se s tim už někdo? Nejde to třeba přesadit?
nikdy jsem nevidel zavit prave 5/8 NPT, spise bych rekl, ze je to opravdu UNF

11.07.2012, 09:17 |
Escudo | Upraveno: 2012-07-11 09:18:52
hele možný to je, dokud to nezkusim, tak nevim :o( ale 5/8 je problém i v UNF, ale England dobrej, to by šlo
to by mohli mít nějaký klimatizátoři, UNF se používá u chlazení snad

11.07.2012, 09:28 |
petis | Upraveno: 2012-07-11 09:29:41
Escudo: hele mrknu na přechody co mám z klimaček. promeřím podle toho co je na obrázku a dám vedět.
Ale tam není rovný dno, tam je kužel, ale asi by to šlo lehce upravit

11.07.2012, 09:33 |
Rajdlos | Upraveno: 2012-07-11 09:33:36
Escudo: z te UK to vypada dobre za ty penize, posta stoji prd
[ Link ] vypada to rozhodne na UNF, NPT takovy neexistuje, viz wiki :) takže je to 100% ten co jsem poslal z linku z Ebay
Hele popravdě to může bejt 1/2", 3/8" i 5/8", otázkou je, co je to za závit :o) já už jsem z toho mírně jetej. Už jsem prošel tolik katalogů a každej ukazuje jiný rozměry v MM
Petis: to by bylo super, kužel tam mám taky jestli se nemýlím, takověj náběh
Rajdlos: Wiki mám otevřenou celej tejden :o) ještě jsem našel tyhle panáčky
[ Link ] jsou i v Praze, tak vemu věci a zajedu zkoušet než zase objednám dvě matičky za 700 :o)
každopádne díky moc za čas pánové, teď mi volali že už mám doma cosi s male 3/8, která vím že pasuje a female 1/2, která by měla mít těch cca 16,5mm, asi bych bouchnul šampus :o) ta potvora musí do korvetího srazu nastartovat

11.07.2012, 11:45 |
petis Escudo: mám přechod co by seděl do chladiče ale už ne na trubku. pro trubku to má 17,5mm díra, Třeba by to sedělo, to by chtělo zkusit natočit
petis: no jestli je malej průměr 17,5mm, tak by to byl problém :-( i kdyby se to trochu chytlo, tak je tam přecejenom tlak a mohlo by to začít téct. Víš to označení závitu?

11.07.2012, 12:07 |
petis závity nevím, ani jsem se potom nikdy nepídil. Je to přechod pro šroubení z 12mm na 10mm trubku pro klimačky.
Tak jsem nakonec sehnal každou věc zvlášť, jak samce, tak samičku a budeme řezat a svařovat :o)

12.07.2012, 11:14 |
petis Ti mužu tu redukci poslat, mužeš vyzkoušet, bud bude sedět nebo nebude:-)
petis: díky moc, já bych fakt rád něco v kuse, ale ono je to asi ještě komplikovanější, než jsem myslel :o) navíc pokud to dneska dáme dohromady, jako že to tak vypadá, tak jedeme v sobotu na výlet s klubákama, takže se snažim všechno poskládat do dnešní půnoci. Zejtra jedu služebně do Ostravy a už nebude čas to dodělat :o/

12.07.2012, 13:08 |
petis Aha, tak to jo. Do budoucna, kdyby náhodou jsi to chtěl vyzkoušet dej vedět.