Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > skylink dopis

o Navštíveno 3211x o
o 02.07.2012, 15:15 | Zephyr
Dneska mi došel dopis se složenkou, že si mění obchodní podmínky, a že budu muset platit ročně 348,-
Je to pakatel, ale jde o princip. Koupil jsem si u nich kartu s tím, že mám doživotně zdarma balík základních kanálů. Místo karty za 1000,- co jsem si tehdy obědnal mi došla karta za 2000,- kde byla ve vánoční akci Nova Cinema navíc. Nevím ani jestli jsem to tehdy řešil... ale zaplatil jsem to.
Jak si ty ku*vy můžou jen tak sami od sebe měnit podmínky?! Zítra tam zavolám a řeknu jim k tomu svoje pěkně od plic.
Teď mě ale zajímá, jestli už tohle někdo neřeší/šil.
Abych byl zítra aspoň trošku v obraze co mě na té jejich lince čeká....

o 02.07.2012, 15:16 | mr.brain
Už se to tu řešilo... [ Link ]
o 02.07.2012, 15:55 | Tuner#2
Zbytečné volat... rozhodně tím nic nezměníš a jen utratíš peníze.

Už máš novou kartu Výměna? Pokud ne, tak si kartu stejně musíš vyměnit a tím si oddálíš platbu na 2 roky.
o 02.07.2012, 17:12 | tappaja
Skylink a CS Link klamou spotřebitele

Satelitní digitální televize bez poplatků. To je první informace, kterou o Skylink a podobně o CS Link zjistíme, pokud zadáme jejich jméno do internetových vyhledávačů. Svým zákazníkům přitom od září zavádí servisní poplatek a povinnou výměnu starších karet.

Na naší poradenské lince jsme zaznamenali mohutný nárůst počtu nespokojených zákazníků Skylink a CS Link. Jak sami spotřebitelé uvádějí - jedním z hlavních důvodů pro využívání jejich služeb byla slíbená záruka doživotního bezplatného užívání. Klientům ale nyní přišlo oznámení o zavedení servisního poplatku 29 Kč měsíčně. Navíc jsou nuceni i k výměně starého typu karty CryptoWorks za kartu „Výměna“, a to úplatně za 600 Kč.

Skylink i přes zavedení poplatku nadále na svých webových stránkách uvádí, že služby poskytuje bezplatně. Až v podrobnějších podmínkách se dozvíme, že nabídka vyžaduje placení servisního poplatku. Skylink se hájí tím, že poskytovaný příjem skutečně zpoplatněný není, servisní poplatek pokrývá pouze související náklady jako administrativní a technické zajištění. S takovým vysvětlením ovšem zásadně nesouhlasíme. Zákazníci jsou klamáni nepravdivými údaji. Bezplatné poskytování nesmí zahrnovat žádné související poplatky. Spotřebitel se vždy musí dozvědět konečnou cenu, tedy včetně DPH a všech poplatků. Částka 29 Kč měsíčně nepředstavuje bezplatné poskytování služeb.

Postup společnosti jsme vyhodnotili jako klamavou obchodní praktiku ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele, a proto jsme podali podnět na Český telekomunikační úřad k zahájení správního řízení.

Poskytovatele satelitního vysílání CS Link a Skylink koupila vloni lucemburská firma M77 Group S. A. a dle dostupných údajů tak ovládla 85 % trhu. Vzhledem k tomuto tržnímu podílu společnosti se tedy domníváme, že došlo ke zneužití dominantního postavení na trhu. Proto jsme též podali podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Pokud by Úřad shledal zneužití dominantního postavení, ustanovení o poplatku by bylo neplatné a společnost by musela poplatek nespokojeným zákazníkům vrátit. Ta ale na platbách trvá. Pokud uživatel neuhradí měsíční servisní poplatek 29 Kč, neprovede požadovanou výměnu karet nebo neobjedná placený programový balíček, tak podle slov společnosti nepřijímá nové obchodní podmínky a ukončuje tak smlouvu.
o 03.07.2012, 07:49 | Zephyr
na tu jejich linku se snad nedá ani dovolat. 15 minut a jen tam hrála muzika. Tak jsem jim napsal:

Vážení

Protože na vaši "zákaznickou" linku není možné se dovolat, jsem nucen vás kontaktovat touto neosobní formou. I když bych vám rád řekl jaké jste svině do očí. Smlouvu o poskytování služeb jsem uzavíral za určitých podmínek, se kterými souhlasily obě strany. Není možné tyto podmínky měnit bez dohody obou stran. Váš vyděračský dopis mě pěkně nasral!!!! Doufám že podobné pokusy se nebudou opakovat!
V případě že by mi bylo znemožněno využívat služeb daných smlouvou, budu nucený podat podnět k prošetření na Českou Obchodní Inspekci, potažmo také na Úřad Pro Hospodářskou Soutěž a Úřad na Ochranu Spotřebitele.

Bez pozdravu Novotný

Jinak díky všem za reakce.
o 03.07.2012, 08:06 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-07-03 08:08:41
Na jednu stranu chápu Tvé rozhořčení, ale na druhou je třeba si uvědomit, že všichni ostatní tohle dělají běžně a pokud nebudeš souhlasit s obchodníma podmínikama nemusíš službu užívat. Já mám účet v bance vybraný dle toho co nám sedělo přesně na míru a oni už 2x za 2 roky změnili smluvní podmínky. Takže ve finále už se z účtu platí peníze :/

U Skylinku je třeba si uvědomit, že to začínalo před 15ti lety v Cryproworksu s CT1, CT2 a Primou. Dneska je tam 31 stanic včetně 5ti HD stanic a to sami uznáte že je 10ti násobek kapacity co něco stojí a je třeba to servisovat (zasílat instrukce) mnohem častěji. Mě spíš štve to, že ryze česká firma je už zase v prd*li, neplatí zde daně a stát/potažmo my opět utřel hubu stejně tak jako je tomu u freesatu (bejvalé UPC Direct). Taky se mě to nelíbí to co zavedli, ale právně to mají myslím dost dobře ošetřené a jediný komu by se to nemuselo po koupení CS linku líbit je antimonopolní úřad. Uvidíme, pár článků o tom jde vyhledat, ale v zásadě myslím, že s tím nikdo nehne.

P.S. Pokud odepíšou, hoď se pro zajímavost odpověď.

o 03.07.2012, 08:13 | Zephyr
jasně že hodím.
Mám jen základní balíček programů. Nemám čas pořád vysedávat u TV takže je to pro mě zbytečnost přikupovat další. A to vlastně musím platit i poplatek za CT na které se vůbec nedívám a za rádio, které doma nemám ani jedno... Ale to samozřejmě neplatím Skylinku.
o 03.07.2012, 08:17 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-07-03 08:18:41
Pokud nemáš doma ani jedno rádio, tak poplatek platit nemusíš, to samé platí o TV. Pokud podepíšeš čestné prohlášení, platiti nemusíš. Znám takového člověka co doma nemá ani jedno zařízení schopné TV či rozhlasového příjmu. Na druhou stranu i TV v DVB-T naladí rozhlasové stanice, takže pokud máš TV musíš platiti obojí...
o 03.07.2012, 08:24 | peta34
Taky mě štve situace, která je se skylinkem, takže se nedivím, že Zephyr takto reaguje.

Tuner#2 : pokud ti banka mění podmínky a tobě se to nelíbí, tak máš vždycky možnost banku změnit za jinou, na trhu je jich dost a většina z nich už nabízí i služby jako vedení účtu, převody atd. zdarma. přechod k jiné bance tě nic stát nebude, takže v čem je problém? Co se týká skylinku, tak tam už bohužel nějaká investice v podobě koupě karty byla a nějaká další nabídka jako u bank bohužel není. Sám mám kartu pár měsíců s vizí, že už nebudou další poplatky a najednou chcou peníze, taky se mi to nelíbí!
o 03.07.2012, 08:34 | Dudelina
Hlavně bych doporučil pak řvát na někoho z vedení, ne na lidi na infolince :)
Jako když někdo p*cá ženskou na přepážce pošty, že na něj doručovatel nezazvonil...
o 03.07.2012, 08:36 | Zephyr | Upraveno: 2012-07-03 08:37:07
Dudelina> jenže nikomu z vedení se nedovoláš...
To oni nesmí viz: ;-)
[ Link ]
o 03.07.2012, 08:38 | Dudelina
Takže když budeš sprostej na nějakou brigadnici u telefonu, tak se něco změní?
o 03.07.2012, 08:46 | Zephyr
nezmění, ale s tím tam ta brigádnice šla, že to bude muset poslouchat.
Ale já se na nic takového nechystám. Stejně se tam nedá dovolat.
o 03.07.2012, 10:11 | Harryp
Nedá se tam mnohdy dovolat jenom proto, že jsou lidi "vemena" a rozhážou si sami programy v přístroji nebo se jim větrem pohne parabola atp. a pak volají na linku, aby jim to vyřešili.

Narozdíl od státu, který mění podmínky zpětně! to je ještě celkem v pohodě. Navíc jako píše Tuner2, výměnou karty poplatek dva roky platit nemusíš a i poté, pokud budeš mít nějaký balíček předplacený, tak se tento poplatek nebude účtovat.
o 03.07.2012, 11:26 | Tuner#2
peta34: U satelitu taky máš možnost jít jinam (freesat, Digi TV).

Jinak volat na jakkýkoliv call centra (neber jen satelity) je ztráta času neb to jsou z 90% najatý centra s brigádnicema (čest vyjímkám). Lepší psát mail, protože komunikuješ s někým konkrétním který se musí podepsat a hlavně to máš "černé na bílém"...
o 03.07.2012, 11:40 | Luke_288
Zephyr: myslím, že by neškodilo si zaplatit nějakej kurz asertivity resp zvládání emocí...
a nedělal bych si iluze, že s nějakou ČOI apod uspěješ...
o 03.07.2012, 11:47 | Zephyr
Luke_288> na to sere bílý tesák. Nejsu podomní prodejce, abych potřeboval někomu lízt do prdele. Když mě někdo sere tak mu to řeknu a nehraju si usměvavého pitomce.
o 03.07.2012, 12:18 | Luke_288
jj, jenom že se nad tím dopisem tak akorát zasmějou a tu prdel o který píšeš si s ním vytřou.
nechápu, jak někdo může poslat email co vyznívá jak od nějakýho burana. všechno jde napsat konstruktivně a hlavně slušně, zvlášť, když to má být nějaká oficiální komunikace. mám mnohokrát vyzkoušeno, že dosáhnu daleko víc slušným vystupováním (neplest si s vlezdoprdelkováním, není to stejné) než když nadávám do idiotů...
o 03.07.2012, 12:34 | Zephyr
ok nechme toho
já su nasraný, a ty máš asi v něčem pravdu ;-)
o 03.07.2012, 16:08 | Luke_288
každopádně mě taky zajímá co odpoví :))
o 03.07.2012, 16:20 | tappaja
Co asi odpovi, neprijimas novy podminky, nazdar... A Zephyra slehne :o))))
o 04.07.2012, 06:08 | Zephyr
ale nešlehne. HolT půjdu, koupím obyč anténu a dám ji místo satelitu ;-)
o 17.07.2012, 22:25 | Zephyr
Odpověď:

Dobrý den,

zasíláme odpověď na vaší e-mailovou zprávu ze dne 3.7. 2012.

Změna kódovacího systému Cryptoworks je nedílnou součástí přechodu k modernějším a bepečnějším systémům dekódování v rámci celé Evropy, kterou musí provést veškeré satelitní platformy, které kódování Cryptoworks využívají.

Rozhodně takový zákrok není naším záměrem, nicméně jsme byli nuceni k němu přistoupit. Nový kódovací system Irdeto PI-Sys přinese obrovskou spoustu funkcí navíc, tedy těch, které současné kódování neumožňuje.
Např. větší míra zabezpečení, kvalitnější příjem, nové interaktivní funkce.

Systém Cryptoworks bude výrobcem podporován až do konce roku 2012 a do té doby budou karty využívající tohoto kódování bezproblémově fungovat.

Životností karty se rozumí její plnohodnotné využívání v daném systému kódování. Více informací v obchodních podmínkách - [ Link ] (4. Práva a povinnost, 4.2.5.)

Poskytoval má zejména právo: vyúčtovat uživateli nevyhnutelně nutné náklady v případě, kdy byl poskytovatel nucen z technických, provozních nebo jiných důvodů pro zabezpečení příjmu programů prostřednictvím satelitu uskutečnit technické opatření, které vyžadují výměnu karty (prolomení kódu, ukončení životnosti systému podmíněného přístupu apod.). V těchto případech se poskytovatel zavazuje doručit novou kartu na adresu uživatele oznámenou poskytovateli při registraci.

Výměna karet CSlink (Gital) funkčních v systému kódování Cryptoworks za karty Skylink ICE (funkční v kódování Irdeto PI-Sys) je stanoven za jednorázový poplatek 600,- Kč. V konečné ceně jsou započteny náklady související s výrobou dekódovací karty a její distribucí. Zároveň klient získá na 2 měsíce kompletní programovou nabídku Skylinku (bez kanálů

Hustler TV a Man-X) za celkovou cenu cca 2.000,- Kč ZDARMA (registrace karty Skylink ICE do 31.7.2012). Na kartě Skylink ICE bude mít klient aktivní veškeré neplacené programy, které využíval na původní kartě CSlink.

V případě dalších dotazů ohledně karty CSlink (Gital) jsme též k dispozici na zákaznické lince pro ČR +420 848 200 200 nebo pro SR +421 220 267 267 a to každý pracovní den od 8 do 18 hod. S kartou Skylink (Trade and Technology) je nutné se obrátit na zákaznický servis 595 694 310 z ČR v prac. dnech 7:00 - 19:00h nebo 02 20250241 ze SR v prac. dnech 7:00 - 19:00h.

S pozdravem

Tomáš Hájek

Ironií je, že mi týden na to došlo to stejné od SkyLiku, co má dcera v pokoji....
Ti zmr*i mají teď 85% podíl na trhu, tak si vyskakují.
o 18.10.2012, 13:13 | Zephyr
tak je něco nového? Myslím že na Novinky.cz proběhlo, že se chystá nějaká hromadná žaloba. Tak jsem to neřešil. Dneska to ti zm*di vypli.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3099 sekund.