Navštíveno 4550x

Tohle jsem potkal cestující po dlaždičkách,bylo to fakt na lupu (viz.foto)netušíte někdo co to je zač?

Obyč štírek bývá v kuře strom, spadaném listí a co vim tak včelaři je pouzivaj do úlu nějak jim pomáhaj, už jsem se s touhle potvorou kdysi setkal.
Štírek domácí
Latinsky Chelifer cancroides
Anglicky Pseudoscorpion
Německy Bücherskorpion
Slovensky Šťúrik obyčajný
pavoukovec, který svým vzhledem připomíná štíra. Je ovšem podstatně menší /do 5mm/ a pro člověka není nebezpečný.
Kdo se ovšem štírků bojí to jsou roztoči. Štírek je úspěšně likviduje a to buď v domácnosti, knihovnách, nebo např. i ve včelích úlech. Tam všude jsou roztoči nežádoucí a naopak štírka bysme zde měli vítat, je to dobrý pomocník.
Už jsem taky našel...dík tappajo :o) bylo to překvapivě rychlý zvíře,stihl jsem ho vyfotit přes lupu a utek... :o)

04.07.2012, 16:58 |
Ravo No nevím jeslti bych snesl pocit, že si ho mám pěstovat třeba v ložnici v posteli, kde je roztočů jak všichni víme nejvíc.
Ale je pravda, že zvětšený roztoč vypadá ještě daleko hrozivěji, ale to jsou už fotky mikroskopem...

04.07.2012, 20:46 |
FBS my zase na záchodě máme Rybenku :-)

Rustapha-659 - hele prosimtě kolik ti jich tak doma běhá? nedali by se pochytat ??? zkusil bych experiment ve včelkách :-)
ondrazikmund: Jenom jednoho jsem potkal..my jsme slušná domácnost,ne Zoo :oD
FBS: My zase mame psa. Jako domaci zvire mi to prijde vhodnejsi, ale pestuj si, co chces:-D
FBS: fešanda...když jsem byl malej,říkal jsem zásadně(netuším proč)rybička.. :oD
FBS : myslím, že je má doma kde kdo .. :-D
Rustapha-659 : Nebyl jsi sám .. :-D

09.07.2012, 20:37 |
SEKIN Já našel nazáchodě před 5 lety. Panelák, 7. patro. Od té doby marně čekám na dalšího, že bych ho líp vyfotil.